Császármetszés a baba érdekében?
Tagja vagyok egy magán intézmény Facebook csoportjának, nőgyógyászati műtéten volt ott.
Nagyon sokan szülnek ott, sok anyuka választja a császárt, orvosi indok nélkül.
És mindig ledöbbenek, amikor azt írják ki, hogy a gyerek biztonsága érdekében.
Ez komoly? Tényleg ez lenne biztonságosabb a gyerekre nézve?
Mert ha kiírja őszintén, hogy fél a fájdalomtól, az ismeretlentől, a gátmetszéstől, traumatikus előző szülés, arra azt mondom, megértem. Szülni kemény dolog, próbáltam.
De ezt nem bírom elhinni, hogy a babànak jobb meg biztonságosabb így megszületni.
Mi a véleményetek?
Minden természetes szülésnél van esély arra, hogy szülési sérülés történik, és ezáltal fogyatékos lesz a baba.
Én nagyon is elképzelhetőnek tartom, hogy akivel történt ilyen korábban, vagy a környezetében el oylan család, ahol ilyen történt, annál ez (is) valódi oka a program csaszarnak.
Egyébként mai technológia mellett optimális esetben valojaban csak az anya számára kockázatosabb (minimálisan) a császármetszés a termeszetesnel.
Úgy tudom, hogy hosszú távon a császáros babaknal nagyobb az esélye az aszthma kialakulására, de azt gondolom ez nem összemérhető egy kisagyi benulassal pl. akármilyen PIC van, vagy műtét, az agyi sérülések esetén csak a Jó Isten segíthet sok esetben...
Nagyon ellentmondanak írásaid:
-Én pont hogy nem ítélném el, ha leírná őszintén hogy fél.
Nem ítélném el, tehát elítéled most hogy nem írta le őszintén...ítéletes vagy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!