Császármetszés a baba érdekében?
Tagja vagyok egy magán intézmény Facebook csoportjának, nőgyógyászati műtéten volt ott.
Nagyon sokan szülnek ott, sok anyuka választja a császárt, orvosi indok nélkül.
És mindig ledöbbenek, amikor azt írják ki, hogy a gyerek biztonsága érdekében.
Ez komoly? Tényleg ez lenne biztonságosabb a gyerekre nézve?
Mert ha kiírja őszintén, hogy fél a fájdalomtól, az ismeretlentől, a gátmetszéstől, traumatikus előző szülés, arra azt mondom, megértem. Szülni kemény dolog, próbáltam.
De ezt nem bírom elhinni, hogy a babànak jobb meg biztonságosabb így megszületni.
Mi a véleményetek?
Nagyon sok oka lehet. Az hogy a baba érdekében az valószínűleg azt jelenti, hogy fél a szülési komplikációktól és ez igen is meg tudja nehezíteni vagy ellehetetleníteni a hüvelyi szülést.
Én az első babámnál természetes szülésre készültem, nagyon szerettem volna megszülni és végül sürgősségi császár lett. (Amire semennyire nem készültem.) A lányom is teljesen jól adaptálódott, második napon már bőségesen volt tejem, 1 héttel a műtét után már semmi bajom nem volt. Én a császár alatt traumának fogtam fel ami történik, szomorú voltam, de ahogy megszületett ez az érzés el is múlt és onnantól, hogy 8 órával később már velem volt csak hálás voltam mindenért.
Aztán egy ideig VBAC-ra készültem, mert továbbra is szerettem volna megtapasztalni a természetes szülést, viszont közben a környezetemben rengeteg olyan esemény történt, ami miatt végül a pcs. mellett döntöttem. Különösebb indikációja nem volt, de én is féltettem a babám és úgy ítéltem meg, hogy így mindkettőnknek jobb és ezt az utat már ismertem.
A baba érdekében 1000 féle ok miatt történhet császár.
Pl az én esetemben, előző terhességben cukros voltam, végig kevert gombás-bakteriális hüvelyi fertőzésem volt, amit nem tudtak kikezelni mert erős gyógyszert nem szedhettem. A végén kevés magzatvíz, rossz szívhang. Ennek ellenére hüvelyi úton kellett szülnöm. Fel sem merült a dokiban a császár lehetősége. A gyerekem sérült. Több területen is problémája van.
Na ezek után ha lenne második biztos én is követelném a császárt, a baba érdekében!!!
"nem annyira jó a gyereknek, nem tud úgy felkészülni hormonálisan és mindenhogy a megszületésre, a szülőcsatornán való átcsúszás eleve ad neki egy kezdő immunitást a bőrére"
Még mindig ezeknél a baromságoknál tartunk? Még ha igaz is lenne legalább a fele, inkább legyen hormonálisan felkészületlen gyerekem, mint oxigénhiányos, csak mert mások nem bírják megemészteni a tényeket.
Igen, de bevallom, én nem csak ezért fogok kérni.
Egyébként meg nem mindegy, hogy vadidegen emberek hogy szülnek? Ez a nőre, a dokira, meg esetleg az apára tartozik.
"Nem vonom kérdőre, de véleményem lehet."
A vélemény olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, de igazából senki sem kiváncsi a másikéra. :)) Pláne ilyen kérdésekben nem.
Hogy lehet "kérni" csm-t?
Nem úgy van, hogy nem lehet?
Vagy ez hogy van? Gondolom nem mindenki magánban szült, akinek nem volt indokolt és csm lett? Ezt az orvossal kell leboltolni? Vagy hogy van ez, ha eüleg nem indokolt?
Mindenhonnan azt hallom, kizárt a csm, ha nem indokolt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!