Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Holnap lesz császármetszésem...

Holnap lesz császármetszésem (elsö baba) Sajnos a növérek nagyon bunkok velem és nem mondanak semit, esetleg pár tanácsot kérhetek?

Figyelt kérdés
Elöre is köszönöm :)
2021. okt. 20. 16:39
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
75%

Gondolj arra, hogy holnaptól már látni, ismerni fogod a fiadat vagy lányodat. Biztos félsz, de ha elaltatnak, akkor semmit nem fogsz érezni. Ha érzéstelenítést kapsz, akkor sem , de akkor hamarabb meglátod a gyermekedet. A nővérekkel nem foglalkozz. Jobban mondva úgy viselkedhetsz velük ahogy ők velük. Mondjuk én tuti megkérdezném, hogy

"- elnézést! Megmagyarázná nekem, hogy miért ilyen bunkó velem? Megbántottam vagy mondtam valamit ami nem tetszett?" Vagy esetleg ez az alapviselkedés, és nekem is bunkónak kéne lennem? tényleg nem értem?"

Tapasztalatból mondom, hogy egy ilyen kérdés után teljesen ledöbbennek, és elkezdenek kedvesek lenni.

Neked további boldog éveket a kívánom, hogy a kisbabád sikeres, boldog emberré váljon.

2021. okt. 20. 16:51
 2/11 anonim ***** válasza:
86%

Legyen nálad csőrös kulacs inni! Fekve, fejemelés nélkül kell majd nagyon sokat innod a műtét után és ahhoz nagy segítség ez. Nekem szívószálam volt, de nem volt jó megoldás…

Ha kellemetlen mozdulatlanul feküdnöd, a lábfejedet nyugodtan körözheted, mozgathatod. Nekem előjött a nyugtalan láb szindrómám, szinte egész éjjel lábbal mozogtam kínomban, később kiderült a csaszarvonal.hu oldalán, hogy amúgy ez hasznos tud lenni.

Ja igen. Császár vonal. Ezt az oldalt keresd fel, ők a legjobbak ilyen információ halmaz terén!!!!!

Műtét után ha hiszed ha nem, az lesz a legjobb a gyógyuláshoz, ha minél többet sétálsz. Nem szabad egész nap feküdni. Ezt is írják a császár vonalasok. Az izmok és a heg helyreállásához nagy segítség, ha napközben sétálsz - amennyit tudsz. (Otthon konyhába kimenni sokszor inni vagy ilyenek. Nem feltétlenül az utcai kirándulásra kell gondolni.)

Készíts be valamilyen kötélhez hasonló dolgot kórházba. Nekem ez a köpenyem kötője volt. Nehezen tudtam felkelni az ágyból, ezt az ágy láb végéhez kötöttem és ezzel húztam fel magam. Egy kincs volt.

Próbálj gyakorolni, hogy úgy feküdj le és úgy kelj fel, úgy állj fel, hogy a karjaidra és a lábaidra támaszkodsz. Minden súlyod ezekre helyezd, ne hasizommal mozdulj. Minél jobban kerüld a hasizmos mozgást.

2021. okt. 20. 16:54
 3/11 anonim ***** válasza:
74%

Műtét után ne emeld a fejed. Amíg azt nem mondják, hogy lehet.

Ha megteszed, szörnyű fejfájásod lesz. Mint nekem.

2021. okt. 20. 17:24
 4/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszotokat, sokat segitettetek! 😊
2021. okt. 20. 18:39
 5/11 anonim ***** válasza:
79%
Elmondanak majd mindent. Egy jó tanácsom van, ne hagyd el magad, baromira fájni fog, amikor elsőre fel kell állni, de próbálj meg minél tőbbet sétálni. 2 császárom volt, a kórházból szinte úgy jöttem ki mind a kétszer, hogy nem is fájt már szinte. Ja, ha nem érzed azt a földöntúli ragaszkodást rögtőn a babád után, ne ijedj meg, meg fog jönni az érzés, csak a program császárnál nem szabadul fel az a hormon, ami a sima szülésnél.
2021. okt. 20. 20:31
 6/11 anonim ***** válasza:
64%
Összes hozzászoló, leirta amit tudni akarsz. Ne erőltesd magad császár után.altatáskor meg sima érzéstelenitésnél ha ébren vagy nem érzel semmit se. nagyon ne stresszel.gondoljál arra,hogy látod babádat akit csak uh gépeken láttál
2021. okt. 21. 11:37
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

6!

Azt írod, hogy nem fog érezni semmit.

Ez nem egészen így van.

A baba kivételét minden császáros érzi. Nem fájdalmas, de a húzás-vonás, rángatás az érződik.

Én is éreztem. Nem fájt nagyon, de azért sziszegtem.

Ez előfordulhat bárkinél.

Csak azért írtam le, nehogy a kérdező megijedjen majd.

2021. okt. 21. 12:32
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

7es válaszolóhoz még annyit, hogy sokan félnek az érzéstelenítéstől, de nem kell aggódni, minden esetben addig kérdeznek, hogy érzed-e a bökést (csípnek vagy megszúrnak valamivel) amíg azt nem mondod, hogy nem érzed és utána kezdik meg a műtétet.

Nekem sürgősen kellett a műtét, és érzéstelenítéssel együtt szerintem olyan 8-10 perc lehetett az egész (kiemelésig). Ott is megvárták, hogy azt mondjam, oké, nem érzem.

2021. okt. 21. 12:41
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszônöm mindenkinek, szerencsére egészséges kislányom született, és a császármetszét is ki lehetett birni :)
2021. okt. 21. 12:45
 10/11 anonim ***** válasza:
Örülök! Jó egészséget mindkettőtöknek!
2021. okt. 21. 12:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!