Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Tényleg felemelő érzés a...

Tényleg felemelő érzés a szoptatás?

Figyelt kérdés

Én nem sokára szülök de egyenlőre nem tudom elképzelni hogy mi is az a jó?

Félek is hogy nem igazán fog úgy sikerülni ahogy kell, és meg fogom utálni, valaki gondolkodott igy mint én?

És változott?

2009. okt. 5. 12:50
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/86 anonim ***** válasza:
53%

Szia!

Ne is haragudj, de ez számomra hihetetlen. A könnyeim folytak és folynak ahogy olvasom soraidat...

Tegyük fel, tényleg imádod a lányod, és nagyon fontos neked.

De akkor hogy vagy képes arra, hogy:

1. már eleve kialakítod magadban az ellenérzést és hogy tuti nem megy majd a szopi

2. nem végzel agykontrollt akár egyedül, akár segítséggel már a terhesség legalább közepe óta, ha tudtad, hogy ez neked akadást okoz, irtózol a gondolattól is, stb., hogy kialakítsd a fejedben, a testedben, hogy igenis szeretnél szoptatni és fogsz is hónapokig, mert a lányodnak ez az érdeke és ezáltal alakul ki többek között az immunrendszere, ez az első védőoltása, csak erre, csak az édesanyjára, csak rád számíthat...!!!

3. meg sem próbáltad normálisan, hogy megszoptasd, nem kértél segítséget a nővérektől, a hozzáértőktől, odatetted, sírtál, hogy neee....és kész. Ez ne is haragudj, de non-sense, nem vagy igaz...

4. elapasztottad a tejed gyógyszerrel...ez megint , botrányos, legalább az első hétben próbálkozhattál volna legalább naponta...nedadjIsten 2*...

5. az előtejet, a kolosztrumot nem adtad a gyermekednek...az napokig elég lett volna a neki, nagyon nagyon nagyon fontos, leírhatatlanul fontos tápanyagok vannak benne neki, a kinti életének elkezdéséhez ez alapkő...!

Az nem volt undorító, meg idegen, hogy a köldökzsinór táplálja...? szerintem kivetethetted volna azt is, pfujjj, nemár!!!

Igaza van egy korábbi válaszadónak, hogy minden rólad szólt eddig meg ki tudja, lehet még mindig...neked.

Hogy teheted ezt a lányoddal???

Hogy???

Aki gyereket vállal, kockázatot, és néha bizony szenvedést, fájdalmat, kellemetlenséget. Nem fenékig tejfel...persze ha valaki úgy áll hozzá, az is lehet.

Te csak a szépet akarod a dologból. Miért nem próbáltad meg...? Rendesen...???

Majd mikor a lányodnak nem lesz immunrendszere, és folyton beteg lesz, meg ilyenek...(lehet már az is), akkor majd elgondolkozol...de lehet, nem, és akkor is csak az lesz a fontos, hogy jajj ez olyan morbid és idegen nekem...! Nekem én magamnak!!!!!!! wáááá

Nézz magadba, és szégyelld magad.

2010. ápr. 17. 21:57
 72/86 A kérdező kommentje:

Immáron 7 hónapos, egészséges, nem volt még megfázása sem.

Nem beteges.

2010. ápr. 18. 17:23
 73/86 xStefix ***** válasza:
0%

Eddig még nem. Légy hálás érte és bízz, hogy ezután se legyen. Én is ezt kívánom nektek.

De egyetértek az előttem szólóval. Bár néhol kissé monumentálisan fogalmazott:), de mindaz igaz, amit írt. Anyaként szerintem is az a legfontosabb feladatunk, hogy megvédjük a szeretteinket, és a szoptatás minden szempontból tökéletes az újszülött védelmére. Ugyan nem ez az egyetlen módja a gondoskodásnak, de tény, hogy a legtökéletesebb módja. Valahogy nekem is az lenne az elvárásom, hogy valamennyi anyuka legalább ennyire legyen maximalista...

2010. ápr. 20. 16:04
 74/86 anonim ***** válasza:

Utcsó előtti vagyok.

Szerintem bnem monumentális, csak őszinte, és minden igaz... Nálam sokkal okosabbaktól tudom azokat, amiket leírtam.

Ja...7 hónaposan, de várd csak meg mintaanyuka, hogy közösségbe kerüljön, na akkor lesz nemullass!!!

És még ha nem is azt mondom, hogy mindenáron szoptassa, de könyörgöm, legalább párszor próbálja meg!!! Ennyire hogy lehet 'nemakarom" hozzáállás? A saját kislányod, Jézusom...!!! Ezzel van itt a baj. A hozzáállásal.

Bár én azt hiszem, akármilyen rossz is valami, a gyerekemért kibírnám (de Te, mintaanyuka, nem is szültél rendes úton, persze lehet, hogy eü. okból nem volt jó a a baba miatt, pl. farfekvéses volt, vagy ilyesmi...de nem hinném, inkább csak te nem akartad...na és erről is írhatnék 10 oldalt, hogy miért, és mennyire fontos a babának biológiai, kémiai szempontból, hogy vajúdással, hüvelyi szüléssel szülessen meg...!!!), de ha te mondjuk nem, akkor is legalább próbálkoztál volna...de nem, nyilván az volt könnyebb NEKED (ÉS MÁR MEGINT TE TE TE NEKED, ÉRTED, MIATTAD!!! WÁÁÁÁÁÁ!), hogy apasztó gyógyszert kérj!

Továbbra is megvetlek, azt hiszem.

Ja, és jó egészséget a lányodnak...

2010. ápr. 20. 17:32
 75/86 A kérdező kommentje:
Akit szoptattak azoknak is volt ne mulass bölcsinél meg ovinál, családon belül tudok példát.
2010. ápr. 20. 17:40
 76/86 A kérdező kommentje:
A fogzást oly annyira jól bírta hogy észre sem vettem csak mikor etettem és bele ütköztem a kanállal.
2010. ápr. 20. 17:42
 77/86 anonim ***** válasza:

hát még jó, hogy 7 hónaposan semmi baja nem volt, hiszen kb 9-10 hónapig védik az anyai immunsejtek és azok utána eltűnnek és neki majd hogy lesz sajátja vagy nem a jővő kérdése.

Úgyhogy még előtte vagytok a dolognak jócskán. Egyébként pedig pl nálunk ovis lett a nagyfiam és nem volt nemulass. Egyáltalán. Még mindig egy kis orrfolyás és köhögés, ami semmiféle kezelést nem igényelt, tulajdonképpen orvoshoz sem vittem el. Mondjuk nem tudom van e köze a szoptatáshoz, de én szoptattam.

Úgy egyébként is hányinger a te hozzállásod ehhez az egész gyerekhez és csak a gyerek érdekében remélem, hogy változál mert aztán majd látjuk sírni a szerencsétlent a Joshi Bharat-ban, anya miért undorodtál/ undorodsz tőlem?

2010. ápr. 20. 19:56
 78/86 A kérdező kommentje:
Hát nem teljesen mert nem erről szól a dolog. Hogy más dologban undorodnám tőle. Nem ugyanaz a dolog. És annál értelmesebb lesz hogy nép butító műsorokban jelenjen meg.
2010. ápr. 21. 06:35
 79/86 anonim ***** válasza:

Megint utcsó előtti vagyok.

Igen, nem kizárt sajnos szopi mellett sem, hogy a gyerek sok mindent elkap eleinte, de azzal is sokat lehet rontani a helyzeten, ha túlságosan védik és burokban tartják a gyereket, az sem tesz jót az immunrendszer kialakulásának.

És gondolj csak bele, ha szoptatták, és ennek ellenére is volt betegeskedés, akkor nálatok, a te lányoddal mi lesz???

Szóval most enyhén szólva is magad ellen beszéltél, mert gondolkozz csak el, mit várhatsz, amikor te még azt sem tetted meg, hogy szoptasd!

Továbbra is tartom a véleményem, hogy nevetséges, elszomorító vagy, és gusztustalan, undorító a hozzáállásod.

Gondolom nem te pelenkázod őt, az olyan morbid, ne mááár...!!!

Abból ítélve, hogy nem válaszoltál, nem reagáltál a szüléssel kapcsolatos felvetéseimre gondolom, hogy mind igaz, amit kifejtettem, és azért volt (programozott!!!!) császárod, hogy nehogy NEKED rossz legyen.

Önző, hisztis p. vagy, és megérdemelnéd, hogy ugyanezt kapd majd vissza a gyerekedtől!

És különben miért ne lenne olyan buta, hogy égetős műsorba menjen, amikor az anyjától nem éppen az okos pillanatok ellesésére van a legtöbb lehetőség (ezt most biztos nem érted, de nem érdekel)... Miért vársz tőle bármit, hogy bármilyen is legyen, mikor te az az 1-2 dolog közül sem tudtad teljesíteni a 2 legfontosabbat, a természetes szülést és a szoptatást??? Ő ezt várta. Hát, várhatta... Sajnálom szegényt.

De tudod mit...a te gyereked (bár nem értem, ilyen "nő"-nek minek baba, sokan akik megérdemelnék, imádnák, az életüket adnák érte, nem adatik meg...), csinálj amit akarsz, csak majd ne csodálkozz, ha 14 évesen lelép...!

Majd mehet a rinyálás, hogy miért...miért....vagy....belőled kiindulva, lehet, hogy örülsz majd neki!

Továbbra is, mindenért:

Szégyelld magad!!!

2010. ápr. 22. 06:46
 80/86 A kérdező kommentje:
Hát akkor figyelj, nem attól lesz valaki jó anya hogy természetes úton szült. Anyám se szült természetes úton engem orvosi ok miatt, és nem tudott szoptatni. Szeretem imádom, nem léptem le 14 évesen, soha nem vágtam a szemébe, pedig nem akart szoptatni. Megértem, de ehhez felfogás kell, és az hogy nevelik, képzeld én pelenkázom, fürdetem, etetem, játszom vele, és szeretem. NEM attól lesz valaki anya hogy hogyan szült. Ezt kéne már felfogni.
2010. ápr. 22. 07:40
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!