Mért ámítanak bizonyos emberek azzal hogy a szoptatás nem nehéz nagyon jó érzés meg hasonlók mikor fájdalmas és csak lelkileg jó? (mármint a mamáról beszélek, a babának természetesen jó)
a szoptatás nem fáj...
ha helyes a mellretétel
ha a gyerek nem harap -meg kell nevelni-
ha rá vagy hangolódva
ha nem azzal foglalkozol hogy más elitéli de neked muszáj mert ez vagy az nem nézi jó szemmel
ha neked rossz a babádnak szerinted jó?
Nem kell madonna arccal szoptatni de ha nem esik jól ne tedd. Nem érdemes végigszenvedni az életed és a gyerek életének legszebb hónapjait azzal hogy olyan miatt van gondod ami tök természetes kellene legyen
kérj tanácsot!!
védőnő biztosan szivesen segit! legalábbis remélem.
Én nem mondanám, hogy nehéz. persze, "körülményes" mert időhöz kötött, és fáj, mikor már dagad a cici a tejcitől, és fáj mikor elkezdi szívni, de még mindig könnyebb, mint pepecselni, melengetni, hűtögetni, és kísérletezgetni azon, hogy melyik tápszer a megfelelő a babának...
Én így állok hozzá, mellesleg ez mindig nálam van, kéznél, pont a baba igényei szerint a megfelelő hőfokon. És mikor látom babám elégedett nyugodt arcát, hogy végre szopizik, semmi sem számít. Főleg, mikor bealszik a cicin, és egy óriási vigyorral "jutalmaz", mikor elveszem tőle és óvatosan a kiságyba csempészem. Ez fantasztikus élmény, és ez csak az enyém. Mindenki irigykedhet, mert ezt csak én kapom a babámtól. Ez a kapcsolat a legszorosabb és legmeghittebb így közöttünk 6 hetsese..:)
Egy 2 éves, és egy 6 hetes manó anyukája
Ha nem is akarsz provokálni, ezzel csak olajat öntöttél a tűzre :))) Szerintem hozzáállás kérdése, kinek mennyire jó érzés. ha állandó stressz forrása, akkor biztosan nem az. Nem szabad azon tipródni, hogy biztosan elég-e a babának, nehogy éhezzen szegény meg hogy vajon nem fog-e elapadni... meg hasonlók. Abban igazad van, hogy eleinte fáj is, de a mell hamar megedződik, hozzászokik az igénybevételhez és elmúlik a fájdalmas időszak... Utána már egyáltalán nem fáj és valóban jó érzés az anyukának is. Nekem 4 gyerekem van és sajnos az elsőnél még nem támogatták ennyire a szoptatást... meg is lett az eredménye, fél éves korára teljesen tápszeres lett, mert én nem hittem magamban (sokat sírt, én meg azt hittem, kevés a tejem... kapott hát pótlást... meg is itta mindig, volt, hogy 4 hetesen 200ml-t is... utána meg kibukta, kihányta)... Akkor eldöntöttem, hogy a többi gyerkőcnél a megérzéseimre, ösztöneimre hallgatok, nem a környezetemre... bizony, ők 2 éves korukig szopiztak... Most a pici 22 hónapos és ő is szopik még, persze mindent eszik mellette, neki mr csak a lelkének van rá szüksége. A nagyok is maguktól hagyták el, a kicsivel is így szeretném...
Szóval, ha hiszel magadban, nem méricskélsz, nem csinálsz nagy ügyet belőle, hidd el, sokkal könnyebb, mert akkor a babád maga fogja beállítani a neki megfelelő szopizási rendet és a megfelelő mennyiséget is! Sok sikert hozzá!!!!!
én ott rontottam el, hogy már a kórházban szétcsócsálta a cickóimat pedig ott még nem is volt tejem :)
pár napig nagyon sz@r volt, vérzett, feszült, fájt, majd szétdurrant, de kb. 1 hét után jó lett és azóta se fáj...
7h baba anyukája :)
Kedves utolsó! Nem te vagyok véletlen?! Én is ugyan ezt érzem és nekem is 2 éves és 6 hetes gyerekeim vannak.
Szerintem fantasztikus a szoptatás és anyatej leadó is vagyok megint. Sajnálom ha valaki ezt nem éli át.
MI fáj, vagy hol?
Az első egy-két hétben még fájhat, ha belövell a tej, de utána testileg kell kellemes érzésnek lennie!
Ha az első hetekben vagy, akkor légy türelmes! Ahányszor ilyen "belövést" érzel, annyiszor megy az info az agyalapnak, hogy küldjön hormont, a méh összeszűkítéséhez. ha nem vagy már gyerekágyas, akkor vagy emlőgyulladásod van, vagy sebes, menj orvoshoz! Kellems érzésnek kell lennie! Testileg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!