Mért ámítanak bizonyos emberek azzal hogy a szoptatás nem nehéz nagyon jó érzés meg hasonlók mikor fájdalmas és csak lelkileg jó? (mármint a mamáról beszélek, a babának természetesen jó)
Szia!
Ezek szerint én is azon kevesek közé tartozom, akinek nem fájt, sőt kellemes érzés volt a szoptatás. Persze eleinte azért volt 1 - 2 nap , amikor "kiszívta" a babám (szerintem eleinte érzékeny a mellbimbó az állandó szívogatásra, de aztán megedződik), fájt, de nem volt véres. Ezt a pár napot kivéve élveztem a szoptatást. Én is császáros voltam, szinte azonnal megindult a tejem. A szülés utáni másnapon totálisan bedurrantak, állandóan fejtem és adtam le a tejet a többi babának vagy hűtőbe tetettem, amíg nem jött a férjem és ő hazavitte lefagyasztani. Babám 12,5 hósan választotta le magát, most 21 hós.
Nekem is kisebesedett az első időkben, kb. 3 hétig kínszenvedés volt a szoptatás, aztán begyógyultak a sebek. Azóta van olyan néha, hogy olyan erősen szívja, hogy fáj (mármint belül, ahogy ürül). Amikor ezt említettem a védőnőnek, azt mondta, hogy ez nem is olyan ritka, van akinek minden szoptatás egy kínszenvedés emiatt.
Valószínűleg azért mondják neked ezt, mert a legtöbb nőnek nem fájdalmas a szoptatás, de azért lehetnek kivételek.
szia, nem mondják el az árnyoldalait, a kezdeti nehézségeket sajnos. nekem az elején kisebesedett a mellem, iszonyú volt, meg becsomósodott.uténa ez megoldódottt, de valami 2 hónapig minden szoptatás után égett a mellem, nem kívül, hanem belül, annyira rossz volt, hogy lúdbőrőzötem tőle, és nem igazán tudta megmondani semmiylen szakember, hogy ez mitől van?...aztá nelmúlt magától. még most is szopik a babám elalvás előtt, 18 hós. nekem a szoptatás teljesen semleges tevékyenség. de nekem fontos volt, hogy anyatejet kapjon, ezért a kezdeti nehézségek ellenére kitartottam, és úgy gondolom, megérte.
nem könnyű a szoptatás, az elején, de ha belejön az ember, nem is nehéz. csak ki kell tartani, és a baba érdekét szem előtt tartani. persze ha valakit idegileg tönkretesz az egész, akkor inkább ne szoptasson, mert az nem éri meg, hogy a baba anyatejet kap, meg mellé egy idegbeteg, feszült anyukát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!