Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mért ámítanak bizonyos emberek...

Mért ámítanak bizonyos emberek azzal hogy a szoptatás nem nehéz nagyon jó érzés meg hasonlók mikor fájdalmas és csak lelkileg jó? (mármint a mamáról beszélek, a babának természetesen jó)

Figyelt kérdés
nem provokálni akarok csak valljuk be nem könnyű
2010. jún. 30. 15:31
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Nagyon irigylem azokat az anyukákat akiknek mennyei a szoptatás,de sajnos én sem ezek közé tartozom.2 gyerekem van egy 8 éves és egy 3 hónapos.A nagyobbikat 1.5 hónapig tudtam pótlás nélkül szoptatni,a kisebbiket meg 1 hete már hogy egyáltalán nem.A korházba nagyon sok segítséget kaptam de egyszerűen a baba ne akarta a mellemet,pedig a tejem beindult rendesen.Még a gyerek főorvos is lejött hozzám segíteni de hiába eröltették a szájába a cicit nem kellet neki.Ennek az lett az eredménye hogy annyira kisebesedett,vért szívott mikor már nagyon éhes volt és "látta"hogy mást nem kap,vért bukott vissza.Mondanom sem kell hogy csillagokat láttam de próbálkoztunk.Amíg be nem gyógyult a mellem addig fejtem,majd újra próbálkoztunk és akkor meg már nem nagyon volt mit szopnia.És hozzáteszem kényelmesebb lett volna a szoptatás de ez van nincs mit tenni.Akár ki akármit mond nem mindenki tehet arról hogy nincs teje.
2010. jún. 30. 16:06
 12/21 anonim ***** válasza:
Az első pár nap nehezebb volt mert kisebesedett a cicim,de ezt eltekintve szerettem szopiztatni.Sajnos 2 hete nem hajlandó cicizni:<<11 hós
2010. jún. 30. 16:15
 13/21 anonim ***** válasza:
Császáros voltam, úgyhogy a kisfiamat a kórházban ahogy ráraktam a cicire, vérhólyagot szívott rá, mivel nem volt benne semmi (egyébként meg lapos és befelé forduló a mellbimbóm). Aztán kifakadt, kirepedt, tiszta seb volt, de tudom, hogy hol csesztem el: rossz méretű bimbóvédőt vettem. Amikor megtaláltam a helyes méretet, onnantól kezdve sokkal könnyebb lett. Nem mondom, hogy imádtam az érzést, mert csillagokat láttam így is, de sokkal egyszerűbb lett a dolog. Kitartás!
2010. jún. 30. 16:21
 14/21 anonim ***** válasza:
Nekem nagy szerencsém volt a kórházban,mivel nekem is befele forduló mellbimbóm van,a pici nagyon nem akarta-tudta szopizni.A szobatársamtól kaptam bimbóvédőt,12 hónapja szoptatom vele a picit még napi kétszer most is,semmit nem érzek,csak a boldogságot.Próbáld ki,hátha könnyebb vele.
2010. jún. 30. 16:52
 15/21 anonim ***** válasza:

Szia!

Ezek szerint én is azon kevesek közé tartozom, akinek nem fájt, sőt kellemes érzés volt a szoptatás. Persze eleinte azért volt 1 - 2 nap , amikor "kiszívta" a babám (szerintem eleinte érzékeny a mellbimbó az állandó szívogatásra, de aztán megedződik), fájt, de nem volt véres. Ezt a pár napot kivéve élveztem a szoptatást. Én is császáros voltam, szinte azonnal megindult a tejem. A szülés utáni másnapon totálisan bedurrantak, állandóan fejtem és adtam le a tejet a többi babának vagy hűtőbe tetettem, amíg nem jött a férjem és ő hazavitte lefagyasztani. Babám 12,5 hósan választotta le magát, most 21 hós.

2010. jún. 30. 16:54
 16/21 anonim ***** válasza:
Szia. Nekem az első 9 hét maga volt a pokol. Tejem volt elég, babám is szívta rendesen, de valahogy mégis mindig kisebesedett a mellbimbóm. Nem akartam én rosszat senkinek, de néha azon voltam, hogy nem csinálom tovább. Szó szerint égett a mellbimbóm, mintha benzinnel leöntötték és meggyújtották végre. A védőnő megnézte a babám szopási technikáját és külsőre tökéletesnek tűnt. Aztán a 2 hónapos oltáson derült ki, hogy le van tapadva a nyelve, ezért nem úgy helyezkedett a szájában a bimbó, ahogy kellett volna. Ezután valahogy mintha elvágták volna a fájdalmat, már semmi gond nem volt. Pedig nem vágták fel a nyelvét :) Ő 2 éves koráig lelkesen szopizott, sőt 8 hónapos koráig csak szopott :) Szerettem nagyon a közelséget, a meghittséget, és azt ahogy kicuppant a szájából a cici alvás közben :D :D
2010. jún. 30. 17:03
 17/21 anonim ***** válasza:

Nekem is kisebesedett az első időkben, kb. 3 hétig kínszenvedés volt a szoptatás, aztán begyógyultak a sebek. Azóta van olyan néha, hogy olyan erősen szívja, hogy fáj (mármint belül, ahogy ürül). Amikor ezt említettem a védőnőnek, azt mondta, hogy ez nem is olyan ritka, van akinek minden szoptatás egy kínszenvedés emiatt.

Valószínűleg azért mondják neked ezt, mert a legtöbb nőnek nem fájdalmas a szoptatás, de azért lehetnek kivételek.

2010. jún. 30. 19:40
 18/21 anonim ***** válasza:
Nekem is fájt a szoptatás 3 hónapig folyamatosan, volt hogy majdnem sírtam a fájdalomtól, de kibírtam, mert a picikémnek jó szopizni. És egyszerűen csodás dolog összebújni vele arra az időre is!!! Én szeretek szoptatni a fájdalomtól függetlenül is!
2010. jún. 30. 20:30
 19/21 anonim ***** válasza:

szia, nem mondják el az árnyoldalait, a kezdeti nehézségeket sajnos. nekem az elején kisebesedett a mellem, iszonyú volt, meg becsomósodott.uténa ez megoldódottt, de valami 2 hónapig minden szoptatás után égett a mellem, nem kívül, hanem belül, annyira rossz volt, hogy lúdbőrőzötem tőle, és nem igazán tudta megmondani semmiylen szakember, hogy ez mitől van?...aztá nelmúlt magától. még most is szopik a babám elalvás előtt, 18 hós. nekem a szoptatás teljesen semleges tevékyenség. de nekem fontos volt, hogy anyatejet kapjon, ezért a kezdeti nehézségek ellenére kitartottam, és úgy gondolom, megérte.

nem könnyű a szoptatás, az elején, de ha belejön az ember, nem is nehéz. csak ki kell tartani, és a baba érdekét szem előtt tartani. persze ha valakit idegileg tönkretesz az egész, akkor inkább ne szoptasson, mert az nem éri meg, hogy a baba anyatejet kap, meg mellé egy idegbeteg, feszült anyukát.

2010. jún. 30. 21:22
 20/21 anonim ***** válasza:
Szia! Hát sajnos nekem sem egy leányálom, pedig már 4 hónapos is elmúlt a babánk. Az elején a mellbimbóm sebesedett ki, aztán több mint egy hónapig majd szétszakadt reggelre a mellem a tejtől, mert nem állt még be a mennyiség és ugyanez volt, mint az utolsónak. Úgy égett, hogy sírtam minden etetés közben és után, de nem derült ki mi a gond. Aztán ez szerencsére elmúlt, de az egyik mellem azóta is rendszeresen becsomósodik, egyszer be is gyulladt, két napig lázas voltam. Hát hiába technika, vagy bármi - mivel a másiknak semmi baja - valószínűleg már eleve valami nincs rendben ezzel a cicimmel. De az a terv, hogy legalább 1 éves koráig szoptatok és kibírom, mert gyönyörűen mosolyog evés után, vagy szépen elszundikál :-) Ki kell bírni! Biztos van akinek könnyű, sajnos olyan is, akinek nem az :-(
2010. júl. 1. 07:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!