Milyen érzés az első szoptatás? Ment elsőre esetleg fájhat? Mivel lehet szaporítani ha kevés, miket nem ajánlott enni? Honnan fogom tudni hogy eleget evett?
Érzés: fizikailag semmi különös, érzelmileg szuper.
Fájdalom: legelején semmi, aztán az "igénybevétellel" érzékenyebbek lettek a mellbimbók, amikor bekapta vacak volt, de maga a szoptatás már nem fájt sose, aztán a mellbimbóban is elmúlt a fájdalom.
Kb. egy hónap volt mire beállt a tej:)
Enni bármit lehet! Bár létezik millió lista, de ezek inkább hagyományok. A puffasztó dolgokra mondják, hogy érdemes kerülni, és mondjuk csak három hónapos kora után kipróbálni, hogy érzékeny-e rá.
Tejívással csínján, ha kiütéses a gyerek vagy hasfájós, azt érdemes elhagyni és lassan visszatérni hozzá.
Engem az elején meg 4-5 hónapos korában "cseszegettek" hogy nem hízik a baba, meg elapadhat a tejem, (konkrétan a védőnő meg a doki, full gáz tőlük szerintem) de csak ilyen alkat, minden rendben van azóta is. 14 hónapos, még szopik:)))
Itt olvasgass:
Mellszívót vigyél a kórházba, hasznos lehet, főleg ha a kislányod nem szopizik vagy nem elég hatékony.
Tejszaporításra nekem a görögszénamag-tea vált be leginkább. (Ez a More Milk kapszula egyik összetevője, csak annál sokkal olcsóbb.)
Ezenkívül ami fontos:
- sok fekvés
- sok pihenés, a házimunkát csinálja meg anyós
- sok folyadék, különösen szopi közben
- semmi idegeskedés, különö9sen szopi közben
- higgy magadban, hogy képes vagy rá!
Ha fáj, akkor rosszul van mellen. A fájdalmat nem szabad tűrni, mert rámehet a mellbimbód, aztán vége a szoptatásnak. Ha fáj, akkor ki kell venni a szájából a bimbót, és újra mellre tenni, ha 38x, akkor 38x. Ha jól van mellre téve, akkor nem fáj, hanem kellemesen masszíroz.
Több sikert, mint nekem volt! Nekem sajna nem szopik a kisfiam, alig párszor sikerült mellre tenni, kénytelen vagyok fejni. Viszont tejem rengeteg van, szerencsére.
Nekem borzasztó érzés volt. Feszengtem, szégyelltem. Fájt.
Elég is volt 2 hónap.
Az első szoptatás nagyon jó érzés! ( és persze a többi is :)) de ha elsőre mindjárt nem is kapja el a melled, ne ess kétségbe, majd akkor másodszorra sikerülni fog! :) élvezd ki az együttlétet, hisz ez az első olyan kapcsolat a babával, amikor látjátok, halljátok, érzitek egymást. Fontosnak tartom, hogy mindig légy türelmes vele, láttam már olyat,hogy az anyuka ideges volt, mert nem szopott a pici, a feszültségét a baba is átérezte, és ez miatt nem volt sikeres a szoptatás.
Azt hogy jóllakott, onnét tudod, hogy abbahagyja cicizést. Vagy elengedi, vagy elalszik rajta, de már nem 'húzza'. Akkor érdemes óvatosan kihúzni a szájából, mert felázhat, kisebesedhet.
Ha adhatnék egy tanácsot: ne az időt nézd!
Én a lányomnál ott rontottam el, hallgattam a védőnőre..mikor szépen ment fel a súlya, mondta, hogy jó, most akkor áttérhetünk a 4 órás szoptatásra. Hallgattam rá..Mi lett belőle? Mikor éhes volt, nem kapott, mikor szoptatási idő volt, arra elaludt, a tejem meg szépen elapadt..5 hónapos korában jöhetett a tápszer.
Fiamnál már nem érdekelt, ki mit mondott, amikor éhes volt, akkor kapott, így két éves koráig szopott, persze mikor már lehetett, főztem neki :))
Szerintem kerüld az erősen fűszerezett, csípős ételeket, attól fájni fog pocija... Jó babázást!
nekem a melszivo segitet h legyen sok tejem meg persze a baba is.hat elso 3 napban sebesre szivta ki a bimboimat de ez csak azert mert kicsi a bimbom.hat en kerulom a szensavas italokat,hagymat,babot,borsot ijesmit.konyu szulest
5 hetes kislany anyukaja
Ajánlom neked ezt a könyvet: Kismama Szoptatás
Rengeteget segített nekem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!