Szúró érzés a mellbimbóban, különösen szoptatás alatt! Lehet, hogy elfertőződött?
Ha baci jutott be akkor be is gyullad(hat) a cicid, de szerintem a seb miatt érzékeny! Nekem csupa sem a mellbimbóm, mert a fiam szétrágja és az is fáj, ha hozzá ér a póló. Semmi nem hozza helyre!
De most én is elkezdtem aggódni! Remélem jön még válasz!
Olvastam az előző kérdésedet is! Nekem is ez volt, ott is leírtam, és sajnos én elfertőződtem, és a pici a szopikkal vitte egyik mellemről a másikra, 9 orvos látta, és csak kenőcsöt, és további szoptatást javasoltak, amikor azonban már viszketni is kezdett, és az egész testemen kiütések jelentek meg, elmentem egy magán bőrgyógyászhoz, és ő kezelt ki, de már nálam nagyon az utolsó pillanatban kapták el a fertőzést. A tejemből Stafilococcus aureus tenyészett ki, én nem is szoptathattam! Nem kell megijedned, de azért jobb az óvatosság! Én mindenféleképpen azt javaslom, hogy menj el egy bőrgyógyászhoz, mert a Garmastán, a Motherlove, mint tök jó ha picit bereped a cici, de fertőzésnél szart sem ér... már bocsánat... Hidd el, nem kell szenvedned, a bőrgyógyász tud rá megfelelő patikai kenőcsöt adni! Az én babám 7 hós, és szopis, nekem tegnap repedt be mindkét bimbóm a fogzás miatt nagyon rágcsigálta, most rendesen be is vagyok tojva, nehogy megint fertőzés legyen a vége! Amúgy, amikor nekem már annyira fájt, hogy végigzokogtam a szoptatást, úgy döntöttem, nem bírom tovább, és a lefejt tejemet kapta cumisüvegből (tudom cumizavar stb.) de nem lett gond! Ráadásul mivel 2000 mg antibiotikumot kellett már szednem a végén a melleimre így a csapba ment a tejcsi! 2 hét eltelt szoptatás nélkül, majd bele őrültem, hogy te jó ég, már úgy se fogadja el a cicit, és lám: 2 hét után úgy cuppant rá, mintha mi sem történt volna! Nincs veszve semmi, de ne legyen borzalom a szoptatás, vizsgáljon meg egy doki! Adj lefejt tejet addig lassú átfolyású cumisüvegből, ameddig be nem gyógyul a melled! Ne kockáztass! Ez nem játék!!! Cumizavar fanokkal szívesen megharcolok, mert a cumizavar 99%ban akkor alakul ki, mikor egész kicsi korban valami akadályozza a szoptatást, amikor még nincs kialakulva a szopási technika! De egy 7,5 hós csecsemő már határozottan kialakult szopival rendelkezik! Nem fog összezavarodni! Szerintem még arra is válaszoltam, amit meg sem kérdeztél! :) Ha van még valami, írj nyugodtan!
7 hós szopis kislány anyukája!
Utolsó! Neked begyulladt a cicid és a babán észre vettél valamit akár kakiba, akár máshogy viselkedett?
Második vagyok, jaj már tényleg parázok!
Na, mostmár én is kezdek parázni! Köszönöm a kimeritő válaszokat. Nem félek a cumizavartól, mikor pici volt, akkor kapott cumisüvegből lefejt tejet és nem volt semmi gond. Viszont mostmár abszolút nem fogadja el a cumisüveget. Semmi másból nem hajlandó tejet inni, csak a ciciből. Ha cici nincs, ivás sincs. Ezt sajnos megtapasztaltam, amikor a migrénemre erős gyógyszert kellett bevennem. :o(
Még várok a hétvégén, még nem kaparom a falat. A sebem gyógyul, de kicsit olyan, mintha rosszul hegesedne - érzésre, mert látványra teljesen normális. Egyébként semmi más tünetem nincsen a fájdalmon kivül. Bőrgyógyász már úgysem fogad sajnos ilyenkor, ha meg az államiba megyek, ott lepattintanak, mint mindig:o(
Köszönet a tanácsokért, mindenképpen nagyon figyelek, ha rosszabbodik, irány a doki. Addig is felhivom a védőnénit, hátha neki is van valami jó ötlete!!!
Második vagyok megint!
Én azt hiszem megfejtettem. Nem hagyott nyugodni a dolog és míg a gyerkőcök aludtak, bújtam a netet! Nálunk valószínű a szájpenész okozza a gondot már jó pár hete küzdünk vele én meg van, hogy elfelejtem bekenni a cicim, a kicsi meg ugye jól megcsócsálta és gondolom a gombák oda is bejutottak! Na most kenem ezerrel, nem fogom elfelejteni . Elvileg pár nap és jobbnak kell lenni!
Ott a pont az utolsó hozzászólónál! Az én esetemben is (pedig gyermekorvos is látta a picimet)a szájpenész okozta a problémát! A bőrgyógyász segítsége mellett, boraxal kellett kennem a mellem, és a pici száját! Vény nélkül kapható a patikában!!! Semmi mellékhatása nincs, szóval, ha nem az a gond, akkor max óvatos voltál picit! Vegyél, és kent a baba száját, és a bimbódat!
7 hós szopis anyuka (aki eddig is írt)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!