Tényleg felemelő érzés a szoptatás?
Én nem sokára szülök de egyenlőre nem tudom elképzelni hogy mi is az a jó?
Félek is hogy nem igazán fog úgy sikerülni ahogy kell, és meg fogom utálni, valaki gondolkodott igy mint én?
És változott?
nem "így alakult"
te már előre eldöntötted, hogy nem akarod, így persze, hogy nem megy
mindegy, azért gratulálok, sok örömet a babádban
Legalább a colostrumot oda adtad volna neki!
Az a néhány korty, amit az újszülött elfogyaszt belőle, olyan, mintha védőoltásban részesülne. A kisbaba bélnyálkahártyáját bevonják az anyatej immunanyagai, s védettséget biztosítanak minden olyan kórokozóval szemben, amely ellen az anya ellenanyagokat termel. Az előtej összetétele egyébként folyamatosan változik. Ellenanyagtartalma a szülés utáni órákban a legmagasabb – milyen kár, hogy sok kisbabát csak hat-tizenkét óra múlva visznek ki először szopni édesanyjához!
Az anyatej speciális, személyre szabott védelmét és összetételét semmivel sem lehet pótolni és helyettesíteni, a korai tápszeradás viszont növeli a különféle allergiák, és más betegségek kialakulásának kockázatát. A gyakori szoptatás segíti az újszülöttkori sárgaság gyors lezajlását.
Szomorú, azért jó lett volna próbálkozni. Senki nem szület úgy, hogy tud szoptatni. Persze a te dolgod, de a én véleményem az, hogy rossz döntés volt.
Sok boldogságot a babához.
Köszönöm szépen a gratuláciokat, nemsokára megyünk haza.
Boldog újévet mindenkinek.
Nem tudom, hány éves is lehetsz, de egy 20-ast nyugodtan letagadhatsz!:)
Még az életedben minden csak rólad szól:
-nekem ez furi érzés
-nekem ez idegen
-nekem ez morbid
-nekem ez fáj
És mikor szól az életed a gyermekedről? Hogy NEKI mi a legjobb??
Pedig ezek tények. Bár sűrű bocsánatkéréssel tartozunk "szuperanyuka" felé, mert jól gondolta te önzővagy és a gyereked egy cseppet sem fontos a számodra.
A hordozott gyerek agya jobban fejlődik, mert a testközelség bizonyos hormonokat szabadít fel, amik serkentik a gondolkodást.
A hordozott baba egész nyilvánvaló, hogy kevésbé van kitéve a szennyezésnek, hiszen a legtöbb babakocsi az autók kipufogójával van egy magasságban így ők pl piros lámpánál ácsorgásnál az autó füstjét szívják, míg ha magasabban vannak, hordozókendőben kevésbé vannak kitéve ennek.
De nem is írok tovább, mert aki ennyire undorodik a saját gyerekétől, hogy sírva fakad, annak túl sok mindent nem lehet mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!