Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Tápszerre szeretnék át állni,...

Tápszerre szeretnék át állni, mi a folyamat?

Figyelt kérdés

Egyszerűen és gyorsan. 3 hónapos lesz a lányom.

Eddig is kényszerböl csináltam. Volt hogy már szoptatás alatt tiszta ideg voltam, mikor hagyja már abba.

Már mindent kipróbáltam hogy elfelejtse: cumi, mustárral kentem be, elegem volt.

2009. okt. 2. 07:50
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/82 anonim ***** válasza:
Szerintem az a fontos, hogy nyugis anyja legyen a gyereknek. Ettől még nem lesz valaki rossz anya. Azt viszont, hogy nőietlen a szoptatás (volt aki ezt írta), egy kicsit furcsálom, mert egyenlőre erre a férfiak nem képesek.
2009. dec. 8. 18:42
 72/82 anonim ***** válasza:
Mi baj volt a szoptatással?
2009. dec. 8. 18:51
 73/82 anonim ***** válasza:

szerintem mindenkinek magánügye, hogy meddig szoptat és mikortól akar tápszert adni a gyerekének! az viszont tényleg borzasztó, hogy egy olyan nő, aki tudja, hogy a gyerekvállaláshoz szoptatás is párosul, mégis elég "furán" gondolkodik erről, hááááát...

amúgy nekem is volt tejlázam, mégis fejtem, a másik ciciből adtam neki, és én IMÁDOM, hogy a babámnak szüksége van rám, és szoptathatom!!!! ha valakinek elapad a teje, azt megértem, hogy át akar állni a tápszerre, de hogy valaki csak azért válassza ezt, mert ez a kényelmesebb megoldás... de ez mindenkinek magánügye...

2009. dec. 8. 18:55
 74/82 anonim ***** válasza:
Örülök neki, hogy rendbe jöttek a dolgok nálatok. Remélem már nem kell nyugtatót szedned. Ha csak a szoptatás miatt voltál kiakadva akkor gondolom már meg nyugodtál és már minden oké. 6 hónaposan 7 kg a lányod??? Az én kisfiam 4 hós és 7100g. Látod mennyi különbség van baba és baba közt? Hát anya és anya közt is legalább ennyi van! Nem azon múlik, hogy jó anya vagy e vagy sem, hogy szoptatsz e vagy sem!
2009. dec. 8. 19:34
 75/82 anonim ***** válasza:
26%
olyan szinten ki tudok akadni a sok szoptató anyától, akik itt osztják az észt, hogy legszivesebben a fejükbe vernék. Ti még sose hallottatok szülés utáni depresszióról? Tudom írtad kedves kérdező, hogy nem vagy(voltál) depis. Én is azt hittem, hogy én nem. Na de kiderült, hogy igen. Én bár azért nem szoptattam, mert nem volt tejem, de csak hogy arra válaszoljak, hogy jön a tél... Babám 8 hónapos, 1 hetes kora óta tápszeres volt, mindössze egyszer volt náthás. Volt hogy a párom és én is betegek voltunk, ő nem kapta el, pedig bizony nem kapott sok anyatejet. Egy barátnőm kisfia 2 éves, másfél éves koráig szopott és mégis folyton beteg. Meg allergiás minden sz@rra. Ennyit erről.
2009. dec. 8. 20:09
 76/82 anonim ***** válasza:
71%
Nem is azzal van a baj hogy a szoptatós anyák úgymond "osztják az észt", mert biztosan tudnak hasznos tanácsokat adni a szoptatással kapcsolatban. A baj az hogy feljogosítva érzik magukat hogy más anyákat akiknek problémái vannak ordenáré módon szidjanak és pocskondiázzanak, a porba alázzák őket. Szent küldetésüknek gondolják hogy mindenkit a "helyes" útra tereljenek és aki nem úgy gondolkodik vagy érez ahogy ők az már nem is ember/anya és szerintük fel kéne kötni őket. Ha már pszichológiai problémákról beszélünk akkor ezeknek az anyáknak is van valami stikkjük hogy így viselkednek szerintem...
2009. dec. 8. 20:55
 77/82 anonim ***** válasza:
Hát nem azért, de akinek alétezéshez a xanaxra van szüksége, lehet hogy nem a legjobb ötlet volt szülnie. És valóban mit csinál majd legközelebb? Mert ez mustár szerintem kimeríti a bántalmazás fogalmát. Szerncsétlen kölyök. Pláne egy ilyen nem törödöm apának.
2009. dec. 9. 00:11
 78/82 A kérdező kommentje:
00:11 akkor idehallgass. Azért szedtem Sanaxot ,mert kellett. Mustárrol akadjatok már le. Apa nem foglalkozik mit adok a gyereknek enni mert azt mondja, hogy ez a nők dolga. És hogy mondhatsz ilyet hogy miért szültem? Anyádér azért. Fuuuu kiakadtam az ilyen embereken. Foglalkozz magaddal. Köszönöm az utolsó elöttinek végre egy normális gondolkodású nő.
2009. dec. 9. 07:46
 79/82 anonim ***** válasza:

Hát akkor én végigolvastam ezt párbeszédet itt.. és a következőket szeretném mindenkinek elmondani:

A gyerekem most 5 hónapos. A 2. héttől kezdve kap tápszert is, mert nem volt tejem. Megettem és megittam mindent ami létezik hogy legyen, de mégsem volt.

A gyereknek 4000 Ft-ba kerül egy doboz tápszer (HIPP) ezt veszem, mert hiszem hogy a drábább jobb, bár nem biztos. Mindegy. Ez az én véleményem.

A férjem a leggondoskodóbb apa a világon, mégsem szól bele a gyerek etetésébe, mivel nem ért hozzá, nem az ő dolga. E helyett pénzt keres, minden este fürdet és imádja a gyereket.

Maradjunk annál szerintem, hogy vannak nők és vannak férfiak. Mind a kettőnek más a funkciója egy kapcsolatban, családban. Ha valaki egyenrangúnak képzeli nő létére magát egy pasival AKKOR ANNAK AJÁNLANI TUDOM, HOGY EMELJEN MEG EGY 50 KG-OS CEMENTESZSÁKOT!!

Amíg egy nő otthon van a babával a férfi dolga hogy eltartsa őket, és mivel ez azért manapság elég nehéz ezért ez egy nagyon fontos feladat egy férfi számára.

És nyugi. mustár nem lesz többet azt én is csak remélni tudom, bár előtte megkérdeztem volna a védőnőt!!

üdv. egy 5 hós baba anyukája

2009. dec. 9. 14:50
 80/82 anonim ***** válasza:

Hát, voltak itt durva dolgok. Most én is írok néhány gondolatot, így névtelenül legalább kimondhatom őket szégyenkezés nélkül. Amíg terhes voltam, azon paráztam, hogy tudjak majd szoptatni. De azért féltem is tőle. Idegennek éreztem ezt a dolgot. Aztán megszültem, egyszerre cicire tették a kislányom, és sajnos nem éreztem, hogy ez egy olyan csodálatos dolog lenne. Azóta sem rajongok érte, de szó nélkül teszem a dolgom, van, hogy napi 10 alkalommal szopizik a kicsi. Szerencsére hamar, kb 10 perc alatt végez. De semmi pénzért nem mondanék le erről az élményről. Lehet, hogy nekem nem akkora élmény, de a kicsimnek ez a legjobb minden szempontból. Egy kicsit engem is elért a depresszió, nem éreztem magam többnek, mint egy szoptatós szolga... Állandóan itthoni ruha, mosatlan haj, gügyörészés... Nem ehhez voltam szokva. De amikor a lányomra néztem, elszállt minden gondom. Csak az volt a baj, hogy amint leraktam, visszatértek a depis gondolataim. Szerencsére már jobban vagyok, amikor lehet, eljárunk itthonról, természetesen babával. Nem érdekel, hogy mindenki a h1n1-től retteg. Van jó kis kézfertőtlenítőnk, a baba a mózesben, nem engedek hozzá közel senkit, és végre kikapcsolódok. Anyósom mondogatja, hogy ne vigyük sehová, mert beteg lesz, de szerintem az, hogy heti 1-1 alkalommal kiruccanok vele, nem okozhat gondot. Rosszabb lenne, ha teljesen begolyóznék és úgy lennék egész nap kettesben a gyerkőccel. Mert nem álltam tőle messze. Volt, hogy szinte reggeltől estig sírtam... Főleg amikor rossz az idő. Ma nem tudtunk menni még sétálni sem, mert üvölt a szél. De legalább kicsit netezek, amíg alszik.

Hát, tudnék még mit írni, de nem hiszem, hogy annyira érdekfeszítő:)

Mindenki döntse el, hogy mi a fontos neki. De szerintem lehet kompromisszumot kötni.

2009. dec. 9. 15:40
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!