Hogy szoktattátok rá babátokat a tápszerre?
Figyelt kérdés
Az enyém nem szereti egyik félét se. Kipróbáltuk mindet. Előre kikevertet is. 9 hónapos és már nincs szinte tejem.
Adhatom neki úgy, hogy dupla annyi vizet keverek hozzá, vagy tripla annyit? Most úgy próbáltam, hogy dupla adag vizet tettem bele, és mintha jobban elfogadná. Mennyi idő, mire megszokja a tápot? Ha már nem lesz szopi, akkor meg fogja inni?
2011. máj. 3. 13:36
1/25 anonim válasza:
miért nem próbálod meg a tejet hígítva?
2/25 anonim válasza:
ízesített?vagy másik cumisüvegből?esetleg pohárból v szívószállal?
3/25 anonim válasza:
Szia! Nagyon finomak a tejpépek is, azokat minden baba szereti :-) Nekem kisebb volt a fiam, amikor sajnos már tápszert kellett kapnia, ő sem fogadta el, én annak idején 1-2 kanál tápszert kicseréltem tejpépre, mert azt meg imádta, és már az reggeli-esti tápszer helyett amúgy is tejpépet kapott (Milupa vaníliás HA-pép), és muszáj volt még tápszert is innia. Jó egészséget Nektek! Üdv, 17 hónapos kisfiú anyukája.
4/25 A kérdező kommentje:
Az a baj a tejpéppel, hogy ahol én élek (külföld), nincs ilyen, és ízesített tápszer sincs. Ezért marad még a tápszer hígítva. Még azon agyalok, ha ez se jön be, lehet kapni boltban bolti kecske tejet, lehet azt megpróbálom. Régiektől hallottam, hogy azt kéne megpróbálni a tehéntej előtt.
2011. máj. 3. 14:19
5/25 anonim válasza:
első vagyok, nem csoda hogy nem ízlik neki, hiszen 9 hónapig finom tejet kapott, aminek a szerint változott az íze, amit Te ettél....a tápszernek mű íze van...próbálkozz tejjel
6/25 anonim válasza:
Szia! Nálunk a fiam az elejétől fogva tápszeres volt, ízlett neki, rengeteget evett belőle. Aztán kiderült, tejcukor- és tejfehérje érzékeny. Így speciális tápszert kellett neki adni, aminek szinte ehetetlen íze van. És ő sem volt hajlandó megenni, de ekkor kb 3-4 hónapos volt, így nem tudtam mást adni neki. Eleinte alig evett belőle, az első 1 hónapban fogyott is, de a szakorvos szerinte muszáj ezt adni, és próbáljuk tovább. Aztán a következő hónapokban egyre többet evett belőle, elkezdte megszokni az ízét. Ma már 9 hónapos és egy evésre 240ml vízből készített tápszert eszik meg! :) És a súlyát is visszahozta. nem azt mondom, hogy ez a módszer a legjobb, de nekünk nem volt más lehetőségünk. Ha gondolod próbáld ki, előbb-utóbb hozzászokik a Te babád is!
8/25 A kérdező kommentje:
Kakaóval ízesítsem? Jézusom, otthon ilyeneket tanácsolnak? Hát én egy éves kora előtt nem adnék neki kakaót.
2011. máj. 3. 15:21
9/25 anonim válasza:
Tippeket kértél,jobbat nem tudok már,irtam a szívószálat,üvegcsere,stb...ha nincs nálatok izesitett akkor izesitsd te,turmixolj banánt bele vagy légy kreativ....amugy mi baja lenne a kakaotol???
10/25 anonim válasza:
tényleg semmi baj nincs a kakaóval!nem kell bele sokat tenni, hanem csak annyit, hogy legyen valami íze...amúgy már 9 hónapos!Nem hinném, hogy 3 hónap alatt olyan nagyon megváltozik a bélrendszere a gyerekeknek, hogy 9 hónaposan még árt egy kiskanál kakaó, 3 hónap múlva meg már nem...
Én ilyen idő koromba már tejeskávét, karamellát ittam, és jééé semmi bajom.
első
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!