Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogy szoktattátok rá babátokat...

Hogy szoktattátok rá babátokat a tápszerre?

Figyelt kérdés

Az enyém nem szereti egyik félét se. Kipróbáltuk mindet. Előre kikevertet is. 9 hónapos és már nincs szinte tejem.

Adhatom neki úgy, hogy dupla annyi vizet keverek hozzá, vagy tripla annyit? Most úgy próbáltam, hogy dupla adag vizet tettem bele, és mintha jobban elfogadná. Mennyi idő, mire megszokja a tápot? Ha már nem lesz szopi, akkor meg fogja inni?

2011. máj. 3. 13:36
1 2 3
 11/25 xStefix ***** válasza:
100%

9 hónaposnak már lehet turmixot adni, szerintem is ezzel lenne jó próbálkozni (alma, banán, őszibarack, édesek). Nem tudom, alapból milyen íze van a sima tápotoknak, de variálj vele úgy, hogy ehető legyen. :)

Itthon se nagyon szokták ajánlani a kakaót 1 év alatt, de általában nincs vele gond, ez nem annyira allergén. (Jópár tápszert ízesítenek vele.) Aki inkább nem próbálkozik meg vele, az adhat helyette karobport, ez hasonló.

A hígabb tápozást hosszútávra nem ajánlom, lehetőleg csak addig add neki így, amíg meg nem szokja az ízét. Idővel növeld meg mindig egy kicsit a tápszer arányát, hátha fokozatosan nem tűnik fel neki a változás.

Egyébként pedig azok a "trükkök", amiket feljebb írtak.

A "rendes" tehéntejhez csak annyit, hogy ezt meg pláne nem szokták ajánlani 1 éves kor alatt. Ha van a családban allergiás, akkor inkább kerülni kellene, de ha nincs, én akkor se adnám 12 hó alatt.

A kecsketej más történet, erről én is hallottam, hogy egyes(!) tehéntej allergiások bírják, de nem biztos, hogy ez is jó lenne 1 év alatt. Az íze pedig pláne más, mint a te tejedé/tápszeré, akár bolti, akár házi legyen is. Nem tudom, ezt mennyire fogadná el a gyerkőcöd..

2011. máj. 3. 16:19
 12/25 xStefix ***** válasza:
100%
Egyébként pedig, ha a babád nem ragaszkodik különösebben ahhoz, hogy kizárólag folyékonyan igya a tápszert, akkor tegyél neki többet a pépjeibe, főzelékjeibe, hátha. A lényeg, hogy elegendő mennyiséget vigyen be, az, hogy hogyan, annyira nem fontos. (Legalábbis most, hogy simán nem nagyon fogadja el.)
2011. máj. 3. 16:22
 13/25 anonim ***** válasza:
Melyik ország az, ahol nincsenek ilyen termékek? Pusztán kíváncsiságból, mert 2011-et írunk? Azt hinném ez alap. Több országban étem, szóval nekem ez fura, DE ha mégis így lenne, akkor miért nem kérsz meg valakit, hogy küldjön? Ennyi idősnek már úgyis recept nélküli van, amit bármelyik drogériában megtudsz vásárolni - kb 500 Ft/ doboz az olcsóbb -.
2011. máj. 5. 06:52
 14/25 A kérdező kommentje:

Angliában élek, és utána nézhetsz, nincs ízesített tápszerük, és tejpépjük sem, meg babavizük sem, meg babateájuk sem, max ebayen tudnék rendelni ilyesmit, de most úgy néz ki, hogy lassan nem kell, mert dupla annyi vizet adok a tápszerhez, és így most úgy néz ki, hogy megissza.

Mától egyébként nincs szopi egyáltalán, tegnap este utolsó szopinál mondtam neki, hogy ez az utolsó, és hogy hiányozni fog nekem is a szopi, de így a jó mindkettőnknek. Ma 6-kor ébredt, pedig 5-kor szokott, nem kérte a szopit, és elfogadta most először a tápszert. 2.5 x60ml-t ivott meg hígítva. Azóta még fenn van, de nem annyira kéri a szopit, mint előző napokban. Most megelégszik azzal, hogy idebújik hozzám. Tegnap már szinte szó szerint belebújt a fenekembe, magán kívül volt. Ma meg egyedül játszik, el van magában.

Azt hiszem megértette a helyzetet.

Egyelőre hígítva próbálkozok, aztán másfél adag vizet adok a normál adaghoz, majd normálisan, ahogy előírja. Most legalább 3-5 napig dupla vízzel adom. Köszönöm a válaszokat.

2011. máj. 5. 11:58
 15/25 anonim ***** válasza:
Érdekes, hogy kint nincsenek ilyen dolgok....azt megkérdezhetem, hogy a pelusok milyen árban vannak??mert itthon elég drága tud lenni...ha 40 ft-ra jön ki db-ja az már jó!
2011. máj. 5. 12:04
 16/25 anonim ***** válasza:

6:52-es vagyok, angliában VAN!!! Nem gonoszkodni akartam, csak furcsa lenne, ha nem így lenne.

Próbáld meg a natiolal food-ok ban, főleg Nestle termékeket fogsz találni, meg javavasolni tudom a főleg lengyel boltokat, ott sok olyan terméket találsz, ami hasonlít a hazaihoz. Ha ez sem megy akkor kérdez meg a health visitort! Amúgy ennyi idősen kezdtem el neki adni pl a porridges-t van gyümi is belőle (zabkása). Itt a fórumban is vannak angliai anyukák, keress rá, tőlük bizots több segítséget tudsz kapni, hogy kinn hogyan igazodj el ezek között a dolgok között! Minden jót nektek és vigyázzatok magatokra!

2011. máj. 5. 12:46
 17/25 A kérdező kommentje:
Hát akkor lehet, hogy errefelé nem árulnak, mert én itt egy darabot nem találtam, mindet átnéztem. Melyik pontosan, és melyik boltban láttál ízesítettet, mert komolyan mondom, hogy egy darabot nem találtam, és mikor rákérdeztem, még hülyének is néztek.
2011. máj. 5. 16:43
 18/25 A kérdező kommentje:
Pelusok: Én először Asdásat vettem (kábé mint a tesco), aztán rájöttem, hogy ugyanannyiba van a pampers is, főleg, hogy néha kapok hozzá kupont. Azt hiszem Magyarországon még a számozás is kicsit más, mert aputól kaptam Liberót, és másképp volt számozva, mint itt. Most a 3-asat használom, ami 4-9kg van. Lányom még csak 7.6 kg. Úgy szoktam venni, hogy 7-9p/pelenka. Na most néztem, hogy jelenlegi állás szerint ez azt jelenti, hogy ha 9 p-ért veszem a pelenkát, akkor 27forintot fizetek érte darabonként.
2011. máj. 5. 16:51
 19/25 A kérdező kommentje:
Ilyen zabkása meg tarsai szoktak terítékre kerülni, de ilyen ízesített tápszert én még nem láttam, vagy csak nincs ráírva, hogy az az, vagy én nem találom rajta.
2011. máj. 5. 17:07
 20/25 A kérdező kommentje:
Ilyen boltok itt nincsenek.
2011. máj. 5. 17:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!