Mennyit árt a babának ha nem akarom szoptatni?

Az anyatej -többek között- azért nagyon jó a babának, mert ez adja az első lökést az immunrendszere kialakulásában:
"Az anyatejben számos olyan faktor, fehérje található, ami kedvező irányba befolyásolja az immunrendszert, javítja az immunfunkciókat. Az egyik legfontosabb ilyen tényező az Immunglobulin A, amely bejutva a csecsemő bélrendszerébe mintegy védőburkot alkotva megvédi a fertőzésektől...
...Az anyatejben több mint 130, tejcukorból, vagyis laktózból származtatható prebiotikum található jelentős mennyiségben. Az anyatej speciális cukormolekulái között találhatunk olyanokat is, amelyek gátolják a baktériumok bélfalhoz történő kapcsolódását. Így ennek alapján feltételezhető, hogy az anyatejben található prebiotikumok fontos szerepet játszanak abban, hogy a szoptatott babákban kisebb a különböző fertőzések gyakorisága."
Ollóztam.

A melled formáját egész jól megőrizheted, ha már a terhesség elejétől egy jól tartó, kényelmes melltartót hordasz egészen a szoptatás végéig. Megtartja a melled,nem tud megereszkedni a bőr.
Szerintem ha egy "normális" férfi a felesége mellét fontosabbnak tartja, mint a gyermekének adható legjobbat, ott el kell gondolkodni. Ha Neked ennyire fontos, akkor szoptass nyugodtan, utána meg sebész. Hány éves vagy? Korral együtt sajnos mindenképpen veszít a melled a feszességéből. A terhesség alatti súlygyarapodás is megviseli, stb. Ha ezt így nyilvánosan megkérdezed, akkor szerintem még várjatok egy kicsit. Beszélj a pároddal, halgasd meg az ő véleményét is. Lehte, hogy meg fogsz lepődni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!