A babam szuletese utan csak napkozben szeretnek szoptatni. Ugy halottam ha ejfelkor szoptatok utoljara akkor reggel 6ig ki kellene birnia a babanak szopi nelkul, csak teaval? (ezt a "nagy oregektol" hallottam)
Hát ez elég furcsa, miért nem szeretnél éjszaka szoptatni? Amúgy nem kell anyatejes babának tea. Attól nem fejlődik, nem nő, csak eltelik fél órára a pocija. A "nagy öregek" rosszul gondolják. Egy pici babának testközelre, szopira van szüksége,a káréjjel, akár nappal. Ilyen kijelentést még nem hallottam. Valóban ki foga bírni éjféltől reggel hatig, kb 1-1,5 hónaposan. De ezt magától kell elérnie, ne erőltesd. Kislányom eleinte 4 órát aludt egy huzamban éjjel, 1 hónaposan 6ot, most 5 hónapos, már 10et is alszik általában, de teát még nem látott.
Ezt verd ki a fejedből, ha komolyan gondolod a szoptatást!!
Hát szerintem neked is jobb, ha megszoptatod éjjel is. Ugyanis egyrészt nagyon meg tud telni a mell reggelig, és akár be is gyulladhat. Ha nem szoptatsz éjszaka akkor fejned kell. A babának is jobb, ha nem csak üres teát iszik, hisz ő olyankor újra éhes, nem szomjas. Ő még nem tud 6-8 órára annyit bepakolni, hogy kibírja. BEfogja vedelni a teát, mert éhes lesz, de sokkal jobb és neki is megnyugtatóbb a szopizás. Könnyebben el is alszik tőle. (Te is könnyebben elalszol amugy a szoptatástól :)
Az érzelmi kötelék kialakításához is fontos hogy odabújhat hozzád kicsit éjjel is... Szerintem kibírható az éjjeli szoptatás is. Aztán úgy is pár hónap múlva megtanulja majd átaludni az éjszakát, vagy legalább is hosszabbakat mint 3-4 óra egyben... SOk sikert!
Én sem hallgatok a "nagy öregekre",ők teával tömnék:(.Amikor kicsi volt,leszoltak mikor 2mellből etettem,mondván egyből kéne hogy jól lakjon.
Csináld úgy,ahogy neked jobb és könnyebb,mert NEKED fogja késöbb meghálálni!!!
Boldog babázást!!!!
4hónapos kislány anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!