Baja lehet a gyereknek, ha tápszerezem? Nem szeretném szoptatni.
Meg van csináltatva a mellem, és nem szeretném, ha megereszkedne a szoptatástól. Lehet tápszerrel etetni a kicsit?
Mit gondoltok?
Egyáltalán minek akarsz gyereket? Megnő a hasad és véletlen még kinyúlik a bőröd és akkor jaj mi lesz!És a lábad is lehet viszeres,a csípőd megnőhet és teljesen tönkre mész és olyan leszel mint ezek a buta anyukák akik még szoptatni is merik azt a gyereket! Nevetséges vagy!
És az nem büszkeség ha egy családban senki nem szoptatott hanem elkeserítő!!!
Szerintem ez a téma többet nem érdemel!Tégy belátásod szerint!
Tényleg buta vagy kedves Ibolya a társaiddal együtt :D
Jó éjt!
Pedig Ibolya egyáltalán nem írt hülyeséget.
Már maga a terhesség teljesen megváltoztat(hat)ja az alakot. Persze nem kötelező 40 kilót hízni és szerencsés, ha valakinek se a bőre, se az erei, se a gerince stb. nem terhelődik le annyira, hogy utána is úgy néz ki és úgy mozog, úgy érzi magát, mint korábban. De a legtöbb anyuka szerintem (legalább átmenetileg) megsínyli a terhességet és a szülést ilyen szempontból.
Kérdező, ezek a dolgok nem aggasztanak téged? Pusztán kíváncsiságból kérdezem, nem kioktatásként. Csak érdekelne, hogy hogyan gondolkozol.
Már a terhesség előtt is nagy melleim voltak,igaz a "sajátjaim" megsem fordult a fejemben,hogy nem fogom a babámat szoptatni...aztán hamarabb lett a lányom,császárral,rengeteg stressz és fájdalom ért...soha egyszer sem tudtam egy teljes anyatej adagot a kislányomnak "produkálni"pedig minden lehetséges módon tettem érte...nem csak azért mert ettől érzem magam anyának,hanem az ő egészségét szemelőtt tartva..nincs annál nagyobb csoda,hogy táplálni tudod a gyerekedet a saját "testedből" és ezt csak addig teheted meg,amig tejed van.Az immunrendszerét megerősited a tejjel,az emésztését és sorolhatnánk..ami kihat az egész életére.
Én nem itélkezni akarok ,hanem biztatni téged,hogy ha lesz lehetőséged inkább válszd a szoptatást,legalább az első 6 hónapban.Mert nem törvényszerű,hogy bármi baja is lenne a gyereknek a szoptatás hiányátó...de gondolj bele,mi elviselhető a számodra...neadj isten állandóan orvoshoz hordani...egy gyenge immunrendszer vagy emésztőrendszer miatt...
Hozzáteszem,hogy első perctől kezdve pótolnom kellett a kislányomnak tápszerrel a tejet..tehát nem vagyok ellene,de maximálisan a szoptatásra biztatlak.
És a melleidet tényleg rendbetetettheted később,ha még fontosnak fogod akkor tartani,persze tudom,hogy az sem leányálom...de megalapozhatod a babád egészségét egész életére!Én igy gondolom!
Én a mai napig küzdök a tejcsiért,20-30 ml-t is megbecsülök...szoptatok ,fejek...mindent megteszek,hogy legyen tejem.Most 5 hós a kislányom..
Minden jót kívánok Neked...remélem átgondolod és mégis a szoptatás mellett fogsz dönteni...
Hatalmas családi tragédia ért a terhesség után, így teljesen lefogytam, nem változott meg az alakom.
Csak még egy megjegyzés, ha az anyaság érzése a szoptatáshoz kötött, akkor ezek szerint a legnagyobb anyák kérdéses hogy anyák maradnak-e, ha befejezték a szoptatást.
A minap a játszótéren egy szép nagymellő nő, aki tuti szoptatott, úgy fejbevágta a kb. 5 éves gyereket, hogy ihaj, szóval, ennyit az anyaságról és a szoptatásról.
(fili)
Utolsó
Szóval azt a konzekvenciát vontad le, hogy akinek nagy a melle biztos, hogy szoptatott.
És aki szoptat az is veri a gyerekét.
No komment.XDDD
De azért, hiába butázol le itt bárkit, szinte biztos vagyok benne, hogy következő problémák is felmerülnek:
Mert ha meg van csináltatva a melled, nehezen hiszem el, jól nézne ki alatta terhességi csíkos, kötényhas- úgyhogy én látom, a 7 hónapban progis császár. És következő kérdés, baja lehet e a gyereknek, ha..?
De úgy egyébként sem szeretnél szülni, mert az fáj...
Nem kelsz fel éjjel, mert csináltatott mellek felett ronda lenne a táskás szem, hogyan lehet leszoktatni a gyereket az éjszakai evésről és rászoktatni, hogy átaludja az éjszakát.
Nem fogod a vécére kísérgetni, feltörölni a pisit, mert ne ám már, majd 6 évesen ráérek róla levenni a pelenkát, ha már éjjel nappal teljesen önállóan jár vécére és véletlenül sincs baleset..
És hülye nem tudom ki, azt írta, ha sokat ölelgeted a gyereked meg hozzábújsz, akkor okosabb lesz.- Na ne ám megöleljed, még mit nem akar, puszit is adjál neki...
És nem hülyeség ezt mind itt olvastam, szerintem hasonló kaliberű emberektől, mint te.
Nem az a konzekvencia
1. akik szoptatnak, nagymellűek
2. akik szoptatnak, verik a gyereküket
Bezzeg akik tápszereznek, jó a mellük és csúcsanyák, mert úgy nem szereti senki a gyerekét. És nem verik a gyereket, az ő gyerekeik a jővő Nobel díjasai, mert olyan nevelést, csak egy tápszerező anya tud nyújtani. A szoptatók, csak amolyan cigányfajták.
Hiszen gondold el, szoptatsz:
anyatej ingyen van
pont megfelelő hőmérsékletű, sosem hideg, sosem forró
steril
és bárhol kéznél van
Ha tápszerezel
kell cumisüveg, cumi
tápszert venni
kutyulni, melegíteni, hűteni
mosogatni a cuccokat, sterilizálni
és ha mész nyaralni, cuccolni kell egy komoly kiskonyhát magaddal
Hát ki szereti jobban a gyerekét, aki ingyen koszton tartja vagy aki bifidusszal dúsított tápszert vesz neki és még pacsmagol is?
Hát hívjuk ezentúl a tápszerezőket, ősanyáknak meg szuperanyáknak. Mert megérdemlik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!