Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Baja lehet a gyereknek, ha...

Baja lehet a gyereknek, ha tápszerezem? Nem szeretném szoptatni.

Figyelt kérdés

Meg van csináltatva a mellem, és nem szeretném, ha megereszkedne a szoptatástól. Lehet tápszerrel etetni a kicsit?

Mit gondoltok?

2011. aug. 21. 19:52
 61/108 TKI Ibolya ***** válasza:
57%

Egyáltalán minek akarsz gyereket? Megnő a hasad és véletlen még kinyúlik a bőröd és akkor jaj mi lesz!És a lábad is lehet viszeres,a csípőd megnőhet és teljesen tönkre mész és olyan leszel mint ezek a buta anyukák akik még szoptatni is merik azt a gyereket! Nevetséges vagy!

És az nem büszkeség ha egy családban senki nem szoptatott hanem elkeserítő!!!

Szerintem ez a téma többet nem érdemel!Tégy belátásod szerint!

2011. aug. 23. 22:24
 62/108 A kérdező kommentje:

Tényleg buta vagy kedves Ibolya a társaiddal együtt :D

Jó éjt!

2011. aug. 23. 22:28
 63/108 anonim ***** válasza:
79%
Bagoly mondja verébnek.
2011. aug. 24. 08:29
 64/108 xStefix ***** válasza:
100%

Pedig Ibolya egyáltalán nem írt hülyeséget.

Már maga a terhesség teljesen megváltoztat(hat)ja az alakot. Persze nem kötelező 40 kilót hízni és szerencsés, ha valakinek se a bőre, se az erei, se a gerince stb. nem terhelődik le annyira, hogy utána is úgy néz ki és úgy mozog, úgy érzi magát, mint korábban. De a legtöbb anyuka szerintem (legalább átmenetileg) megsínyli a terhességet és a szülést ilyen szempontból.

Kérdező, ezek a dolgok nem aggasztanak téged? Pusztán kíváncsiságból kérdezem, nem kioktatásként. Csak érdekelne, hogy hogyan gondolkozol.

2011. aug. 24. 12:23
 65/108 anonim ***** válasza:
100%

Már a terhesség előtt is nagy melleim voltak,igaz a "sajátjaim" megsem fordult a fejemben,hogy nem fogom a babámat szoptatni...aztán hamarabb lett a lányom,császárral,rengeteg stressz és fájdalom ért...soha egyszer sem tudtam egy teljes anyatej adagot a kislányomnak "produkálni"pedig minden lehetséges módon tettem érte...nem csak azért mert ettől érzem magam anyának,hanem az ő egészségét szemelőtt tartva..nincs annál nagyobb csoda,hogy táplálni tudod a gyerekedet a saját "testedből" és ezt csak addig teheted meg,amig tejed van.Az immunrendszerét megerősited a tejjel,az emésztését és sorolhatnánk..ami kihat az egész életére.

Én nem itélkezni akarok ,hanem biztatni téged,hogy ha lesz lehetőséged inkább válszd a szoptatást,legalább az első 6 hónapban.Mert nem törvényszerű,hogy bármi baja is lenne a gyereknek a szoptatás hiányátó...de gondolj bele,mi elviselhető a számodra...neadj isten állandóan orvoshoz hordani...egy gyenge immunrendszer vagy emésztőrendszer miatt...

Hozzáteszem,hogy első perctől kezdve pótolnom kellett a kislányomnak tápszerrel a tejet..tehát nem vagyok ellene,de maximálisan a szoptatásra biztatlak.

És a melleidet tényleg rendbetetettheted később,ha még fontosnak fogod akkor tartani,persze tudom,hogy az sem leányálom...de megalapozhatod a babád egészségét egész életére!Én igy gondolom!

Én a mai napig küzdök a tejcsiért,20-30 ml-t is megbecsülök...szoptatok ,fejek...mindent megteszek,hogy legyen tejem.Most 5 hós a kislányom..

Minden jót kívánok Neked...remélem átgondolod és mégis a szoptatás mellett fogsz dönteni...

2011. aug. 24. 15:12
 66/108 anonim ***** válasza:
100%
Pszihológiai megközelítésből kellene tárgyalni a problémát.Azt értem,hogy félti a melleit,de a kérdés,hogy miért.Miért annyira fontos neki.Általában az ilyen embereknek nincs meg a lelki egyensúlyuk és fizikai adottságaikkal próbálnak érvényesülni,sikerélményre szert tenni,hogy felfigyelnek rájuk,hogy ők másabbak mint az átlag.Hasonló mint mikor egy pasinak nem mindegy milyen autót vezet.Minél kisebb az önbizalma,annál nagyobb,és drágább az autója.
2011. aug. 24. 16:18
 67/108 anonim ***** válasza:
36%

Hatalmas családi tragédia ért a terhesség után, így teljesen lefogytam, nem változott meg az alakom.

Csak még egy megjegyzés, ha az anyaság érzése a szoptatáshoz kötött, akkor ezek szerint a legnagyobb anyák kérdéses hogy anyák maradnak-e, ha befejezték a szoptatást.

A minap a játszótéren egy szép nagymellő nő, aki tuti szoptatott, úgy fejbevágta a kb. 5 éves gyereket, hogy ihaj, szóval, ennyit az anyaságról és a szoptatásról.

2011. aug. 24. 17:00
 68/108 anonim ***** válasza:
38%

(fili)

Utolsó

Szóval azt a konzekvenciát vontad le, hogy akinek nagy a melle biztos, hogy szoptatott.

És aki szoptat az is veri a gyerekét.

No komment.XDDD

2011. aug. 24. 18:15
 69/108 anonim ***** válasza:
86%

De azért, hiába butázol le itt bárkit, szinte biztos vagyok benne, hogy következő problémák is felmerülnek:

Mert ha meg van csináltatva a melled, nehezen hiszem el, jól nézne ki alatta terhességi csíkos, kötényhas- úgyhogy én látom, a 7 hónapban progis császár. És következő kérdés, baja lehet e a gyereknek, ha..?

De úgy egyébként sem szeretnél szülni, mert az fáj...

Nem kelsz fel éjjel, mert csináltatott mellek felett ronda lenne a táskás szem, hogyan lehet leszoktatni a gyereket az éjszakai evésről és rászoktatni, hogy átaludja az éjszakát.

Nem fogod a vécére kísérgetni, feltörölni a pisit, mert ne ám már, majd 6 évesen ráérek róla levenni a pelenkát, ha már éjjel nappal teljesen önállóan jár vécére és véletlenül sincs baleset..

És hülye nem tudom ki, azt írta, ha sokat ölelgeted a gyereked meg hozzábújsz, akkor okosabb lesz.- Na ne ám megöleljed, még mit nem akar, puszit is adjál neki...

És nem hülyeség ezt mind itt olvastam, szerintem hasonló kaliberű emberektől, mint te.

2011. aug. 24. 21:17
 70/108 anonim ***** válasza:
77%

Nem az a konzekvencia

1. akik szoptatnak, nagymellűek

2. akik szoptatnak, verik a gyereküket

Bezzeg akik tápszereznek, jó a mellük és csúcsanyák, mert úgy nem szereti senki a gyerekét. És nem verik a gyereket, az ő gyerekeik a jővő Nobel díjasai, mert olyan nevelést, csak egy tápszerező anya tud nyújtani. A szoptatók, csak amolyan cigányfajták.

Hiszen gondold el, szoptatsz:

anyatej ingyen van

pont megfelelő hőmérsékletű, sosem hideg, sosem forró

steril

és bárhol kéznél van

Ha tápszerezel

kell cumisüveg, cumi

tápszert venni

kutyulni, melegíteni, hűteni

mosogatni a cuccokat, sterilizálni

és ha mész nyaralni, cuccolni kell egy komoly kiskonyhát magaddal

Hát ki szereti jobban a gyerekét, aki ingyen koszton tartja vagy aki bifidusszal dúsított tápszert vesz neki és még pacsmagol is?

Hát hívjuk ezentúl a tápszerezőket, ősanyáknak meg szuperanyáknak. Mert megérdemlik.

2011. aug. 24. 22:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!