Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Baja lehet a gyereknek, ha...

Baja lehet a gyereknek, ha tápszerezem? Nem szeretném szoptatni.

Figyelt kérdés

Meg van csináltatva a mellem, és nem szeretném, ha megereszkedne a szoptatástól. Lehet tápszerrel etetni a kicsit?

Mit gondoltok?

2011. aug. 21. 19:52
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/108 anonim ***** válasza:
80%

-Anya, miért nem szoptattál, mikor baba voltam?

-Mert nekem a saját kinézetem fontosabb volt, mint te.

2011. aug. 21. 20:23
 12/108 anonim ***** válasza:
100%

Már válaszoltam neked korábban is. :)

A mellek állapota nagyon változó, várandósság, szoptatás ideje alatt meg főleg. Van, akinek rengeteg teje lesz, sokáig szoptat, mégis csodaszép hetyke mellei maradnak, mint egy kamaszlánynak. Van, akinek alig van pár csepp, a cici mégis lógós lesz, a hormonoknak, a hízás, a fogyás miatt.

Próbálj megbarátkozni a szoptatás gondolatával, de ha nem mellből akarod etetni, vannak hiper-szuper mellszívók is, amivel lefejheted a tejed és üvegből etetheted a kicsit.

Ha mégis a tápszer mellett döntenél, akkor leggyakrabban a Nestle Beba nevezetűt írják fel, de mint írtam, beszélj a gyerekorvossal, védőnővel, ők biztosan több tájékoztatást tudnak adni a különböző tápikról. A kisfiamnak bevált a Beba, nem kellett másfajta.

2011. aug. 21. 20:26
 13/108 anonim ***** válasza:
81%
Te figyelj már, te már terhes vagy, vagy még csak tervezed? Mert ezzel a hozzáállással hanyagolnám inkább... Sajnálom a gyerekedet, hogy ilyen "anyja" van... Persze lehet egészséges a tápszeres baba is, de sokkal egészségesebb Neki az anyatej, a kis immunrendszere sokkal jobban fog fejlődni, jobban lesz védve a betegségektől is. Meg egyáltalán sokkal természetesebb, és ez a normális anya-gyerek kapcsolat. A tápszer arra való, ha valaki nem tud szoptatni, nem arra, hogy a külseje fontosabb legyen neki, mint a saját gyermeke.
2011. aug. 21. 20:34
 14/108 anonim ***** válasza:
64%

Mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy akar-e szoptatni. Én úgy gondolom, hogy ha ennyire nem akarod, akkor felesleges is erőltetni, abból jó úgysem sülhet ki.

A babádnak nem lesz semmi baja a tápszertől, ugyanúgy fejlődik majd, mint az anyatejes társai.

Külföldön pl. automatikusan megkérdezik, akarsz-e majd szoptatni, ha nem, megmondják, milyen tápszert vigyél be magaddal.

2011. aug. 21. 20:53
 15/108 anonim ***** válasza:
59%

(fili)

Ez durva amit leírsz. De te legalább megkérdezel más anyákat. Ezt olvasd el és eltudod dönteni, ha tényleg szereted a gyereked és nemcsak státusz szimbólumnak szülted. [link]

A tápszerre biztató „anyák” meg sem érdemlik, hogy gyerekük van. Szajkózzák a maguk megnyugtatására a sok hülyeséget.

Az üveggel igen jól összebújik a baba. Na itt jön a duma, hogy jól magamhoz ölelem mikor üvegből etetem. Teljesen más bensőséges dolog a szoptatás ezeknek halvány elképzelésük sincs milyen mikor a 6 hós babád szopi közben rád néz. Abbahagyja pár pillanatra és gőgicsél neked, és rácuppan újra. Az állkapocs fejlődése, a fogazat kialakulása, a koponya izomzatának kialakulása szoptatással teljesen más.

Tényleg kérlek olvasd el amit csatoltam sőt az ott lévő többi cikket is. Itt két oldal válaszát fogod folyamatosan kapni és megkergülsz. Azt egyébként neked kell eldöntened, mit ér meg a gyereked szoptatása.

Sajnos 5% van az anyák között aki valóban nem tud szoptatni azoknak nem szól amit írtam.

2011. aug. 21. 21:00
 16/108 anonim ***** válasza:
20%

Utolsó:

Kiragadtam ezt a linkedből:

A tápszeres táplálás összefüggésben van az alacsonyabb IQ-val.

Ugyan nem tápszerezek, de ekkora butaságot is rég olvastam, köszönöm, hogy belinkelted, jót nevettem (:

2011. aug. 21. 21:05
 17/108 anonim ***** válasza:
43%

(fili)

21:05 utolsó

Nem én írtam a szöveget, de sajnálom, hogy te nem érted.

Az IQ nem csak a szellemi teljesítmény. És sajnálom, hogy a többiről nem nyilatkozol ami ott olvasható. Felsőbb rendűnek képzeled magad a tudósoknál? Vagy csak a magad nem szoptatós elvét próbálod kimagyarázni.

2011. aug. 21. 21:10
 18/108 anonim ***** válasza:
26%

Az IQ-val összefüggésben áll, hogy tápszeres-e a baba? Hűha! Akkor el sem tudom képzelni, mekkora lenne az IQ-m, ha anyatejet ittam volna! Kb. 1 hónapos koromig kaptam anyatejet, az IQ-m pedig 147, ami nem is olyan rossz. Lehet, hogy most zseni lennék! XD

A másik: ismerősöm babája csak anyatejes volt 6 hónapos koráig, 4 hónapos korától küzdenek az ekcémával. Pont!

2011. aug. 21. 21:11
 19/108 anonim ***** válasza:
23%

A válasz írója 57%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 21:10

Kérlek olvasd el még egyszer amit írtam. Szoptatok = nem tápszerezek (:

Nem képzelem magam felsőbbrendűnek, de nem hiszek el mindent amit leírnak.

Akármit kiragadhattam volna, de ez volt számomra a legviccesebb. (:

2011. aug. 21. 21:18
 20/108 anonim ***** válasza:
66%

(fili)

Nem tudom, hogy hogy lehet ekkora az IQ-d ha nem érted mire vonatkozik, a szopi oldalon lévő IQ megjegyzés. Sajnálom.

2011. aug. 21. 21:20
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!