Baja lehet a gyereknek, ha tápszerezem? Nem szeretném szoptatni.
Meg van csináltatva a mellem, és nem szeretném, ha megereszkedne a szoptatástól. Lehet tápszerrel etetni a kicsit?
Mit gondoltok?
Hát szerintem ide ne írj ki ilyen kérdést, mert még csak most kezdődik a gyűlölködő válaszáradat. Itt 99%-ban olyanok vannak, akik mélységesen megvetik, gyűlölik, és semmibe veszik azt, aki nem szoptatja 5 éves koráig a gyerekét. Ettől eltekintve, én is azt gondolom, hogy gondoltd át a szoptatást. Barátnőm melle is meg van csináltatva, és nem lett baja, pedig majdnem egy évig szoptatta a gyerekét.
Én csak 4 hónapig szoptattam, bevallom egyáltalán nem szerettem, és a mellem sem a régi, de megtettem a babáért. Amgy elég kevés tejem volt, és hamar elapadt. A babám sem volt egy nagy cicifüggő, csak táplálékszerzésre használta a cicim, gyorsan "végzett vele". Utána tápszert kapott, és megkezdtük a hozzátáplálást. Az anyatej a legjobb a babának, ez tény, de ha valamely okból kifolyólag tépszert kap a baba, akkor sem lesz semmi baja. A tápszer nem méreg.
"A tápszerre biztató „anyák” meg sem érdemlik, hogy gyerekük van. Szajkózzák a maguk megnyugtatására a sok hülyeséget."
Még jó, hogy vannak itt mindenható anyukák is, akik mindenkinál jobban tudnak mindent, és eldöntik, hogy ki az, aki megérdemli a gyereket, és ki nem. Szerintem jelentkezz a Vatikánban, hogy inkább te legyél Krisztus földi helytartója, ha már úgyis te döntöd el, hogy ki mit érdemel.
"Felsőbb rendűnek képzeled magad a tudósoknál?"
Mi ez a barom kérdés???????? Lehet, hogy szakmájából adódóan pl. ő is tudós, vagy orvos, vagy ért ehhez az egészhez. Pont az ilyenektől szoktam menekülni, akik olvasnak valami hülyeséget a neten, és az nekik a szentírás, nem lehet őket meggyőzni semmivel, sem kitéríteni a hitükből, mert nincs okosabb ember, mint aki azt a cikket írta a neten. Ugyan azt nem tudjék, hogy ki írta, nem is ismerik az illetőt, de vakon bíznak. Gratulálok az ilyeneknek.... Ezek szerint őket is tápszerrel etették....
Szerintem az a kérdés, ha valami baja lesz a gyerekednek (és könnyen lehet, akár súlyos, gyógyíthatatlan is) és mondjuk kórházban, vagy itt a neten azt olvasod, anyatejes táplálással kisebb esély, elkerülhető, tápszeres táplálás az ok...
El fogod e tudni viselni? Vállat tudsz e rántani a mellem fontosabb volt? Vagy ha a gyereked a fejedhez vágja, hogy ha..? Mert ha egyértelműen igen a válaszod, akkor ne szoptass. De ha vacillálsz, akkor szoptass. Mert a gyereked szemébe kell nézned és esetleg elviselned a szemrehányását illetve a saját lelkiismeretedet.
Nekem terhesség alatt kutya baja nem volt a melleimnek, de a szoptatás elkezdése után kb 2 héttel úgy kb 2 cm-t el kezdtek lógni :((((( Ez borzasztó számomra, nagyon nagyon el vagyok keseredve miatta, remélem még egyszer visszanyerik az eredeti formájukat, ha nem, akkor megyek én is a kés alá. Amúgy ezzel együtt nekem nem volt kérdés hogy szoptassak-e, mert imádom a kisbabámat és bármit megtennék érte, nekem meggyőződésem hogy sokkal jobb neki az anyatej. Ezzel együtt sajnos tápszert is adok neki már egy jó ideje, mert kevés a tejem.
Van egy barátnőm, akinek szintén meg volt csináltatva a melle, rengeteg teje volt, sokáig szoptatott, semmi baja a melleinek, szépek most is. Viszont van egy uncsitesóm, akinek meg lógnak a megcsináltatott mellei a sok szoptatástól. Nem az implantátumtól függ, hogy lógni fog-e. Szerintem a körte formájú mell fog lógni, az alma formájú pedig nem. Nekem sajnos nem alma formájú, ezért is kezdett el lógni. :(
"Az IQ nem csak a szellemi teljesítmény."
Azért hívják intelligencia hányadosnak?
Fili, te is elhiszel minden baromságot, csak azért, mert fent van a neten???
Amúgy meg te nem a kérdésre válaszoltál. Ő nem azt kérdezte, hogyan szoptasson, hanem hogy lesz-e baja a babának a tápszertől?
"A tápszerre biztató „anyák” meg sem érdemlik, hogy gyerekük van. Szajkózzák a maguk megnyugtatására a sok hülyeséget."
Elmehetsz a tudod hova....
Hogy mersz te ítélkezni bárki felett, aki tápszert ad a gyerekének?! Inkább neked nem kellene a gyerek, ha ugyanilyen elvakult idiótát csinálsz belőle!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!