Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Baja lehet a gyereknek, ha...

Baja lehet a gyereknek, ha tápszerezem? Nem szeretném szoptatni.

Figyelt kérdés

Meg van csináltatva a mellem, és nem szeretném, ha megereszkedne a szoptatástól. Lehet tápszerrel etetni a kicsit?

Mit gondoltok?

2011. aug. 21. 19:52
 51/108 anonim ***** válasza:
31%

Ez a válasz 26%-ban hasznosnak tűnik.

A válasz írója 61%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 08:20

A pontozást látván a gyereked téged egyszerűen nem szerethet :D Vicc az egész.

2011. aug. 23. 13:57
 52/108 xStefix ***** válasza:
95%

Azt gondolom, hogy csodálkozom azokon a nőkön, akik nem szeretnék a legjobbat a leendő gyermeküknek. Ha "minden szempontból" így tervezik, akkor miért ez lenne a kivétel?

Kérdező, ha majd anya leszel (mert szerintem most még nem vagy az), remélhetőleg sok mindent át fogsz értékelni. Tudatosulnia kell(ene) majd benned is, hogy már nem te vagy az első és legfontosabb, ennélfogva áldozatokat kell hoznod azért a kis életért, aki rád lett bízva. Olyan áldozatokat is, amik most még hatalmasnak és elviselhetetlennek tűnnek.

Ha eljutsz eddig a szintig, akkor leszel természetednél fogva is megfelelő állapotban ahhoz, hogy gondot vállalj egy másik ember jóléte felől. Addig nem.

2011. aug. 23. 16:34
 53/108 anonim ***** válasza:
81%

Tegnap 16:12! Szépet írtál... bár mindenki így gondolná.

Gratula!

2011. aug. 23. 17:16
 54/108 anonim ***** válasza:
93%

Igazából azon gondolkodom, hogy az ember lánya MINDENT megtesz a gyermekéért. Én el nem tudnám képzelni, hogy pusztán kényelemből vagy önzésből ne szoptassak. Más kérdés ha EGÉSZSÉGÜGYI OK szól közbe. Más kényelmetlenséget, nehézséget is elkerülnek ezek az Anyák? Nekik nem a gyermekük az első? Nem értem. Csak remélni tudom, hogy a kérdező valóban még a gyerekvállalás előtt áll. Egyéb esetben miért fogott egyáltalán bele? Na mindegy... Akit a saját kinézete jobban érdekel, annak még nem szabadna gyermekvállaláson gondolkodni. Esetleg majd később, ha elmúlik az önzése.

Mellesleg nem csak a kötődés miatt érdemes szoptatni (ezt a cigányos példára értem), sok sok egészségügyi előnye is van a Baba fejlődésére nézve. Persze ezt már itt ezerszer leírták előttem is, így nem részletezném.

Szép Napot!

2011. aug. 23. 17:25
 55/108 A kérdező kommentje:

Elég sok korlátolt gondolkodású anyuka jár ide.

Attól még, hogy nem szeretnék szoptatni (teljesen mindegy milyen okból), nem vagyok/leszek rossz anya. Ez csak egy rövid szakasz a gyerek életében és attól még ugyanúgy kap törődést, szeretetet. Nem lesz lelkileg sérült.

Kár, hogy ti attól érzitek magatokat tökéletes anyának, hogy szoptattok és szerintetek ezzel már el is nyertétek a legjobb anyuka címet.

2011. aug. 23. 17:33
 56/108 xStefix ***** válasza:
96%

Nem a jó anyukaság vagy a korlátoltság a lényege az egésznek, hidd el. Ezek csak részei az egész témának.

Az a fő probléma, hogy te magad elég felelősségteljes vagy-e vagy sem. És a hozzáállásodból nem egészen úgy tűnik, ezért akadtak itt ki ennyien.

Mert a felelősség nem(csak) abban merül ki, hogy tervezetten jöjjön a gyerek, hogy családban nőjjön fel, hogy fedél legyen a feje felett, hogy minden ruhát megvegyél neki, amire szüksége van, hogy legyen elég játéka, hogy majd jó ételeket adj elé és jó iskolákba járasd stb. Hanem az is, hogy gondoskodj róla, mégpedig úgy, ahogyan épp a legmegfelelőbb az életkorának!

És igen, a szoptatás csak egy módja a gyerekről való gondoskodásnak, igazad van. De a legjobb, legtermészetesebb és legegészségesebb módja újszülött- és csecsemőkorban (és akár tovább is). Mind a testi, mind a lelki egészségét illetően. Ha ezt te nem látod, érted felnőtt létedre, akkor valahol tényleg valami nincs rendben veled. Nem tudom, ez kinek a hibája, de valami fontosat nem tanultál meg a nagybetűs Életről.

Sajnálom az egészet, mert fogalmad sincs, mit veszel el magatokról.

2011. aug. 23. 18:25
 57/108 anonim ***** válasza:
86%

Tudod a te gondolkodásod vall korlátoltságra, hiszen nyilvánvaló, nem szoptatsz, mert nem akarod, hogy a melleid tönkremenjenek, ez csak az első, jelenleg legfontosabb dolog (mondjuk ez is korlátoltság ebben ki is merül a gyerekkel kapcsolatos dolog, holott nem ez a legfontosabb), de általában ez folytatódik, nem csinálsz ezt, nem csinálsz azt, mert...És aztán már nem is egy rövid szakaszról beszélünk. És mindenre lesz indokod, és mindig a fejéhez vághatod a másiknak, mert te szuperanyuka vagy...

Cigányok is ha tápszereznék a babát, akkor is ugyanúgy agyonvernék a gyereket, nem a szoptatás miatt verik utána péppé és nevelik bűnözőknek. ennek a szoptatáshoz semmi köze.

De szerintem mindig fontosabb leszel te magad, a te kényelmed, a te életed és a gyerek világéletében háttérbe szorul. Persze legyél te a kivétel, de általában az ilyen anyák folytatják ezt a hozzáállást minden téren. Az én családom, nem cigány, viszont tele van félrecsúszott gyerekekkel és szüleik ugyanezeket a mondatokat harsogják, harsogták. Mintha őket hallanám, ha olvasom a kommentjeidet.

2011. aug. 23. 18:36
 58/108 anonim ***** válasza:
87%
Utolsó nagyon jól megfogalmazta. Ha most fontosabb a saját önző érdeked, mint a gyermeked, akkor később is az lesz.
2011. aug. 23. 19:00
 59/108 anonim ***** válasza:
27%

Ez csak egy rövid szakasz a gyerek életében és attól még ugyanúgy kap törődést, szeretetet. Nem lesz lelkileg sérült.

Tökéletesen igaza van a kérdezőnek.

A szoptatás kevés ahhoz, hogy egy gyerek egészségesen fejlődjön. Az önzésnek semmi köze ehhez, egyszerűen csak nem akarunk szenvedni. Nálunk senki sem szoptatott a családban!

Egyébként szerintem a rendszergazda tesz fel néha egy-egy ilyen kérdést, hogy peregjenek a válaszok. Különben a hirdetők le se sz.arják az oldalt, és akkor bezár a gyak. kérd. oldal.

2011. aug. 23. 19:09
 60/108 anonim ***** válasza:
41%

(fili)

Aki azt írja, hogy szenvedés a szoptatás halvány f..gja sincs az egészről. „A szoptatás nem egyszerűen a csecsemőtáplálás egy módja, sokkal több annál.”

De ezt hiába is mondjuk fel sem fogják és csak szajkózzák a maguk mentségeire a sok megdöbbentő zagyvaságot.

Viszont lehet, hogy egyesek a szívük mélyén tudják, hogy igazunk van. Legalábbis remélem, hogy ez az új világ még nem tüntette el az ANYÁKAT. Az is lehet, hogy mivel ez az egész az agyban dől el nem szabad elítélni őket mert hormonálisan nem adatik meg valamiért nekik, hogy az igazi anyaság érzése rájuk törjön és az ego hátrább szoruljon.

2011. aug. 23. 20:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!