Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Baja lehet a gyereknek, ha...

Baja lehet a gyereknek, ha tápszerezem? Nem szeretném szoptatni.

Figyelt kérdés

Meg van csináltatva a mellem, és nem szeretném, ha megereszkedne a szoptatástól. Lehet tápszerrel etetni a kicsit?

Mit gondoltok?

2011. aug. 21. 19:52
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/108 anonim ***** válasza:
73%

Az én mellem is elkezdett lógni a szoptatás után, de úgy vagyok vele, hogy még szeretnék kistesót, és majd utána felvarratom. :)

A tápszertől nem lesz beteg a babád, emiatt ne aggódj, viszont az tény, hogy az anyatej immunvédő, ami a tápszerben sajnos nincs meg. Másrészről, meg nagyon közel tudsz kerülni a gyermekedhez, ha szoptatsz, nagyon jó érzés, hogy olyat adsz neki, amit más nem tud, ezzel is kitűnsz, hogy te ANYA vagy.

De ha nem szeretnéd, akkor ne tedd, mert se neked, és főleg a babának nem lesz majd jó, ha érzi, hogy neked ez mekkora teher (sajnos). Pedig a világ egyik legcsodálatosabb dolga. Arról nem is beszélve, hogy már az örökbefogadó anyák is képesek szoptatni, őket jobban tisztelem, ne haragudj!

A tápszertől nem lesz semmi baja, a mai tápszerek nagyon jó minőségűek, arra figyel, hogy HA-sat adj neki végig.

2011. aug. 22. 08:00
 32/108 anonim ***** válasza:
100%

Utánanéztem és felhívtam két dokit (egy nőt és egy férfi), hogy megkérdezzem erről és azt mondták, hogy a mell a terhesség miatt ereszkedik meg, nem a szoptatás miatt. Ha te nem szoptatsz, attól még lesz tejed a szülés után, be fog lövellni, vagy több, vagy kevesebb, amit ugye majd el kell apasztanod. Addig szépen fog állni, de ha már elapadt, akkor ereszkedett lesz (ha amúgy is ereszkedne, nem mindenkinek változik, ezt hozzáteszem). Ha szoptatsz, akkor ugyanaz a helyzet, hogy amikor van tejed,akkor nagyobb, néha feszesebb a kebled, utána megint kisebb. Ugyanaz a helyzet áll fenn, azzal a különbséggel, hogy az egyiknél "hosszabb" idő alatt apasztod el a tejedet.

Ha érted..

2011. aug. 22. 08:16
 33/108 anonim ***** válasza:
100%

Alkati kérdés ez. Én a másodikat szoptatom, és a mellem semmit sem változott, nincs plasztikázva. Amúgy meg előbb utóbb meg fog ereszkedni, mert olyan nőknek is megereszkedik, akik sosem szültek. Emiatt kár lemondani a szoptatásról ha amúgy lenne tejed. A tápszer nem anyatej, és soha nem is lesz az, bifidus ide vagy oda, mert élő fehérvérsejteket soha nem fog tartalmazni egy tápszer sem, és egyébb immunanyagokat sem. Nagyon jó hogy van tápszer, de arra az esetre van, ha az anya nem tud szoptatni betegség, vagy elégtelen tejtermelődés miatt.

Egyébként meg meg tudod mégegyszer plasztikáztatni ha kell, de ez egyálltalán nem biztos hogy kelleni fog.

2011. aug. 22. 10:26
 34/108 anonim ***** válasza:
35%

Itt mindenki le lesz pontozva,aki azt meri írni,hogy adhatsz neki tápszert is...

Azért ez már szánalmas.Miért nem bírják egyesek elfogadni a másik álláspontját?

Attól,mert tápszert ad a babájának,lehet akár tökéletes anya is,nem ezen múlik.

Ki tudja,lehet,hogy pont az olyan anyáknak a gyerekei lesznek később betegesebbek,akiket 2 éves korukig szoptattak.Senki nem lesz ettől se rosszabb,se jobb.

2011. aug. 22. 11:38
 35/108 anonim ***** válasza:
18%
Azért, mert az anyatej jobb mint a tápszer, igaz az csak a babának jobb.
2011. aug. 22. 11:44
 36/108 TKI Ibolya ***** válasza:
60%

A tegnapi 20.03 válaszolónak üzenem.Valóban nagyon fontos a pénz de nem minden,mert tudod szeretetet és gondoskodó anyát nem lehet rajta vásárolni.Már pedig sem te sem a kérdező nem az.Mi az hogy nem szoptattál mert nem volt kedved? És még te mered magad anyának hívni.Sok nő a fél karját adná azért hogy tudjon szoptatni és akkor az ilyen agyatlan szilikonos mellű,lusta nők biztatják egymást a hülyeségre!Szerencsétlen gyereketek tőletek biztos megtanulja mi az a szülői gondoskodás!

Félre értés ne essék nem a szilikonnal és nem a tápszerrel van bajom,de nem bírom az emberi butaságot és önzőséget!!!!!!

2011. aug. 22. 12:08
 37/108 anonim ***** válasza:
100%

A válasz írója 81%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 11:44

Sokkal könnyebb és kényelmesebb szoptatni, mint tápszert keverni.

Egyébként az első gyereknél elbénáztam az egész szoptatást, másodiknál már jóval okosabb voltam. Egyik tápszeres volt másik anyatejes, de semmi különbség nincs köztük, egyik sem ekcémás stb és mindkettő jó tanuló.

2011. aug. 22. 12:37
 38/108 anonim ***** válasza:
100%

12:37

Az más hogy nem sikerül. Én is azt mondom, hogy jó hogy van tápszer, de ez, hogy meg sem próbálja, ez fura nekem. Azért a tej az tej, a tápszer meg tápszer. Nem tudják soha úgy elkészíteni, hogy olyan legyen mint az anyatej. Én is tápszeres baba voltam, allergiás vagyok( huszas éveim közepén jött elő ), bár én azt gondolom, hogy a hajlam erősebb befolyásoló tényező, mint az hogy mit eszik a baba. Nem csak emiatt folyik a csapból is most már, hogy anyatejet adjunk a babának ha meg tudjuk tenni.Az ha az anya beteg, gyógyszert szed, trauma éri vagy akármi miatt lecsökken a tej mennyisége, és tápszert ad a babának, azzal semmi gond nincs. Hát mit adjon neki? Más választás nincs. De itt engem az zavar, hogy már előre eldöntötte a kérdező, hogy ő nem akar szoptatni, mert hátha emiatt változik majd meg a mellének az alakja, ami nem végleges ha megtörténik akkor sem, mert újra tudja plasztikáztatni ha annyira zavarja. Természetesen a kérdezőnek is joga van ahhoz hogy jól érezze magát a bőrében, és neki ehhez az kell, hogy szép legyen a cicije. Ez is teljesen rendben van, csak nem akkor kellene erre ekkora hangsúlyt fektetni, mikor egy baba táplálásáról van szó. Fél évig szopiztatna, utána hozzátáplál, egy évesen elválasztja a gyereket, ha meg olyan a baba, akkor meg előbb is elválaszthatja magát, és akkor még bőven lenne ideje ezen gondolkozni szerintem.

2011. aug. 22. 12:51
 39/108 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Még átgondolom, meg kicsit még utánanézek.

Amúgy könnyű azt mondani, hogy max. újra megcsináltatom...A műtét nem játék, fel kell rá készülni, előfordulhatnak komplikációk, hetekig nem lehet emelgetni, nem beszélve a fájdalomról.

2011. aug. 22. 12:56
 40/108 anonim ***** válasza:
100%

12:51 vagyok.

Szerintem is gondold még át. Nem biztos hogy megváltozik az alakja, ez nem törvényszerű. Próbáld meg, közben konzultálj az orvosoddal, és ő biztos meg tudja mondani, hogy mennyit bír a bőröd, és lehet hogy nem is duzzad meg annyira ami megviseli a bőrödet. Nálam ez a helyzet. Első három napban telítődött nagyon a cicim, utána már ez fokozatosan múlott, beállt a kereslet kínálat, és emiatt nem viselte meg a mellemet a szoptatás egy kicsit sem. Most három hónapos a kisebbik, ugyanolyan a mellem, mint az első születése elött, méretre és alakra is. Szóval ezt ne könyveld el, hogy a tied emiatt fog megváltozni, mert ez egyálltalán nem biztos.

2011. aug. 22. 13:11
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!