Mit lehet elvárni egy 11 éves lánytól?
Elolvastam, az azóta érkezett válaszokat! De sajnos egy ideje nem volt időm ideülni! Most jöttünk Magyarországra, elvileg a könyv a Libribe ahova kértem megérkezett, és ha jól haladok akkor még az ünnepek előtt á tudom venni.
27-es válaszoló! Nagyon jól esik amit írtál, mert én is ezt érzem, és amikor páromat megismertem, egyszer sem aartam a lánya nélkül találkozni, mert Ő is hozzá/hozzánk tartozik, ha vállalom, együtt vállalom! De akkor nem érzékeltem ezeket a gondokat, illetve a hisztik, akkor még csak az apa ellen irányultak, és azt gondoltam, hogy nem állandó dolog:( Viszont akkor ha étterembe mentünk, már látszott, hogy nem tud enni, ekkor 10,5 volt és gondot okozott a kés villa, használata, csukott szájjal evés.... stb, ezt persze láttam, de nem zavart olyan mértékben mint, most, és fél évig ezért sem szóltam, de most már több mint egy éve mondjuk, hogy szépen kell enni, de nem megy... még mindig! Azért is fontos nekem, hogy ténylegesen mi várható el egy ekkora gyerektől, mert hivatalosan egy egészségesen felődő 6-7 éves gyerek önállóan kultúráltan képes kell legyen enni késsel villával étkezésre csukott szájjal, önállóan felismeri, hogy orrot kell fújni és azt meg is teszi, igénye van a tisztaságra önállóan fogat most napi kétszer és minden nap fűrdik, továbbá, kérés nélkül rendszeresen kezet mos, tehát, ha bemegy az udvarról, mielőtt asztalhoz ül. Elkezd kialakulni a finomotorika, és észrevehető a tárgyak iránti érzékenység, pl. nem huzza, hanem emeli a széket. Igénye van, hogy segítsen a saját szintjén a házimunkában.... Nos ezekból nálunk lassan 12 évesen minden hiányzik, pedig ezt egy nagycsoportos egészséges gyereknek hivatalosan tudnia kell/kellene... illetve vannak iylen igényei.
Rágózás, hát azt nem is részletezem...
Jelenlegi helyzet:
Úgy néz ki, hogy csak ünnepek után találkozunk, mivel tavaly egész végig nálunk volt ilyenkor (kedves anyuka még egy sms-t sem írt, hogy boldog karácsonyt! a lányának...), most jelentette a hatóságnál, hogy 2 hónapja nem fizetjük a gyerektartást (most éppen céget alapítunk és addig a munkanélküli amit párom kap lefedi a házhitel, kocsihitel és reszsi... gyakorlatilag a számlája már mínuszban, és elvárják, hogy hitelből fizessük az anyukának a gyerektartást, amit nem a gyerekre költ, ennek ellenére a gyerek kap ajándékot tőlünk karácsonyra, nyáron nyaraltunk rengeteg programot csináltunk mi vettünk szandált neki, mert anyuka arra sem volt képes havi 500 euróból amit ugye tőunk és az államtól kap, egy hónapig volt nyáron nálunk egyhuzamba, fel sem hívta, csak amikor 4 hét után meglátta a lányát szólt páromnak, hogy még nem ért ide a pénz, párom meg mondta, hogy a munkanélkülit hó végén utalják, akkor utal... mivel a gyerek azóta sem volt ortopédusnál, továbbra sincs nevelve, még mindig nem bírt pizsit küldeni hozzánk neki (Ezt elvileg neki kéne), nincs megfelelő mérteű melegítője, nem jön el a szerepléseit megnézni anyuka.... stb sorolhatnám, de vasárnap ki van kapcsolva, mert a bulit ki kell pihenni... :( így úgy döntöttünk, nem óhajtjuk hitelből fizetni tovább a szórakozását, a tetoválásait, stb.... majd menjen a bíróságra, mi meg a gyerek felügyelethez.... hát most itt tartunk:( nekünk majd persze kell tovább fizetni, senkit nem érdekel, hogy nem a gyerekre kőlti, nem neveli stb (nálunk amit művel rég kiskorú veszélyeztetése lenne)... és az sem, hogy hitelből fizetjük anyuka életvitelét, mert nem a gyerekre megy... Én meg egyre kevésbé bírom a dolgot! erőteljesen gondolkozom, hogy feladom, bármennyire szégyen! De félek ilyen kapcsolatba gyermeket válani, vagy ha esetleg x év múlva ilyen helzetbe kerülünk, egyrészt német hatóság majd úgy látja én gyerekem haljon éhen exfeleség viszon bulizhasson, az meg mind1 hogy a lánya meg szakadt melegítőben van és nem fürdik, 11 évesen meg 60 kg és szerintem cukor beteg??? De azért persze azt mondják azért kell fizetni a gyerek az első, csak épp anyukának nem kell rákőlteni.... És a kislány nem kiszámítható... szerintem ártana a közös gyereknek, egyrészt amilyen labiris, másrész amilyen durván bánik a kutyánkkal:( Bizonytalan vagyok most nagyon....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!