Hány éves kortól lehet elvárni, hogy úgy játszon a gyerek, hogy amivel játszik elrakja helyére, aztán veszi az újat elő?
Direkt ide tettem fel, mert családi kérdés, és ide többen járnak, talán több válasz érkezik.
Hű az gáz, mert a férjem épp ma akadt ki, és a 11 12-őt is későinek találta.
Most 5, 7 évesek. Ők pakolnak el a nap végén, de én még nem várom el napközben, hogy így játszanak és pakoljanak.
Ha elmegyünk, akkor is el kell pakoljanak.
Én csak a saját módszeremet tudom tanácsolni. Persze függ a gyermek korától, hogy megérti e. Én azt vezettem be, ha már nem játszol vele , és nem rakod a helyére, akkor én kidobom.
Persze előtte legalább 10x elmondtam, hogy rakd vissza a helyére, ha nem játszol már vele. Nem használt semmi. Így mindig össze szedtem a széthagyott játékot és eldugtam. Nem sok idő telt bele, és majdnem minden játék eltűnt. ( ovis volt) Amikor panaszkodott, hogy nincsenek meg a játékai, akkor mondtam, hogy figyelmeztettelek, hogy a játékok itt hagynak, mert nem raktad vissza a helyére. Elmentek olyan gyerekhez, akik szeretik a játékokat és mindig vissza rakja a helyére. Ott szeretik őket. Ha most ami még itt van, a helyére teszed, talán vissza jönnek
Vegyél egy nagy vesszőkosarat, abba csak bele kell dobálni, azt nagyon szerették! most a vasalni való ruhát tartom benne.
Úgy értettem, hogy úgy játszon, ill. pakoljon el, hogy miután az első játékával kész van azt tegye el és vegye elő a másodikat és így tovább. Nem úgy, hogy időnként elpakolja a már több játékot. Az nálunk is működik mikor elmegyünk, elrakják, és este.
Egyáltalán el kell ezt várni, hogy egyszerre egy játék lehessen csak kint ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!