Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 22 hónapos anyukák, nektek...

B.Nikol kérdése:

22 hónapos anyukák, nektek milyen a gyerek?! Mit csinál és beszél, bilizik, egyedül játszik?! Kezdek kétségbe esni, hogy levagyunk valamiben maradva!

Figyelt kérdés
22 hónaposak vagyunk, első gyerek én 27 éves leszek! Kiváncsi vagyok más 22 hónaposokra! Mi 85 cm és 10,5 kg vagyunk, nagyon-de nagyon sokat mozog, ezért is vékonyabb kicsit, viszont izmos! Bárhova felhúzza magát csupán a felső testrészével! Félig szobatiszta és már rengeteget beszél, bár inkább szavakat (az mindent) és kezd 2 szavas mondatokat is beszélni! Imád szerepjátékozni, mint takarítás-barkácsolás és egyéb! Hintázik, csúszdázik, közösségbe járunk, hogy szokja a gyerekeket! Bár egy kicsit, irigy és mindig az kell ami a másiknál van! Nálatok is ez megy? A húst annyira nem díjazza a felvágottak, virsli, májkrém, tejtermékek és a levesek jöhetnek nála, illetve uborka és gyümölcsök! Lehet, hogy vegetáriánus? Egyedül mégcsak villával eszik, a kanál használata max a pudingra terjed ki, illetve már elkezdtem a pohár használatát is, mert eddig a csőrőspohár a menő (már 6 hónapos korától)! Imád motorozni! Van megszokott napirendje! Reggel 8-kor kell majd eszik, játszik és 12.45-15.15-ig alszik majd eszik, játszik fürdés 19. 00 fele és alvás 21.30-kor úgy hogy fogmosás és meseolvasás is van benne! Már újszülött kora óta saját ágyban alszik és 16 hónaposan áttértünk a nagyágyra, mert a rácsosból kimászott! Nem néz tv-t nem köti le a figyelme! Nem tud egyhelyben megmaradni, kis gízengúz! Nem tudom, szerintettek valamiben levagyunk maradva, vagy így jó?! Annyi sokkal fejlettebb gyerekről olvasok itt, hogy kezdek meginogni gyereknevelésemben! Kérlek írjatok!
2012. ápr. 7. 22:54
 1/6 anonim ***** válasza:
végképp nem vagytok lemaradva,sött! ügyes a babád! nagyon sok 22 hónapos baba szinte semmit nem beszél, 20 hónapos a lányom, 11,5kg, 87 cm, már mindent beszél, egyre gyakrabban mondatokban, a bilizést1 hónapja kezdtük, neki is szinte mindig az kell ami a másik gyereknél van, de ilyenkor midig ugy csináljuk, hogy cseréljenek, ami nála van azt adja oda, már van egy 4 hónapos öccse így remélem megszokja , hogy minden közös. a husi szintén nem nagy kedvenc, ö 2x alszik naponta. jó babázást :)
2012. ápr. 7. 23:09
 2/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem 24 hónapos a lányom. Szerintem semmivel nem vagytok elmaradva! :) Ő 87 cm és 11,3 kg. A lányom már mondatokban beszél, de viszont a szobatisztasággal sehogy se állunk. Saját ágyába alszik ő is, már rendes ágyba. Inni pohárból iszik régóta vagy sportkupakos üvegből. Enni próbálkozik egyedül kanállal, de még akkor minden tiszta kaja lesz körülötte. A húst szereti nagyon, de a gyümölcsöt és zöldséget is! No meg persze a csokit! Ha más gyerekekkel játszik, neki is mindig a másiké kell. :)

2012. ápr. 8. 03:31
 3/6 anonim ***** válasza:

Az én kisfiam is 22 hónapos.Ő 92 cm és 14,5 kg. Neki jó étvágya van, látszik is a súlyán:) A tésztás kajákat nem szereti,azonkívűl jöhet bármi. Úton vagyunk a szobatisztaság felé.Rengeteget beszél, ma mondta,hogy jön a nyuszi.Kérdeztem tőle mit hoz és mondta,hogy tojást.:)Imádja ő is a szerepjátékokat, együtt kell takarítanunk.Barkácsolni is szeret, apa asztalos, így a csiszolás is megy:) Egyedül eszik,persze a ruhára is kerül néha. Pohárból iszogat, de a cumisüveghez ragaszkodik,de tud a sportkupakosból is inni.

Motorozni ő is szeret.Reggel 5-fél 6 körül kel, 10 óra körül alszik, délbe kel, és este 7-kor alszik. Ő sajnos soha nem aludt kiságyban:(Nem szerette:(

Mesébe a Thomas-t és a Fifi-t szereti:)

Okos a kicsitek!Nehéz összehasonlítani 2 gyereket, mert mindegyik másban ügyes!Nincs elmaradva semmivel sem!

Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánunk Nektek!E.

2012. ápr. 8. 06:46
 4/6 anonim ***** válasza:

21 hónaposan kezdett el beszélni, azóta már mindent mond, de mondatokat még nem igazán alkot.

Egy kis örökmozgó. Csak akkor van nyugton, ha mesét néz, mesét olvasunk vagy rajzolunk.

Szeret motorozni, a játszótéren mindent kipróbált.

A szobatisztasággal még sehogy nem állunk, a bilire is ruhában ül rá :(

Szerencsére nem válogat, mindent megeszik. A fasírtot különösen szereti. :)

A tejet most kezdte el megint inni, ugyanis 15 hónapos korától egy kortyöt nem ivott. Úgyhogy ennek most örülök!

Kanállal, villával már nagyon szépen eszik. Másfél évesen kezdte, de 1 hét alatt szépen belejött.

A pohárból való ivást még gyakoroljuk, mert csak idétlenkedik. Beledugja a nyelvét a pohárba, stb... Pedig volt idő, mikor szépen ivott belőle. Mjd nyáron ráállunk jobban erre is, akkor úgysem számít, ha nyakon önti magát.

Nem vagytok lemaradva semmiben! Sőt! Ügyes a gyerkőcöd, mert ő már félig szobatiszta! Remélem, nyáron már az én lányom is az lesz.

Különben sem egyformák a gyerekek, nem szabad őket egymáshoz hasonlítani. Az egyik ebben ügyesebb, a másik meg abban...

2012. ápr. 8. 14:37
 5/6 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Egy kicsit megnyugodtam, bár mind a négy válaszoló gyereke is nagyon-de nagyon ügyes és fejlett! Szóval, azért még mostis úgyérzem, hogy ügyesebbek nálunk! De igen minden gyerek máshogy fejlődik! Én is majd nyárra hadjom az egyedül evést és a teljes szobatisztaságot! Mindenkinek kellemes ünnepeket és sok-sok locsolót!
2012. ápr. 8. 18:06
 6/6 anonim ***** válasza:
66%
Nem értem min aggódsz, remélem a gyerekedbe ezt nem ülteted el hogy mindenki jobb nála.
2012. ápr. 8. 21:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!