2 éves gyerek normális, hogy úgy eszik egyedül, mint a malac? Hogyan szoktassam le ról? Vagy magától ügyesebb lesz? Mikor?
eddig etetted?
èn 15 hós korátol hagyom lányomat egyedül enni. Ugyan ez a helyzet, de most 18 hós és egyre jobban megy. Persze néha megrázza a kanalat és mindenhol kaja van, de még levest is hagyom neki egyedül enni. teszek elé egy ikeás béka elökét és ebbe hullik a kaja.
szóval szerintem hagyd teljesen egyedül enni, és 1-2 hónap és menni fog neki.
ja lányom is eszik kézzel, mert nem megy fel a répa a kanálra, ilyenkor adok a másik kezébe is kanalat vagy villát.
dehogy etettem eddig :)
már 1 évesen is próbálkozott.
de rizsszemek elgurulnak, a joghurt lecsöppen. és nem mindig az előkébe, hanem ha elfordul, akkor a vállára, ha előbbredől, akkor a combjára.
én is úgy gondoltam, hogy pár hónap, és menni fog, de még mindik nagy a kupi evés után....
persze azért ügyesebb, mint 1 éve, de ma a rizses ebéd után elég viccesen nézett ki minden...
Második vagyok.
rizsszemek nekünk is szét gurulnak azért fözök általában rizotto rizsböl mert az tapad és ö is könnyebben eszi.
Amúgy ha szétszórodik akkor otthagyom a padlón míg alszik majd mikor felébred össze tudom porszívozni mert megszárad. van kézi kis porszívonk, és azzal ezek gyorsan eltünnek. Amúgy a nutellás kenyeret szokta a hajába kenni lányom rendszeresen, akkor nutella szagu amíg hajat nem mosunk.
a majd 3évesem is újabban megint, mint egy disznó...
szörnyű. Ő a tesóját utánozza...
Mikor lesz jobb? soha én úgy érzem..
természetesen próbálok neki segítni.
de éppen az "egyedül" korszakban van, és ha segíteni szeretnénk, akkor garantáltan mellémegy...
hallottam már, hogy a bölcsi jó hatással van a gyerek evési szokására. sőt, minden ismerősöm gyerkőce nagyon hamar szépen evett, amint elkezdett bölcsibe járni.
kedves utolsó, jót nevettem én is :))
olyan édesek, meg lehet őket zabálni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!