Járóka vagy szőnyeg? 8 hónapos a baba, miért szorgalmazzák, hogy tegyem járókába? Nem értem. A gyerek a szőnyegen, vagy a parkettán játszik, padlóűtés van. Miért. Minek? Van annak valami haszna, vagy csak annyi, hogy a gyerekedet "jó helyen tudod"?
Kúszik össze vissza, élvezi, nyugisan jön megy a lakásban. Az anyósom szerint be kellene tennem a járókába, amibe ugye korlátozva lenne. És nem értem, hogy Pl, remek akkor ha már tényleg jön megy a gyerek, neked pedig ki kell menned a postáshoz vagy a kertbe, stb. De ilyenkor minek? Hisz nem tud úgy 1 métert megtenni, hogy Te ne vedd észre. Ő azzal indokolja a járókát, hogy abban fel tud állni ha kapaszkodik.
Na de ki akarja, hgy felálljon, ha fel akar állni akkor fel tud a kanapéba kapaszkodva is, vagy nem? Érvek, ellenérvek?
Nekünk nem volt járókánk, pont ezért amit te is írsz. Nem szerettem volna korlátozni.
2 dolog miatt javasolják a járókát:
1-tudjon kapaszkodni, ezzel segítve a felállást
2-nem kóricáljon el, pl.amikor wc-n vagy
Nekem a babám 10hósan elindult kézen fogva 1évesen meg már önállóan ment. Talált mindig kapaszkodót, amin felhúzhatta magát és nem kóricált el :) Vagy jött utánam, vagy az ajtóba beraktam a pihenőszéket, azt meg most sem tudja még átmászni :) 17hós
Felhúzta magát a kanapén, radiátoron, szekrénybe kapaszkodott. Feltalálta magát :)
1.voltam
Igazad van de ugye írod hogy ha majd elkezd haladni akkor bele rakod. hát akkor már nem fogod, mert addigra nem akarja már, mert elszokik töle és nem akar majd benne játszani.
èn úgy csináltam, hogy kb 4 hós korától rendszeresen földön volt, de megcsináltam a járókát jó kis játszónak, és mikor wc-re mentem vagy föztem bele tettem és tök jól elvolt egy félórát. de attól még szinte egésznap a földön volt.
MERT bizony tér kell neki és sokkal jobban ösztönzi a mozgásra, de nekem jó volt néha hogy bele tehettem.
Döntsd el te. Ha elkezd menni már nem akar majd benne lenni.
Mi addig gondolkodtunk a járókán, amíg már nem is kellett :) A fő haszna egyébként, hogy amíg te nem figyelsz rá (főzöl, wc-n vagy... stb.), ne csináljon semmi életveszélyeset, mert hogy jó, hogy most csak kúszik, de később nagyon gyors lesz ám :)
Viszont ilyen helyzetekben én beraktam az ágyába vagy az etetőszékbe.
Kapaszkodni, járni megtanulni természetesen járóka nélkül is fog tudni.
Mi most költöztünk el a padlófűtéses házunkból,a mostaniban nincs. Vettem is egy járókát. Sajni a nappali,ahol a baba napközben van,közel van a bejárati ajtóhoz,és ha nyílik,az összes hideg a szőnyegre zúdul. Biztonsági és kényelmi okokból vettem a járókát,de amint elkezd kúszni,csak bizonyos esetekben fogom használni,játékidőben mehet amerre lát...:) Még nem kúszik, nem ül, nagyon jókat játszik a járókában,amíg a dolgomat intézem.
7hós baba anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!