Mit lehet elvárni egy 11 éves lánytól?
köszönöm a választ, és várom a továbbiakat, főleg tanácsot, hogy tényleg elvárhatóak lennének-e ezeka dolgok gyakorlatba (egébként egy nagycsoportosnak hivatalosan ezeket meg kell tudnia csinálni, Ő 6. osztályos). Egyébként anyuka szerintem sem szereti, csak a pénzt látja benne! párom szereti, de nincs ismeret, hogy mit kéne elvárni tőle, ésazt hisze, hogy jó ha ráhagy dolgokat, pedig már látni kéne, hogy sehova nem vezet, meg nem akar vele "veszekedni" mert volt felesége mindig kiabál a gyerekkel, de szeretni szereti, csak véleményem szerint nem neveli! A párom szülei is elváltak, ez talán nem érthető, pedig így is hosszú...., szóval a párom apukája és családja nem szereti Őt mert nem lehet vele kibírni, egy társaságben, durva, hisztis, csunya pofákat vág, soha semmi nem jó neki..., párom anyukája viszont tudj milyen, lereagálja, hogy már meint hisztis, meg ilyenek, de keveset van vele, nem neki kell nevelni, Ő még szereti, de már rajta is kezd látszani, hogy a kislány hideg és rideg mogorvasága a szeretetre is, már a nagymamát is kezdi taszítani! Anyai nagyszülőket nem ismerem! De ha látom más gyerekekkel, akkor irígy, irritálóan viselkedik, látszik, hogy nem igazán szeretik, durván játszik, ha játszik. szerintem nincsenek nagyon barátai és a suliban sem nagyon szeretik!
Köszönöm mindenkienk aki a nem rövid történetet elolvassa, és legalább néhány szóval segíteni próbál!!!!
Atyauristen,az elmult masfel evben 3x lett nala agynemü cserelve.
Hat ezen megdöbbentem,talan nem vartatok el egy 9 es fel eves gyerektöl hogy maga cserelje az agynemüt?Milyen szülök vagytok?Igaza van az elsönek,ez a kislany szerethianyos.Sok mindent el vartok töle,de nincs tanitva.Egy gyereket szeretni, es tanitani is kell,elbeszelgetni vele.Az unokahugom 18 eves,de az agynemüt meg anyja csereli,igaz koliban lakik,de hetvegen mire hazaer,tiszta varja,persze segit a haztartasban.
nekem is az jutott eszembe elsőre, hogy a gyerek az tükör, a szülő magát látja benne viszont
én is mindenképpen nyitnék a kislány felé, a testi kontaktus javasolnám elsőként, nagyon hatásos tud lenni, ölelés, simogatás, közös sütisütés egyebek.
A szülő(ebben a nevelőszülők is benne vannak) 8-10 éves korig minta a gyereknek, és 10 éves kor után tükör, tehát ugyan azt mutatja , amit a mindennapokban lát.
Azt kapjátok vissza, amit látott tőletek, és bizony hibásak vagytok, te is....
De nem ez a lényeg.
Próbálj vele közös lányos programokat szervezni.
Menjetek együtt fodrászhoz, kozmetikushoz, vagy épp kondizzatok, azt írtad kissé túlsúlyos, illetve diétázzatok együtt, az senkinek nem árt.
A szobáját vele együtt próbáljátok kitakarítani, egy 11 és fél éves már kamasz!!! Lehet van, amit nem akar, hogy lássatok.
Tehát az ezzel járó nyűgök még csak most kezdődnek, és ha nem lesz közös nevező vele, akkor később a kapcsolatod az apjával is rá fog menni!
Próbáld szeretni őt, akkor is, mikor úgy érzed elviselhetetlen.
Sajnos itt csak szeretettel és odafigyeléssel tudtok segíteni, lehet még alakitani,de már nem sokáig!
Hajrá, és írd meg majd mire jutottatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!