Mi lehet a baja a kisfamnak - 3 éves?
Már millió szakembernél jártunk, de nem lettünk okosabbak. Legutóbb az autizmus gyanúja merült föl, de aztán ez el lett vetve, mert motiválható, érdeklődő, ha van kedve hozzá, akkor kortársakkal is kezdeményez játékot, érzelmeit kifejezi, van arcmimikája, Stb.stb. stb.
Viszont mozgásfejlődése késett, beszédfejlődése is. 2,5 éves kora után kezdett el 2 szavas mondatokban beszélni. Most nyáron volt 3 éves, és jelenleg mond 3-4 szavas mondatokat is, ha megerőlteti magát.
Viszont a ragozás rossz, inkább csak ragok nélkül teszi egymás mellé a szavakat. Nem beszél E/1-ben, hanem pl. ha kér valamit, azt mondja, hogy "kérsz inni".
A futása, járása furcsa. Amikor fut, majd' elrepül. Koordinálatlan a mozgása, magasabbra emeli a térdét, mint kellene, és a kezeivel is repked, vagy legalábbis furcsán tartja közben. Ezek totál autista tünetek egyébként. Ha örül, megfeszíti a testét, és furcsa hangot ad ki mellé. A mozgása nagyon óvatos, pl. padkára is úgy lép fel, hogy nyújtja a kezét, hogy fogjam meg.
Ha valami nem úgy történik, (és nem azonnal), ahogy ő szeretné, akkor borzalmas hisztit levág. Mindegy neki, hogy itthon vagyunk -e, vagy nagyközönség előtt. Mivel még nem tudja kifejezni magát, az értelmi képességeivel sem vagyok tisztában.
Kérdeztem szakembereket, hogy ki tudná ezt feltérképezni, de azt mondták, hogy ennyi idősen SENKI (?).
Gondoltam a diszfáziára is, de úgy vettem észre, hogy nagyrészt megérti, amit mondok neki, kéréseket is teljesít (ha olyanja van).
Sorolhatnám még napestig a dolgokat.
Szerintetek???
Nekem még az idegrendszeri éretlenség is megfordult a fejemben, ahogy olvasgattam róla, de ez elég homály. Nem tudom, hogy pontosan ez mt is takar.
Jelenleg szenzomotoros tornára járunk, ill. gyp. fejlesztésre. Mnd a 2 helyen foglalkoznak autistákkal is, de az én gyerekemre azt mondják, hogy nem az. De hogy mi a baj, azt nem mondják...
Az egyik helyen egyébként teljesen kezelhetőnek tartják a gyereket, és azt mondják, hogy rendbe jön, a másik helyen meg kevésbé figyel, kevésbé koncentrál. Ott aggodalmasan beszélnek róla.
Másabb, mint a kortársai, az biztos, és hamar észrevehető a különbség, de nem tudom, hogy mi az alapbaj. Mert ha tudnám, akkor specifikusabban lehetne fejlesztni.
Ha valaknek van ötlete, nagyon örülnék!!
Szia! Örülnék a privát üzenetednek nagyon! Éppen nagyon el vagyok keseredve, mert próbálom ide-oda vinni, de egyszerűen nem bírja a sétát (nem fizikailag értem). Ordít,hisztizik, nyekereg , esik össze mindenhol folyamatosan. Már alig bírom néha. Sajnos ma este már kiabáltam is vele, annyira összegyűltek a dolgok :(( Egyszerűen már tanácstalan vagyok.
Sokat segítene , ha leírnád a furcsaságokat!
Mennyi idős a gyerkőcöd?
A TSMT nekünk is jó, elkezdett beindulni a beszéd és a kommunikáció, de egyéb dolgoknál nincs változás. Szobatisztaság terén is tiszta kínlódás minden. :(
jAj, nagyon negatív vagyok most :(
Kedves 37. válaszoló! Örülök, hogy nálatok minden rndben végül!!! :)És a türelemre (na meg a fejlesztésekre) van a legnagyobb szükség, tényleg.
Epilepszára nem vizsgálták. A "félrenézésről" én is olvastam, hogy az epi jele lehet. Viszont ha szólok neki olyankor, egyből rám tud figyelni. A megfeszülés nem roham, azt örömében csinálja. Vajon így is van esélye az epinek? Jaj, nagyon remélem, hogy nem. Azért az orvosnál majd rákérdezek.
Sziasztok! Lassan 3,5 éves lesz, és ha minden igaz, menni fog oviba is. Babakocsira nem akarom már visszaszoktatni ennyi idősen, nem beszélve arról, hogy a kistesót tolom benne...
Megpróbálom majd mégjobban elterelni a figyelmét ,háta sikerülne.
Sajnos egy "felhőtlen" sétánk sem volt még... Vagy nyekeregett, rosszabb esetben üvöltött.. Remélem "kinövi" majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!