Mi lehet a baja a maximalista, nulla kudarctűrűrő képességgel rendelkező, okos, de gyakran dührohamokkal küzdő 11 éves kisfiamnak?
Azt kérdezed, hogy mitől van, hogy maximalista, nulla kudarctűrőképessége és dührohamai vannak?
Asperger szindrómás, most hallottam a rádióban, Pécsen vagy egy doktornő, aki ilyen gyerekekkel foglalkozik és kurzusokok megtanítja, hogyan tűrjék a kudarcot, ne legyenek maximalisták és hogyan fékezzék a dührohamaikat.
Köszönöm a válaszokat! :)
Melyik rádióban hallottál erről az asperger dologról?
Természetesen a Kossuth rádióban.
Egyébként én ezelőtt nem hallottam az Aspergerről meg erről a betegségről, de ez egy nagyon hosszú műsor volt, egy kisfiúval is volt egy hosszú beszélgetés, aki pont ezeket a tüneteket mondta el.
Persze lehet semmi köze a fiadhoz, de élénken bennem él ez a műsor, mert egészséges gyerekek szülei is sokat tanulhattak belőle. De ott a műsorban szereplő kisfiú és anyukája pont ezeket a tüneteket mondta el és hogy a terápián ezt tanítják meg kezelni.
Köszönöm a válaszokat! :)
Örülök, hogy ilyen sokan segítettek.
Mivel oxigénhiánnyal született, ezért biztosan ideggyenge. A maximalizmusa sajnos nem az elvárások miatt alakult ki, hanem szerintem öröklött tulajdonság.
Nagyon nehéz eset! Látszólag minden rendben van vele, de iskolai környezetben megzakkan. Tavaly a második félévben viselkedése miatt magántanuló lett... Mindemelett kitűnő tanuló. Engem az bánt, hogy az orvosok és a pszichológusok csak széttárják a kezüket! Senki sem tudja mi a baja!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!