Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Gyakori tüdőgyulladással...

Gyakori tüdőgyulladással kűzdő gyerekek szülei mi lehet a baja?

Figyelt kérdés
Mostanában egymás után lesznek tüdőgyulladásai és nem akar reagálni az antibiotikumokra.Az az igazság,hogy nem tudjuk,hogy merre felé kezdjünk el vízsgálódni(immunológia,tüdő,vagy más...)Köszi.
2011. júl. 19. 21:27
 1/10 anonim ***** válasza:
Innunológia. Gyenge az immunrendszere ezért nem tud védekezni a fellépő fertőzések ellen. Ezért is nem reagál az antibiotikumokra sem. Immunerősítőre lenne szükség, de ezt a gyerekorvosnak tudnia kellene. Védőnő+2gyerekes anyuka
2011. júl. 19. 21:45
 2/10 A kérdező kommentje:
Az a baj,hogy jó 2,5 éves koráig nem is volt beteg,aztán márciusban lett tüdőgyulladása,amiből nagyon nehezen gyógyult ki.Vénásan kapott 2 féle antibiotikumot és szájon át is valamint szteroid injekciót,de annyit mondott,hogy nem reagál a gyógyszerekre...aztán szerencsére rendbe jött.Most is már a 2. antib. kúrát csináljuk,de semmi változás,azaz annyi,hogy most nagyon jó a kedve,sokat eszik,de éjjel mindik belázasodik már másfél hete.Hogy merjem így Óvodába engedni?Nagyon aggódunk...Köszi.
2011. júl. 19. 21:59
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha valóban gyenge az immunrendszere és azért van ez, akkor én nagyon javaslom a folyamatos probiotikumot.

Én azt adok a gyenge immunrendszerű fiamnak (gyakorlatilag nem volt IgG és IgA immunsejtje)orvosi javaslatra, nem néha, hanem mondhatni folyamatosan, mert mindig ilyen termékeket veszek, gyakran csinálok kúrát illetve első tüsszentésnél azt kap.

És lekopogom, most 3 éves és soha nem volt még beteg. Illetve volt megfázva, de az immunológus azt mondta, ilyen eredménnyel pótolni kéne, nem hogy még gondozásban sincs. Dehát ha nem beteg, akkor nincs mit gondozni.

Illetve figyelek a prebiotikumra is-ez amit ezek a baktériumok esznek, mert a legtöbb ételt megemészti a szervezet és ők csak a megemészthetetlen dolgokat tudják megenni, mint rostok, korpa, illetve inulin-ami a csicsókában van-ezt napi többször kapja. Mindenbe teszek korpát (palacsinta, sütik, nokedli..)illetve gyümölcsökbe, joghurtba reszelt csicsókát, na meg gyümölcs formájában a rostokat kapja.

Egy próbát megér, ártani biztos nem ártasz.

Én most a Lactoprotectet adom nekik, ez komplex probiotikum.

És azt olvastam ezek ha elég számban vannak (mármint a probiotikumok) önmagukban képesek legyőzni baktériumokat, vírusokat egyszerűen kiszorítják a szervezetből.

2011. júl. 20. 23:26
 4/10 A kérdező kommentje:
Hát,elég rossz evő és nem a legjobb ételeket eszi meg.Inkább a zöldségeket eszi leves formájában.Gyümölcsökből csak az almát,banánt,málnát,meggyet,cseresznyét,dinnyét eszi,ette,de pl. a barack és a körte nem igazán.Nálunk már néztek egyszer ilyen értékeket,hogy iga,igg,ige és nem mondták,hogy rossz lett volna.A gyerekorvosnak is mutattam,de azt mondta,hogy jó,de csináljunk még egyet.Ez annyit változhat 3 hónap alatt?Eddig ő sem nagyon volt beteg,azaz egyszer súlyos tüdőgyulladással kezdődött 4 hónappaé ezelőtt és most megint...előtte talán egyszer volt olyan,hogy lázas volt 1-2 napig.Nálunk inkább hasi bajai voltak(puffadás,reflux,ilyesmi).Probiotikomot adunk szinte folyamatosan március óta.Laktívot kapott,utána egy foreveres probiotic nevű gyöngyöcskét adtunk(jó drága volt),de férjem nem nagyon hitt benne.Most is a laktív megy,de ma akarik venni protexin junior rágótablettát,abban 7 féle hasznos bakt van.Valamint a progasztrokid nevű prob. mondják,hogy jó.Megnézem azt is amit te is írtál.És a te kisfiad is idén megy óvodába?Sokat jártok közösségbe?
2011. júl. 21. 09:58
 5/10 anonim ***** válasza:

a probiotikum önmagában nem elég, kell nekik táplálék (úgynevezett prebiotikum) is, hogy elszaporodjanak. Legjobb egyébként az inulin, ami a csicsókában van.

Ő nem jár közösségbe, most fog menni, viszont a bátyja igen. És ő mármint a bátty sokszor volt beteg és kicsinek semmi baja nem volt. Pedig együtt vannak éjjel nappal, egymás poharából isznak, vagyis a kicsi a nagyéból, ha nem figyelünk.

Neki az IgG 2 volt pont, 2 alatt már infuzióval pótolják. Egyébként 1 év alatt változott, most sem éri el a minimumot, azt hiszem 2,7 lett, de ez már több, mint volt.

Az IgA nem emlékszem mennyi volt, de 2 éves korára az elérte a minimumot.

2011. júl. 21. 10:16
 6/10 A kérdező kommentje:
Akkor te lehet,hogy többet tudsz segíteni,mint a gyerekorvos.Nálunk ezek az értékek lettek:IGE 66 Uml,IGA 0,737 g/l,IGG 8,54 g/l,IGM 1,04 g/l.
2011. júl. 21. 10:20
 7/10 anonim ***** válasza:

Ezek rendben vannak.

Az én kisfiamnak az IGg 2,01 volt az Iga pedig talán 0,17.A többi rendben volt.

De ez persze nála veleszületett dolog, kialakulhat valamilyen betegség következtében is, úgyhogy a doktornődnek van igaza, lehet alapból rendben vannak ezek az értékek, de...

Vigyétek el immunológushoz azért, illetve pulmonólogushoz mindenképp. Hátha mondanak valami okosat.

2011. júl. 21. 15:39
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszi,persze én is a pulmonológusra gondoltam először,aztán az immunológiára,főleg,hogy ovi előtt állunk.Most csak az a baj,hogy holnap kezdek el dolgozni és azt mondta a főnököm,hogy nem érdekli,hogy beteg a gyerek,de ha nem megyek egy napot,akkor nem is kell többet mennem.Szóval nem tudom,hogy mikor tudom elvinni a szakrendelésekre,mert mindegyik délig van.
2011. júl. 21. 17:50
 9/10 anonim ***** válasza:
Vesd fel az orvosoknak és zárjátok ki a cisztás fibrózist. Jobb félni...
2011. júl. 23. 22:33
 10/10 A kérdező kommentje:
Igen,volt már erre genetikai vízsgálata,állítólag negatív(azt mondták),de a papírt még nem kaptuk meg.
2011. júl. 23. 22:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!