Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Adnátok tanácsot, mielőtt meg...

Adnátok tanácsot, mielőtt meg fogok őrülni?

Figyelt kérdés

A dolog lényege, hogy a középiskolas gyermekemmel idén iskolát váltottunk, mert nagyon rossz kozössegbe került. Azóta az osztály egyharmada eljott abból az osztályból.

Az új suliban van két gyerek, akik szintén ez a kis genya kategória, a többi gyerek halistennek rendben van. A genyasag abban nyilvánul meg, hogy a háta mögött összesugnak és röhögcselnek, valamint nem köszönnek egymásnak. (a fél osztály utálja ezt a két gyereket, valamint a tanárok többsége is).

Az én gyerekem pszichológushoz jár az iskolavaltas óta. Enyhe depressziót is megállapitott klinikai pszichiater nála. De gyógyszert nem adott, azt mondta hogy a határán van, de még nem ad neki.

Mivel itt is rosszul érzi magát emiatt a két gyerek miatt, olyan szintű a szorongása, hogy ez már beteges. Állítólag a pszichológussal dolgoznak rajta keményen, de én nem látom a változást.

Szívem szerint elvinnem másik iskolába, de tudom, hogy ez sem megoldás. Az én gyerekemmel van a baj.

Mit tennétek a helyemben, mert lassan én őrülök meg.

Negatív beszolasokat lecci mellőzzuk, arra pláne nincs szükségem.

2024. máj. 28. 22:26
1 2 3 4 5 6 7
 51/64 anonim ***** válasza:
100%
Hülyék mindehol voltak, vannak és lesznek. Ezt kell vele megértetni. Nem lehet elmenekülni előlük, mert nincs hova. Mindenhol ott vannak. Meg kell tanulni letojni őket. Ezt senki más nem tudja megtenni, csak ő maga.
2024. máj. 29. 09:18
 52/64 anonim ***** válasza:
100%

Nem olvastam mindent itt, meg nekem nincs ezzel tapasztalatom, de sok helyen ajánlanak egy könyvet, vagy füzetet vagy mi ez. Vámosi Robi: Légy te is bánthatatlan. Sokan dicsérik, nem tudom tényleg segítség-e. Esetleg egy próbát tennék vele. Nekem még ovisok a gyerekek, de ha iskolában lennének ilyen problémáik, akkor megpróbálnám ezt is.

Továbbá valamit kezdeni kell az önbizalma erősítésére. Az, hogy 2, azaz kettő gyerek ilyen az egész osztályból, azok is nem konkrétan bámtalmazzák, csak a háta mögött sugdolóznak, túlzott reagálást ad a gyereked. Szokták mondani, azért a hátad mögött sugdolóznak, mert mindig csak mögötted vannak, ha meg már ott vannak, ki is ny...ják. :D nekem valahogy ez a mondat sulisként sokat segített, és a félelmem átment valami szánalom érzetbe a bántalmazó osztálytársaim felé.

Azért azt éreztesd a gyerekkel, hogy mellette állsz, és elmondhat neked mindent. Lehet, hogy minden este ez a lemez, de légy türelmes, és mindig hallgasd meg, mert a bizalmat 1x adja csak meg. Kitartást kívánok, és remélem jól alakul. Mindjárt nyári szünet, hátha feltöltődik majd.

2024. máj. 29. 09:41
 53/64 anonim ***** válasza:
69%

A 40-es nem rosszindulatú, hanem lényeglátó. Azért írta, ami feltűnt neki, hogy nektek segítsen. Vagyis kifejezett jóindulattal, akkor is, ha te ezt nem tudod elfogadni. Te nem tudsz elviselni egy helyzetet, és ezt tudattalanul is átragasztod rá. Ezek a rejtett családi dinamikák, azért küldünk itt néhányan téged is pszichológushoz.

Azzal a hozzászólóval is egyetértek, aki szerint a gyerek ebben lubickol. Se iskolaváltás, se pszichológusváltás, se tanárok beavatása nem kell neki, csak panaszkodik. Egyébként nálatok mindenről a gyerek dönt? Én kifejezetten demokratikus, liberális nevelő vagyok, de az még nálam is kiverte a biztosítékot, hogy a gyerek kifejezetten "megtiltja", hogy szóljatok. Egy gyerek nincs abban a pozícióban, hogy a szüleinek bármit is megtilthat. Véleményt mondhat, kérhet, de a szülő dönt.

"Azt sem tudjuk mitől önbizalomhiányos. Itthon dicsérjük. Szerető közegben nőtt fel." Márpedig az önbizalomhiány a szülői házból jön, van valami, ami a te vakfoltod, amit te nem akarsz meglátni. Arra tippelek így látatlanban, hogy az a ti maximalizmusotok. Mindig tökéletesnek kell lenni. A családotoknak is. Itt neked is magadba kéne nézned, amit most elutasítasz, mert összedől a biztonságot nyújtó rózsaszín önképed. A saját gyerekkorodba is nézz vissza. Vagy az is ilyen tökéletes volt?

Egyébként igen érdekes kérdés, mert tele van ellentmondásokkal. Nem hazugság, hanem feltáratlanság miatt.

2024. máj. 29. 09:52
 54/64 A kérdező kommentje:

Köszönöm a pszichológiai véleményedet. A kérdésre kaptam sok segítő választ is. Így le is zártam a témát itt.

Szép napot kívánok mindenkinek.

2024. máj. 29. 10:22
 55/64 anonim ***** válasza:
68%
Hát nem vagy szimpatikus, mit mondjak. Csak tudod, egy nyilvános fórum, ahova te önként teszed fel a problémádat, bizony olyan, hogy ott a megkérdezettek véleményt mondanak, és tanácsot adnak. Olyat is, ami nem tetszik. Ahhoz, hogy csak a sajátodat halld, nem kell fórum.
2024. máj. 29. 10:31
 56/64 anonim ***** válasza:
100%

"53 A kérdező kommentje:

Én simán elviselem a jelenlegi helyzetet. Én nem látom akkora problémának amit előad. Ez a baja. Hogy én nem veszem komolyan a gondjait. Ő hozza fel a témát állandóan"

Biztos, hogy megfelelően tudod validálni, amit mond? Validálás alatt a pszichológiai szakkifejezésre gondolok, tehát hogy a saját véleményed legcsekélyebb közlése nélkül csak visszajelzed, hogy hallod, amit mond. Nem ellenőrzést vagy ilyesmit.

Velem az szokott történni, hogy ha ilyen kiélezett érzelmi szituációban a hallgató fél validálás helyett rögtön a véleményét vagy megoldást mond, akkor nem érzem, hogy meghallotta, mit mondtam. Ezért elismétlem, "hangosabban" - de ne nagyobb hangerőre gondolj, a problémát hangsúlyozom jobban ki. Továbbra sincs validálás, mert a másik fél nem tudja, hogy kéne, én meg egyre jobban hagsúlyozom a problémát, amit a másik fél valójában hall, és egyre jobban felfújódik a fejében. A végén én nem érzem meghallgatva magam, aki hallgatott, az meg meg van győződve, hogy katasztrófahelyzet van.

2024. máj. 29. 10:31
 57/64 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos ez az igazság. Ennél sokkal nehezebb helyzetek is lesznek az életben. És csodálom, hogy csak mostanra jutott el ide, hogy ilyenekkel megküzdjön. Gondolom, általánosban meg oviban sokminden vagy minden meg lett oldva helyette. Itt meg már nem tudod helyette megoldani. Jelenleg nem tehetsz mást, csak a pszichológus meg a sok beszélgetés vele. De lehet, már az is késő. Sajnálom.
2024. máj. 29. 10:33
 58/64 anonim ***** válasza:
53%

Itt van elmagyarázva példákkal a validálás, amiről beszélek az #56-os hozzászólásban:

[link]

2024. máj. 29. 10:34
 59/64 anonim ***** válasza:
100%
Ha van 2 lüke a 28bol kit erdekel? Legyen par baratja es kesz. Nem ertem. Nekem 2 baratnom volt kozepiskolaban, a 10 eves kidlsnyomnak is 1-2, a tobbiejjel futolag kommunikal. Le kell sz@rni a masik mit kmmond, mit foglalkozik vele, nem is ertem. Mindenkinek oromujjongani meg szeretni kell a masikat? Erositsd mar meg, meg magadat is. A valo vilag sokkal rosszabb.
2024. máj. 29. 12:19
 60/64 anonim ***** válasza:
50%

Nekem kaotikus volt a kozepiskola, az ofo azt se tudta melyik bolygon el (tobbszor hangoztatta, hogy azt se tudja hanyadik osztalyba jarunk...szinvonalas) az osztalyom a vegere nagyon kis letszamra csokkent (10) mert megbuktak sokan.

Es akkor a 4 ev alatt vegig turtem a sok felbolondot. Pl volt egy agressziv nogyulolo srac, aki mindig behozta az orakra a nezeteit. (Csak hogy ertheto legyen, ha pl egy koltorol tanultunk aki alkoholista volt, uvoltve levezette ez miert a no hibaja. Ha a kolto kicsapongo eletet elt es csalta a noit, 15 percig uvoltve magyarazta hogy ez a no hibaja. Minden tananyagnal minden temaban kitudta fejteni a nok a hibasak mindenert. En pedig minden ilyen alkalommal bele alltam es baromi kellemetlen volt 4 even at veszekedni vele, a tanart meg nem erdekelte)

Vagy volt egy lany, aki kiskedvenc volt mert az anyukajat ismertek a suliban, allandoan kiveteleztek vele, egy ilyen alkalommal alltam fel es mentem haza, majd leptem ki az iskolabol.-atmentem masikba,az utolso evre de ekkor mar 18 elmultam ugyhogy nem kellett hozza szulo- persze sok mas hulyeseg is volt az osztalytarsaktol, tanaroktol akik minden oran hangoztattak, hogy sose lesz belolunk semmi.

En az egyetlen amit banok hogy nem tettem meg hamarabb, hisz mar az elso evben kijottek a problemak.

Munkahelyrol is jottem el ilyenek miatt.

De mindegyik munkahelyen van legalabb 1 olyan akit egy kanal vizben megtudnal.... aki azzal tortet feljebb, hogy alad as. A kozepiskolai bantalmazok sem valtoznak meg mikor kilepnek a munkaero piacra.

Meselj neki a sajat munkahelyeden levo barmokrol.

2024. máj. 30. 11:08
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!