Hogyan vidítanátok fel ebben a helyzetben a 17 éves fiatok, milyen tanácsot adnátok, úgy, hogy nem értetek a dologhoz?
Nyár végén új városba, konkrétan Karcagra költöztünk a barátomhoz, addig egy dunántúli faluban éltünk.
A fiam aktívan országúti kerékpározik és nagyon unalmasnak találja a környéket, mert a városba négy út vezet, de abból kettőn tilos biciklizni. A maradék kettő hosszan elnyúlik a semmibe, nehezen variálhatóak az útvonalak. Ha mégis lehetne, nagy eséllyel a tilos útba futnak bele.
Emiatt nagyon csalódottnak látom ☹️
A térképen úgy látom, országos elsőrendű főútról, mégpedig a 4-esről van szó. Tehát nem az önkormányzat hatásköre a dolog, hanem a Magyar Közút Zrt.-é.
Ezen a felületen lehet nekik írni:
Meg vagytok ti huzatva, hogy arra bíztatjátok, hogy a 4-esen akarjon bringázni.
Egyébként valtson terepre és oda megy, ahova akar. Sokkal egészségesebb áttekerni pl: Nagyivánra Karcagról, mint betonon a kipufogóbűzben.
#5 Érdekes, Romániában nincs sehol tiltás - a 4-es és 42-es főútjaink folytatását jelentő romániai 1-es főúton sem, ami olyan apró porfészkeket érint, mint Nagyvárad, Kolozsvár, Brassó. A gyorsforgalmi utak kivételével mindenhol szabad kerékpározni. Veszélyes? Igen, az. De Romániában mindenkinek megvan a lehetősége eldönteni, vállalja-e ezt. Magyarországon sok helyen nincs.
Csak azért hoztam példának Romániát és nem Ausztriát meg Hollandiát, mert annak annyi értelme lenne, mint a Dínom-Dánom bort összevetni a Tokaji Aszúval.
Aki támogatja a lassú járművek tiltásának fenntartását, az a balkáni közlekedési kultúra fenntartását támogatja.
Mondjuk én szerintem nettó hlyét kaptam volna, hogy anyám, mert épp nagyon "szerelmes" elrángat egy kis faluba a semmi közepére, aztán vágjak jóképet hozzá...
Ha van egy kis esze, 18 évesen visszamegy egy dunántúli egyetemre, ahonnan lazán kiszakítottad a "naaagy szerelem" miatt, nem marad ott, ahol most vagytok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!