Ki mit tenne, ha kiderülne a 17 éves gyereketekről, hogy 15 éves kora óta kábítószerfüggő?
Nálunk ez volt a helyzet, bár a kor nem teljesen stimmel. Mi akkor választás elé állítottuk, vagy megy amerre lát és vissza se jön többet, vagy terapiaba kezd. Terápiába kezdett. Azóta tiszta - a terápia része, hogy időnként totál váratlan alkalmakkor tesztelik. Halad, bár nagyon lassan. Elvonasi tünetei nem voltak, de "mellekhataskent" komoly depresszióba esett, ezt is kezelik a terápián.
2!
De, el tudja titkolni és ehhez nem kell az, hogy baj legyen a szülővel. Tudod, van aki dolgozik és nem 7/24ben van a gyerekkel. Plusz vannak fokozatai is a drogozasnak, nem mindig úgy néz ám ki, hogy totál el van szállva valaki. De nyilvánvalóan a szülőt kell szidni mindenért.
Szerintem nem vele, hanem először neked kell szakembert keresni. És vele megbeszélni a kezdő lépéseket. Mert nyilván egy kamaszt kézenfogni, hogy most addiktológushoz/pszichológushoz mentek... nyilván nem fog menni. (Hacsak benne nem alakult ki már az elhatározás, hogy leszokna róla... de azt gondolom, most nem ez a helyzet).
Szerintem még elsőnek ahhoz is szakember segítsége kell, hogy Téged felkészítsen, hogyan tedd meg az első lépéseket. Azt hogy addiktológus elé kerül az gyereked. az már a sokadik lépés csak. És neked is támogatás kell, hogy ezt feldolgozd, és erőt adjon, motiváljon. De ezeket minél hamarabb el kell kezdened, mert az idő múlásával csak rosszabb lehet a helyzet.
Ha jól tudom, vannak önsegélyező csoportok olyan szülőknek, akiknek droghasználó a gyereke. Az ilyen csoportok erőt adhatnak hogy a probléma nem egyedi, meg lehet változtatni, erőt meríts, és gyakorlati tanácsokat hallhatsz olyantól akik már jobban állnak mint Te.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!