Mit tegyek, ha a 17 éves lányom szobájában füves cigit találtam?
*Vagy, ha te vagy az apa,akkoris ilyen kedvesen , szeretetteljesen barátilag beszélgetni; de szóval most nem ez a lényeg
De szóval figyelmesed hallgasd,ha meg akar nyílni, és ne dorongold le; még viccből se mondd neki szerintem lehetőleg , hogy hülye vagy; mert az rosszul jönne ki. Nekem anyám mindig komolyan gondolja, egy házban lakunk, de csak annyit beszélgetek vele, amennyit feltétlenül muszáj, mert különben kikészít. Neki pl szörnyű természete van.
Amúgy nemtom, msot eszembe jutott valami ötlet; nemtom, milyen lenne, ha elvinnéd a kislányodat plázázni. Hogy úgy egy kicsit felengedhetne, pl kaphatna 1 pár ruhát, ami neki tetszik, és akkor úgy kicsit örülne. És akkor nem lenne már annyira eltávolodva tőled; mert tudja, hogy törődsz vele. Rendszert nem kell belőle feltétlen csinálni, mert minden drága; szóval, ha van elég olyan ruhája, ami nem kopott, utcára, suliba is fölveheti, akkor nem kell mégjobban elhalmozni, tehát szó szerint elhalmozni nem kell, nem is feltétlenül fér el a szekrényben, de azért időnként, néha lehet. Vagy pl időnként elmentek pizzázni, fagyizni együtt. De amúgy tényleg azé vigyázzál arra is, hgoy ne éljen vissza vele; tehát pl 200000 ft-os kabát nem feltétlenül kell,ha nem vagytok gazdagok; lehet azt olcsóbban is. De szóval egy kicsit megpróbálhatnál neki a kedvében járni valamivel. Vagy pl süthetnétek közösen ketten palacsintát, egyéb süteményeket.
Én leülnék vele és először róla kérdeznék, hogy ez csak múló hóbort kíváncsiságból vagy esetleg szeretne olyan problémákat elnyomni vele ami felzaklatta, a lényeg, hogy nem lépnék fel támadóan és kezelném úgy, mint egy 10 évest.
Ezután nem kioktatóan, óvatosan beszélnék vele a kockázatokról, esetleg hoznék konkrét példát (ismerős), mindenesetre próbálnám neki úgy adagolni, hogy hiába "csak fű", azért nem veszélytelen.
Lezárásként pedig a tudomására adnám, hogy nem támogatom amit csinál de azért nem haragudnék rá és örülök, hogy megtudtuk beszélni.
De nekem nincs gyerekem és azt írtad, hogy a beszélgetés nem segít, szóval teljesen mindegy, miről vakerolok itt.
😂Megkérdezném, segítsek-e neki csomagolni. Átléptél egy határt? Nem, ő lépett át azzal, hogy füvezett. De, majd még te könyörögjél, hogy bocsájtson meg🙄 Na, persze. Egyáltalán miből volt rá pénze? Ha ilyen jól áll, beszállhat a rezsibe. A zsebpénzt nem azért adom, hogy drogra költse. Kb.erre gondolnék.
Elmagyaráznám neki, hogy ebben a családban nem szokás füvezni, ha nem tetszik, keressen magának olyat, ahol elfogadott.
Egyébként meg az orra előtt húznám le a wécén, következőnél meg kézen fogva vinném addiktológushoz.
Sajnálom, de nálam zéró tolerancia van ezen a téren. Az, hogy semmi szégyenérzet nincs benne amiatt, hogy megtaláltad, hogy agresszívan lépett fel, azt mutatja, hogy elindult a függőség útján, fontosabb a kapcsolatotoknál az, hogy meglegyen a "napi adag". Ne gondold, hogy az első próbálkozást akadályoztad meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!