Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit tegyek, ha a 17 éves...

Mit tegyek, ha a 17 éves lányom szobájában füves cigit találtam?

Figyelt kérdés
Elvettem tőle, teljesen kiborult, állt a bál. Olyanokat vágott hozzám, hogy ő már régen nem kötődik hozzám, szálljak már le róla, utál, miattam fog rászokni, amint 18 lesz elköltözik. Nem szól hozzám, be van zárkózva a szobájába. Nem vagyok egy jégcsap szülő, én is voltam tinédzser, mi is próbálgattuk anno a füvet, de ha anyám rajta kapott volna, én elbújtam volna a föld alá, nem mertem volna szájat nyitni. Nem tudom, manapság mennyire kell komolyan venni az ilyesmit, de eléggé aggaszt az, hogy a családunkban az egyik gyerek azért lett totális fű függő, mert a szülők igazi liberális módon kezelték (ezt is), amikor 14 évesen elkezdte szívni. Túl megértőek, elfogadóak voltak vele, viccesen fogták, fel mitöbb ráhagyták. Akkor kaptak észbe, amikor rászokott és elkezdett kisiklani az élete. Most 29 éves, teljesen függő, szinte cselekvés képtelen. Munkanélküli, ha talál is magának munkát, kirúgják onnan, mert nem tud felkelni, hogy bejárjon. Próbálták leszoktatni különféle módszerekkel, speciális táborba küldték stb, eredménytelenül. Így telt el sok sok év, míg a szülők feladták. Most anyuci tartja el, fizeti a számláit, barátnője nincs, a szociális és probléma megoldó képességei pedig nem fejlődtek ki, miután 14 éves kora óta szívja. Nagyon nem szeretném, hogy a lányom így járjon, ugyanakkor nem hiszem, hogy ez a megfelelő módszer, amit tettem, hogy elvettem tőle és jól össze is vesztünk. Mi ilyenkor a teendő? A beszélgetés úgy hiszem, itt már nem segít, falra hányt borsó, amit mondok neki:( Valakinek van esetleg tapasztalata ebben?
2023. márc. 21. 18:29
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
64%

#10! Én se próbáltam még, és amúgy se dobok semmit a wc-be wc papíron kívül, mert így is eldugul.😂De, érted. Az lett volna a lényeg, hogy az orra előtt semmisíteném meg, nem még pátyolgatnám, meg alkudoznék vele, ha elég szívszaggatóan sír, akkor visszakaphatja, vagy ilyesmi.

2023. márc. 21. 19:38
 12/30 anonim ***** válasza:
29%
Igen, értem.
2023. márc. 21. 19:40
 13/30 anonim ***** válasza:
75%
Nem is magán a fűn van a hangsúly hanem hogy hogyan viselkedik. Nem neveltetek bele egy csöppnyi tiszteletet sem? Ha anno anyám megtalálta volna a füvemet elsüllyedek szégyenemben és pitizek a bocsánatáért hónapokig. Mikor fordult meg a világ ennyire, hogy még a kis taknyosnak áll feljebb?
2023. márc. 21. 20:10
 14/30 anonim ***** válasza:
75%
Én is fuveztem. De a keményebben fellépő szülővel értek egyet. Nehogy már a kislány akadjon ki amikor elveszed tőle a drogot, amit tulajdonképpen te fizettel, mert gondolom keresete az nincsen. Nem lesz attól lecsúszott, hogy néha fuvezik. De azért ijesztgetni lehet vele. Én csak férfiakat ismerek, akik függők lettek a fűtől, nőkre nem jellemző. De azért ha lebukik a minimum, hogy szégyelli magát.
2023. márc. 21. 20:36
 15/30 A kérdező kommentje:

Teljesen igazatok van, én is tudom jól. Sajnos szinte egyedül neveltem fel és nagyobb korára már nem mindig volt kapacitásom se fizikailag, se lelkileg, hogy a kamasz lázadásokat, húzásokat jól kezeljem. Egyszerűen nem bírtam vele, nem is voltam következetes, mert egyszerűen elfáradtam, befásultam.. Azért lett ilyen szemtelen.

A függőségről annyit, hogy azért azt nem hiszem, hogy az lenne, ugyanis suli után jó részt itthon van és semmi füst, fűszag, se cigiszag nincs lakásban, vagy a szobájában. Akárhányszor bementem, még egyszer se szívott semmit. Azért egy függő többször is csinálná egy nap.

2023. márc. 21. 20:44
 16/30 A kérdező kommentje:
Nem kap zsebpénzt, viszont kapnak ösztöndíjat a suliban, abból vehette.
2023. márc. 21. 20:49
 17/30 anonim ***** válasza:
69%
Meg azért nem olcsó manapság. Nem adnék neki pénzt, annyival is kevesebbet szív.
2023. márc. 21. 20:49
 18/30 anonim válasza:
50%
Mikor tölti be a 18 at? Mondanám neki, hogy úgy tegye félre az ösztöndíjakat, hogy amint eljön a napja, hogy 18 éves lesz, azon a reggelen mehet amerre lát. Tőlem meg egy fillérre se számítson onnantól kezdve. Hátha elgondolkodik..
2023. márc. 22. 06:42
 19/30 anonim válasza:
45%
Még annyit hozzátennék, hogy azt is közölném vele, ha ilyen nagy csajnak képzeli magát, akkor mától mosson főzzön magára.. A sajátjából.
2023. márc. 22. 06:44
 20/30 anonim ***** válasza:
57%

Gusztustalan, hogy itt mennyi olyan szülő van, aki mindent ráhagy a gyerekre, és lepontozza azt, aki normális tanácsot ad.

Inkább legyen füves, menjen el rá az összes pénze, aztán kezdje el a párszázas bio füveket, amitől 3 hónap után elmegy az esze, és teljesen meghülyül tőle. Gratulálok!

Ha én egy sima cigarettát tartottam volna 17 évesen a szobámban, már akkor akkora pofont kaptam volna, hogy a fejem lerepül. Most meg a drogos hülyegyereknek adtok igazat. Belem kifordul az ilyen emberektől.

2023. márc. 22. 22:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!