Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Adnátok tanácsot, mielőtt meg...

Adnátok tanácsot, mielőtt meg fogok őrülni?

Figyelt kérdés

A dolog lényege, hogy a középiskolas gyermekemmel idén iskolát váltottunk, mert nagyon rossz kozössegbe került. Azóta az osztály egyharmada eljott abból az osztályból.

Az új suliban van két gyerek, akik szintén ez a kis genya kategória, a többi gyerek halistennek rendben van. A genyasag abban nyilvánul meg, hogy a háta mögött összesugnak és röhögcselnek, valamint nem köszönnek egymásnak. (a fél osztály utálja ezt a két gyereket, valamint a tanárok többsége is).

Az én gyerekem pszichológushoz jár az iskolavaltas óta. Enyhe depressziót is megállapitott klinikai pszichiater nála. De gyógyszert nem adott, azt mondta hogy a határán van, de még nem ad neki.

Mivel itt is rosszul érzi magát emiatt a két gyerek miatt, olyan szintű a szorongása, hogy ez már beteges. Állítólag a pszichológussal dolgoznak rajta keményen, de én nem látom a változást.

Szívem szerint elvinnem másik iskolába, de tudom, hogy ez sem megoldás. Az én gyerekemmel van a baj.

Mit tennétek a helyemben, mert lassan én őrülök meg.

Negatív beszolasokat lecci mellőzzuk, arra pláne nincs szükségem.

2024. máj. 28. 22:26
1 2 3 4 5 6 7
 41/64 anonim ***** válasza:
100%

“ megint más súlyos önbizalomhiánnyal küzd”

A kérdező gyereke súlyos önbizalomhiánnyal küzd, különben nem tudná két gyerek összesúgása ennyire megborítani. Ezt kéne orvosolni, erősíteni.

A pszichológussal neked nincs konzultációd? Végülis kiskorút kezel. Egyébként milyen technikákkal dolgozik? Hogy épül fel egy ülés?

Máskülönben egy terápiás folyamat sosem pár hónap, hanem évek.

2024. máj. 29. 06:43
 42/64 A kérdező kommentje:
40-es, biztos hogy jól figyeltél? Az első váltás után vittük pszichológushoz. A pszichiáter egyszer látta, enyhe depressziót állapitott meg, de nem szorul kezelésre. Imadom a jóindulatú kommenteket komolyan.
2024. máj. 29. 07:51
 43/64 anonim ***** válasza:
72%
Hadd ajánljak egy másik szemszöget. Annak alapján, amit leirtál, nekem az rajzolódik ki, hogy a fiad beleragadt egy áldozati mentalitásba, megtanulta, hogy ha ő az áldozat, akkor figyelmet kap, és ezt élvezi. Ezért tetszik neki a pszichológushoz járás, mert ott egy órán keresztül csak őt hallgatják es babusgatják. És ezért haragszik rád, hogy nem erted meg a problémáját. Sok ilyen felnőtt ember is van, akik identitásként dédelgetik azt, hogy ők áldozatok, őket bántják, és igazából nem is érdekük ebből elmozdulni, mert a figyelmet es a törődést akarják ezzel kicsikarni, illetve a felelősségvállalást elharítani. Nekem az is beleillik ebbe a képbe, hogy igazából ő nem akar változtatni semmin, neki pillanatnyilag érdeke, hogy áldozat maradhasson és sajnáltathassa magát. Ebből kellene kihúzni, kibillenteni. Ha a pszichológusok ebben nem segítenek neki, akkor máshoz vinném, aki nem a lelkét simogatja, hanem egeszségesebb gondolkodás felé tereli.
2024. máj. 29. 07:51
 44/64 A kérdező kommentje:
Igen én is beszélek a pszichológussal természetesen. Önbizalomhianyos. Nagyon. Azt sem tudjuk mitől. Itthon dicsérjük (nem nonstop, csak ha tényleg valami jó dolgot csinált). Szerető közegben nőtt fel. Jól néz ki. Jó tanuló. A gondok a középiskolaban kezdődtek.
2024. máj. 29. 07:53
 45/64 A kérdező kommentje:
Teljesen egyetértek 43 - as. Na és innen hogyan tovább?
2024. máj. 29. 07:54
 46/64 anonim ***** válasza:
74%

42, szövegétés az nincs, ugye?

Ezt írod: Számomra ez piszlicsare ügy, Én nem látom akkora problémának amit előad.; én bagatellnak látom az ő "hatalmas" problémajat.

Ehhez képest iskolaváltás, pszichológus,pszichiáter. Mit tennél, ha nem lenne piszlicsáré, hatalmas problémának látnád, és nem bagatellizálnád el?

Ez az ellentmondás. Mert azt állítod, téged nem érdekel az egész...

2024. máj. 29. 07:56
 47/64 anonim ***** válasza:
83%
Van helye a pszichiáternek, pszichoterapianak ott ahol gond van. De itt a konkrét szituációban szerintem nincsen gond. Nem minden ember, vagy gyerek jófej és ezzel már az óvoda óta folyamatosan szembesül. Az én gyerekem 6 éves és tudja, hogy van olyan az osztályban, aki nem jófej és mindig meg is beszéljük, hogy egy osztályközösségben nem lesz mindenki barát. Ha valaki ezt középiskolában sem tudja felfogni azzal baj van és ehhez már kellhet pszichiáter. De nem lehet, hogy a túlzott tutujgatás miatt ilyen? Hogy minden piszlicsare baromsaggal szakemberhez viszed? A problémája kb. olyan, mintha azzal lenne baja, hogy a réten olyan virág is nő, ami neki nem tetszik. Természetes, hogy 30 gyerek között lesznek hülyék is, ez mindenhol így lesz később is
2024. máj. 29. 07:59
 48/64 anonim ***** válasza:
62%

Az én gyerekemmel van a baj.

Nem, csak te ezt akarod vele elhitetni. Nem kezelés kell meg váltás, hanem az alapok: ofő, igazgató. Írja valaki, hogy áldozatszerep. Naná. És te kényszeríted bele.

2024. máj. 29. 08:00
 49/64 anonim ***** válasza:
100%
47#-el egyetértek. Valahol az ember ovi óta szembesül vele, hogy egy osztályközösség azért valahol ilyen. Olyan hely nem lesz, ahol mindenki szuper. Ha így folytatódik nem lesz se továbbtanulás, sem munkahelye soha az életben, mert az igazi "harcok" ott fognak jönni. Egyébként szerintem se pár hónap egy ilyen kezelés azért, kell neki idő. Mondjuk nem tudom mennyire hasznos a pszichológus, ad neki gyakorlati tanácsokat, bármi? Én nem vinném át máshova 2 gyerek miatt, mert a következőn meg lesz megint 10. Normális közösség nincs egységesen. Ez eszembe nem jutna, ez biztos. Azért lehet keresnék másik pszichológust is, ha ő nem válik be, hiába szereti, ha nincs előrelépés. Meg hát valószínű a korábbi traumáit sem dolgozta fel még és mindig előjönnek. Amúgy én is javaslom neked is azért a pszichológust, egységesen nézik ilyenkor azért, ti vagytok a családi közeg. Esetleg tőletek jön ez a "minta"? Ti kiálltok magatokért az életben?
2024. máj. 29. 08:12
 50/64 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Jön a nyár, remélem lesz eredménye addig.
2024. máj. 29. 09:08
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!