Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Adnátok tanácsot, mielőtt meg...

Adnátok tanácsot, mielőtt meg fogok őrülni?

Figyelt kérdés

A dolog lényege, hogy a középiskolas gyermekemmel idén iskolát váltottunk, mert nagyon rossz kozössegbe került. Azóta az osztály egyharmada eljott abból az osztályból.

Az új suliban van két gyerek, akik szintén ez a kis genya kategória, a többi gyerek halistennek rendben van. A genyasag abban nyilvánul meg, hogy a háta mögött összesugnak és röhögcselnek, valamint nem köszönnek egymásnak. (a fél osztály utálja ezt a két gyereket, valamint a tanárok többsége is).

Az én gyerekem pszichológushoz jár az iskolavaltas óta. Enyhe depressziót is megállapitott klinikai pszichiater nála. De gyógyszert nem adott, azt mondta hogy a határán van, de még nem ad neki.

Mivel itt is rosszul érzi magát emiatt a két gyerek miatt, olyan szintű a szorongása, hogy ez már beteges. Állítólag a pszichológussal dolgoznak rajta keményen, de én nem látom a változást.

Szívem szerint elvinnem másik iskolába, de tudom, hogy ez sem megoldás. Az én gyerekemmel van a baj.

Mit tennétek a helyemben, mert lassan én őrülök meg.

Negatív beszolasokat lecci mellőzzuk, arra pláne nincs szükségem.

2024. máj. 28. 22:26
1 2 3 4 5 6 7
 11/64 anonim ***** válasza:
100%

Az nem baj, hogy nem akar menni, mondom, én semmiképpen nem vinném el. Ő most úgy érzi, az a két gyerek utálja. Ha elvinnéd, ott is lenne valaki, aki beszól neki, mert mindenhol van. Ő ezt úgy élné meg, hogy MINDENKI utálja, mert mindenhol piszkálják.

Lehet, hogy meg kéne próbálni egy gyenge szorongásoldót, ha ennyire szorong. Vagy esetleg placebót. Lehet, az is elég lenne.

"Ha azt mondom, hogy ez semmiség, meg bolhabol csinál elefántot, akkor én vagyok a rossz, mert nem értem meg őt.

Hát ezt tényleg ne mondd neki, még ha így is gondolod. Senki problémáját nem illik elbagatellizálni, akkor se, ha neked semmiség, mert neki meg fontos. Azt kell elérni, hogy neki se legyen fontos. Én onnan indulnék, hogy neki miért az, ha a többieknek nem. Megfelelési kényszer? Nyilván neki se jó, ha szorong. Ha látja, hogy a többieknek mennyivel kényelmesebbek a mindennapjaik attól, hogy ők nem szoronganak a két gyerektől, mert csak azt kell elérni, hogy ez a nyugalom fontosabb legyen neki, mint a 2 jelentéktelen személynek való megfelelés.

2024. máj. 28. 23:07
 12/64 anonim ***** válasza:
38%
Lehet, hogy más is van ott, nemcsak ez a két gyerek. Két hülyegyerektől még nem kéne, hogy annyira ideges legyen! De lehet, hogy te is az vagy, és otthonról is jön a szorongás. Én például nem akarnám anyaként mindenáron megoldani a gyerekem iskolai közösségi életét, oldja meg maga, nem élném át ilyen intenzíven az ő életét, hogy megőrüljek tőle. Iskolát "váltottunk". Nem ti, hanem ő. Tartanám a mentális távolságot a saját életem, meg a középiskolás kamasz, pár év múlva nagykorúvá váló gyerekem élete között. Hagyd a pszichológusnak, hogy tegye a dolgát. Nem megy egyik napról a másikra.
2024. máj. 28. 23:08
 13/64 A kérdező kommentje:
11-es, pont erre törekszem. Csak nem tudom hogy lehet hogy ő is jelentéktelennek érezze. Köszi 🙂
2024. máj. 28. 23:15
 14/64 A kérdező kommentje:
12 - es. Hidd el, hogy nem akarok belefolyni. Általános iskolában sem tettem. De nehéz, amikor szinte minden este felhozza, mennyire utál ide járni és mikor lesz már vége ennek az iskolának. Szerinted bírni fogom hallgatni idegileg még 3 évig? Szerintem nem fogom. Már most elegem van a témábol, hidd el.
2024. máj. 28. 23:17
 15/64 A kérdező kommentje:

Azt hiszem, visszamegyek vele a pszichiáterhez. Írjon neki valamit.

Elvinni nem fogom innen, nem is akarja. De megoldást kell találnom. Olyan, mint akinel beakadt a lemez, és nem lendül túl rajta.

Érdekes módon egyébként a jegyein nem látszik szerencsére, a matek kivételével mindenből ötös.

2024. máj. 28. 23:21
 16/64 anonim ***** válasza:
100%

Hat figyu, erre nem feltetlen a gyogyszer a megoldas. A munkahelyen is lesz 2-3 ilyen...

Mit mondd, mivel piszkaljak?

2024. máj. 28. 23:23
 17/64 A kérdező kommentje:

Semmivel sem piszkálják. Csak összesúgnak a háta mögött. Vagy amikor felszólítja a tanár valami kérdéssel, akkor hangosan röhögnek. Szóval az a tipikus idióta gyerekek.

Lehet hogy nekem sem esne jól, sőt biztos is vagyok benne hogy nem. De az is biztos, hogy engem ilyen szinten biztos, hogy nem frusztrálna, mint őt.

(az előző suliban viszont valóban csúnyán bántották egymást verbálisan, ott nem csodálom, hogy kiborult, és hogy sok gyereket elvittek a szülők onnan).

2024. máj. 28. 23:28
 18/64 A kérdező kommentje:
A bántották egymást - ba az én gyerekem nem tartozik bele. Ott szinte mindenki mindenki ellen "ment". Az én gyerekem sose bántott senkit. Talán ezért viseli olyan rosszul.
2024. máj. 28. 23:31
 19/64 anonim ***** válasza:
100%

#13! Hát, erről beszélj vele, hogy ne te mondogasd, hogy nem fontosak, hanem ő jöjjön rá magától.

Örülj neki, hogy mindig elmeséli. Ne vágd rá, hogy ó már megint eltúlzod, hanem elemezzétek ki az aznapi szituációt. Elmondja, mi volt az aznapi beszólás. Ő attól kiborult. És innen induljatok. Miért esett rosszul neki? Pl. Azt mondták rá dagadt disznó. Miért eshetett rosszul? Te is kövérnek érzed magad? Ha igen, megvizsgálni, hogy objektíven tényleg az-e. Ha igen, szeretne-e változtatni. Hogyan? Stb. Tudom, ha sportolok, valószínűleg nem kövér. Csak egy példa volt. Hogy lehet minden kis beszólást a legapróbb részletig kielemezni. Egy idő után el fog jutni odáig, hogy 2 gyerek véleménye mennyire semmi.

2024. máj. 28. 23:32
 20/64 A kérdező kommentje:

Ez lenne a cél 19-es, pont ez! 🙂

De hogyan? Nem, nincs beszolas!! Nem dagadt, irtó formás. Jól néz ki, vagány, jól is öltözik.

Persze hogy örülök hogy elmeseli. De csak annyi történik, hogy megint összesugtak mögötte. Hogy mit, azt nem tudjuk.

Számomra ez piszlicsare ügy. Azt nem tudom, hogy ertessem meg vele is, hogy az.

2024. máj. 28. 23:39
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!