Adnátok tanácsot, mielőtt meg fogok őrülni?
A dolog lényege, hogy a középiskolas gyermekemmel idén iskolát váltottunk, mert nagyon rossz kozössegbe került. Azóta az osztály egyharmada eljott abból az osztályból.
Az új suliban van két gyerek, akik szintén ez a kis genya kategória, a többi gyerek halistennek rendben van. A genyasag abban nyilvánul meg, hogy a háta mögött összesugnak és röhögcselnek, valamint nem köszönnek egymásnak. (a fél osztály utálja ezt a két gyereket, valamint a tanárok többsége is).
Az én gyerekem pszichológushoz jár az iskolavaltas óta. Enyhe depressziót is megállapitott klinikai pszichiater nála. De gyógyszert nem adott, azt mondta hogy a határán van, de még nem ad neki.
Mivel itt is rosszul érzi magát emiatt a két gyerek miatt, olyan szintű a szorongása, hogy ez már beteges. Állítólag a pszichológussal dolgoznak rajta keményen, de én nem látom a változást.
Szívem szerint elvinnem másik iskolába, de tudom, hogy ez sem megoldás. Az én gyerekemmel van a baj.
Mit tennétek a helyemben, mert lassan én őrülök meg.
Negatív beszolasokat lecci mellőzzuk, arra pláne nincs szükségem.
"Negatív beszolasokat lecci mellőzzuk, arra pláne nincs szükségem."
Ha te se bírsz megbirkózni velük, hogy várod el a gyerekedtől?
Nem, nem vinném sehova. Mindenhol vannak problémasok. Inkább megtanítanám kezelni a helyzetet.
Más lenne, ha 10 gyerek piszkálná folyamatosan a te gyereked, de azt írod, nem erről van szó. Simán van 2 hülye gyerek, meg mondjuk 28normális. A másik 27 gyerek hogy viseli el őket? Tőlük kéne ihletet meríteni.
5-ös. Hogyan kezeljük a helyzetet? Iskolát váltani nem akar, hallani sem akar róla. A többi gyerek egyszerűen le se xarja ezt két gyereket, csak az enyém problémazik rajtuk.
De amint felajanlom a gyereknek, hogy elviszem innen, befeszul. Az ofőnek nem érdemes szólni, mert gyakorlatilag nem történt semmi. A gyerekem feszült és ideges minden nap. És ezt itthon elmondja. De én tehetetlennek érzem magam, és nem látom a megoldást. Pszichológust biztosítjuk, fizetjük. Akármeddig. Szeret is oda menni.
Iskolát váltani nem enged.
A többi gyereket nem érdekli a két "renitens".
Ha azt mondom, hogy ez semmiség, meg bolhabol csinál elefántot, akkor én vagyok a rossz, mert nem értem meg őt. De tényleg nem értem.
Hülyék mindenhol vannak.
Azaz továbbra is kérdés, te mit csinálnál?
Nekem az van a fejemben, hogy meghallgatom és nem csinálok semmit. De lehet hogy ez sem jó.
Vigyem vissza a pszichiaterhez? Kérjek mégis szorongásoldót?
Ezt csinálják. Fél éve lassan. De mégis szinte minden este előjon ez a téma és egyszerűen nem látom a változást.
De lehet hogy én vagyok már irtó türelmetlen, mert úgy érzem, hogy tényleg nem értem meg őt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!