Adnátok tanácsot, mielőtt meg fogok őrülni?
A dolog lényege, hogy a középiskolas gyermekemmel idén iskolát váltottunk, mert nagyon rossz kozössegbe került. Azóta az osztály egyharmada eljott abból az osztályból.
Az új suliban van két gyerek, akik szintén ez a kis genya kategória, a többi gyerek halistennek rendben van. A genyasag abban nyilvánul meg, hogy a háta mögött összesugnak és röhögcselnek, valamint nem köszönnek egymásnak. (a fél osztály utálja ezt a két gyereket, valamint a tanárok többsége is).
Az én gyerekem pszichológushoz jár az iskolavaltas óta. Enyhe depressziót is megállapitott klinikai pszichiater nála. De gyógyszert nem adott, azt mondta hogy a határán van, de még nem ad neki.
Mivel itt is rosszul érzi magát emiatt a két gyerek miatt, olyan szintű a szorongása, hogy ez már beteges. Állítólag a pszichológussal dolgoznak rajta keményen, de én nem látom a változást.
Szívem szerint elvinnem másik iskolába, de tudom, hogy ez sem megoldás. Az én gyerekemmel van a baj.
Mit tennétek a helyemben, mert lassan én őrülök meg.
Negatív beszolasokat lecci mellőzzuk, arra pláne nincs szükségem.
Én voltam ilyen szituban felnőttként is, és rohadtul nem piszlicsáré, mert az ő fókusza teljesen máshol van mint a tied, és ezt nem tudod megváltoztatni azzal hogy azt mondogatod hogy nem érdekes.
Nekem 3 dolog segített:
1. Valaki azt mondta, hogy ha ugyanezektől az emberektől a dicséret sem érdekelne, akkor az se ha rosszat gondolnak rólam, mert mind a két dolgot anélkül tennék, hogy ismernének
2. Nem hagytam magamon fogást - jelen esetben ez azt jelenti, hogy kisujjból kirázósan megtanulni az anyagot, elébe menni a vélt vagy valós beszólásaiknak (pl. Igen, ma a kék baseball sapkámban jöttem mert…)
3. Az idő megerősített
Amit még megpróbálnék az a pszichodráma. Nézz utána!
Pszichoterapia? Na ez eddig még nem hangzott el. Utánajarok,köszönöm!
Igazgató és ofő felé felesleges ezzel fordulni, hiszen én értem, hogy ez is bántalmazás, de tizenhat éves kamaszoknal ez nevetséges, szerintem nem is foglalkoznanak vele. Ennél sokkal komolyabb dolgokkal se tudnak megkuzdeni. Valószínűleg azt kérdeznék, mi a konkrét baja anyuka? Ne vicceljen már.
Mivel ilyen mindenhol lesz élete során, neki kell megtanulni ezt kezelni. Pszichoterapianak utána kérdezek.
23-as, ha tudnád, hányszor elmondtam neki a te 1-es pontosodat. De nem megy át neki. Fogás nincs rajta, mert nincsen mibe belekotni.
Pszichodramanak is utánajarok, köszönöm.
Osztályfonok és igazgató kizárva. Előző iskolában is csak olaj volt a tűzre. Ott pedig többen mentünk be és durvább dolgok voltak.
De, a baráti körében iskolán kívül jól érzi magát.
Kérdező, te voltál pszichológusnál? Neked nem kéne segítség? Igazából valami párterápia szerű kéne, tehát a gyerekedhez való viszonyodon is dolgozni. Ez volt az első benyomásom.
Te nem tudod elviselni a jelen állapotot vagy a gyereked?
Abban nem bíznék, hogy másik suliban jobb lesz. Sajnos hülyék mindenhol vannak. Itt legalább csak kettő.
Az nekem logikusnak tűnik, hogy a gyereked az előző suliban begyűjtött sérülések miatt érzékeny. Szerintem nincs más út, mint megvárni, míg a pszichológussal előre jutnak ezek begyógyításában.
Ha a pszichológus szerint érdemes lenne most gyógyszert kezdeni, akkor hajrá. Hiába nem orvos és nem ő írja fel, szerintem akár jobb rálátása is lehet a helyzetre, mint neked, ha neki többet mond el a gyerek. Plusz mégiscsak szakképzett, abban is hogy mikor kell továbbküldeni valakit.
Egy dolgot kérdezz meg a gyerekedtől, hogy őszerinte ez a pszichológus tud-e neki segíteni. Passzolnak-e. Úgy érzi-e, hogy haladnak. Egyrészt vannak kóklerek, másrészt össze is kell passzolni.
Én simán elviselem a jelenlegi helyzetet. Én nem látom akkora problémának amit előad. Ez a baja. Hogy én nem veszem komolyan a gondjait. Ő hozza fel a témát állandóan.
Szereti nagyon a pszichológusat. Alig várja mindig, hogy mehessen hozzá. Kérdeztem jó e, akar e mást, de nem. Azt mondja sokat segít. Csak én nem érzem a változást a gyereken.
De idő mint a tenger... Jön a nyári szünet is. Hátha addig eredmények is lesznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!