Mit tegyek ha a kisfiam mindenkit pofán vág?
Van egy 6 éves kisfiam aki súlyosan értelmi fogyatékos. Mindenkit meg akar ütni. Engem a páromat a nagymamáját a boltos nénit a pincért a kutyát macskát mindenkit. Nem tudom mi tévő legyek. Tegnap például a boltban megrúgott egy fiatal lányt aztán megütötte. Súlyosan visszamaradott. Most tanul beszélni. Nem tudok vele mit csinálni. Azt meg nem tehetem meg hogy bezárom a lakásba és nem engedem ki. Játszótérre csak akkor viszem ha üres a játszótér. Egyszer amikor voltunk játszótéren éppen jött egy apuka a 2-3 éves kislányával a játszóterre. Én erre szoltam a fiamnak hogy megyünk haza. Ő nem hallgatott rám. A kislány elkezdett szaladni a mászóka felé ahol a fiam volt. Odamentem de mire odaértem a fiam már megütötte a kislányt.
Mi tévő legyek?
Ha a fejlesztő nem tud tanácsot adni, akkor majd itt a Gyakori népe fog?
Beszélj a pszichiáterrel, beszélj a fejlesztő pedagógussal, ők jobban értenek hozzá.
Azt tudom ismételni, amit a kérdező előtte mondott. Agresszív fogyatékosoknak nincs intézmény. Ha otthon, szeretettel nem tudják kezelni, akkor majd egy intézetben az idegeneknek nem vágja el a torkát?
Az viszont baj, hogy az ilyen családok teljesen magukra vannak hagyva Magyarországon. Pedig szerintem be kéne nyugtatózni a gyereket, nem látok más megoldást.
36 os teljesen igazad van. en ha szukseges lenne bizony gyogyszereznem amennyire csak szukseges. ez a gyerek szerintem nem fog soha reagalni igazan semmifele fejlesztesre , olyan fokon serult hogy minel nagyobb lesz annal veszelyesebb lesz onmagara es a kornyezetere nezve.
Elgondolkoztam azon amit a kerdezo mondott " o a mindenem". Hmm. Hogyan lehet egy olyan gyerek valakinek a mindene aki csak es kizarolag banatot idegesseget stresszt felelmet okoz, nem ert meg semmit, nem kommunikal es ha a kerdezo oszinte onmagahoz semmifele jovoje nincs a gyereknek. pont ugyanilyen lesz 15 ev mulva is csak sokkal erosebb lesz fizikalisan. Mi ebben az orom " a mindenem???"
Az ő gyermeke ő horda ki ő szülte meg ezért a mindene.
"Te kidobtad volna?"
Én tudom mi benne az öröm, és nem a szülés meg kihordás.. ez a saját lelki szegénységetek. A gyerek fejlődik a maga módján, reagál a maga módján, ölel, puszil, simogat, hozzádér, rácsodálkozik dolgokra, szép, hasonlít rátok, tanul a maga módján, örül, ha bánatot érez együtt érzel vele, meg tudod nyugtatni(néha) akkor ezek hatalmas sikerek és így nőnek hozzá az emberhez. Egy egy mosoly, egy egy apró siker, kedvesség, szeretet, illetve függ tőled, számít rád, felelősségérzet, hozzád tartozás, megszokás stb.. Ezért kötődik az ember egy üvöltő magatehetetlen babához is, pedig kb ugyanaz a szint.
Nem logikai alapon, hanem érzelmi alapon szereti, de le is lehet vezetni. Micsoda érzelemszegény szociopatának kell ahhoz lenni, hogy valakiben felmerüljön ilyen kérdés.. nem lennék ismerősöd az tuti, igazi érdekember, és nem is veszi észre, mert nincs rá képessége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!