Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit tegyek ha a kisfiam...

Mit tegyek ha a kisfiam mindenkit pofán vág?

Figyelt kérdés

Van egy 6 éves kisfiam aki súlyosan értelmi fogyatékos. Mindenkit meg akar ütni. Engem a páromat a nagymamáját a boltos nénit a pincért a kutyát macskát mindenkit. Nem tudom mi tévő legyek. Tegnap például a boltban megrúgott egy fiatal lányt aztán megütötte. Súlyosan visszamaradott. Most tanul beszélni. Nem tudok vele mit csinálni. Azt meg nem tehetem meg hogy bezárom a lakásba és nem engedem ki. Játszótérre csak akkor viszem ha üres a játszótér. Egyszer amikor voltunk játszótéren éppen jött egy apuka a 2-3 éves kislányával a játszóterre. Én erre szoltam a fiamnak hogy megyünk haza. Ő nem hallgatott rám. A kislány elkezdett szaladni a mászóka felé ahol a fiam volt. Odamentem de mire odaértem a fiam már megütötte a kislányt.

Mi tévő legyek?

2023. febr. 18. 10:09
1 2 3 4 5 6
 31/57 A kérdező kommentje:
Jár ilyen fejlesztésre heti 4× és ott segítenek rajta. Nincs ba a magánnal megengedhetjük magunknak. De max havi 50-60 ezret tudunk erre költeni.
2023. febr. 19. 14:49
 32/57 anonim ***** válasza:
84%

Ha a fejlesztő nem tud tanácsot adni, akkor majd itt a Gyakori népe fog?

Beszélj a pszichiáterrel, beszélj a fejlesztő pedagógussal, ők jobban értenek hozzá.

2023. febr. 20. 11:20
 33/57 anonim ***** válasza:
100%
"Az ilyesmi intézetekről már hallottam de nem akarom beadni mert nagyon szeretem és ő a mindenem. Igaza van a 12 es nek hogy ez nem élet de akkor is az én kisfiam..." meg is válaszoltad a kérdésedet, minden kommentedből süt hogy nem tudod kezelni, bízd rá olyanokra akik tudják, különben arra ébredhetsz hogy a kis cukika már 16 és az életedet félted tőle mert egy szikrányit se fejlődött. Ha nem használ neki a heti 4x fejlesztés, keress másikat.
2023. febr. 21. 09:43
 34/57 anonim ***** válasza:
93%
nem nagyon akartam beleszolni, de talan hasznal a kerdezonekegy tortenet ami iljesztoen hasonlit rajuk. a kislany ugyanilyen problemakkal volt otthon, majd 12 eves koraban egyik ejjel elvagta a kistestvere es az anyja nyakat, kessel. mindketten kivereztek mar csak a halalt allapithatta meg a rendorseg. az apa WC n volt elotte ellenorizte a lanyt, aki akkor meg az agyaban volt es latszolag aludt. ez volt az apa szerencseje kulonben o is ment volna a masik kettovel. a gyermeket zart intezetbe tettek , azota eltelt 21 ev, mar 33 eves felnott no. ugyanazon a szinten van mint amikor a kettos gyilkossagot elkovette. elete vegeig ott lesz szerencsere mert kulonben ki tudja miket csinalna meg. az apa szerint evek ota harcolt az anyaval hogy adjak gondozasba intezetbe a gyereket mert elobb utobb valami tragedia lesz a vege. a gyilkossagot megelozoen a gyermek feldarabolta a kismacskajukat elve, de anyuka meg akkor se mondott le az o draga kislanyarol. Gondold meg kerlek kerdezo minek teszitek ki magatokat, ha meghaltok ugyis zart intezetbe fog kikotni a fiad ahol mindent kap csak szeretetet nem. a tortenet USAban tortent tudomasom szerint Michigan allamban.
2023. febr. 21. 12:53
 35/57 anonim ***** válasza:
87%

Azt tudom ismételni, amit a kérdező előtte mondott. Agresszív fogyatékosoknak nincs intézmény. Ha otthon, szeretettel nem tudják kezelni, akkor majd egy intézetben az idegeneknek nem vágja el a torkát?

Az viszont baj, hogy az ilyen családok teljesen magukra vannak hagyva Magyarországon. Pedig szerintem be kéne nyugtatózni a gyereket, nem látok más megoldást.

2023. febr. 21. 15:48
 36/57 A kérdező kommentje:
Amikor egyedül van nincsenek vele komoly bajok. Játszik magában. Amikor viszont közösségbe megy ott csinál ilyen dolgokat. Muszáj vagyok levinni a boltba mert a párom nagyon sokat dolgozik. Nem hagyhatom otthon egyedül.Ugyhogy én vagyok vele a legtöbbet.
2023. febr. 21. 16:21
 37/57 anonim ***** válasza:
91%

36 os teljesen igazad van. en ha szukseges lenne bizony gyogyszereznem amennyire csak szukseges. ez a gyerek szerintem nem fog soha reagalni igazan semmifele fejlesztesre , olyan fokon serult hogy minel nagyobb lesz annal veszelyesebb lesz onmagara es a kornyezetere nezve.

Elgondolkoztam azon amit a kerdezo mondott " o a mindenem". Hmm. Hogyan lehet egy olyan gyerek valakinek a mindene aki csak es kizarolag banatot idegesseget stresszt felelmet okoz, nem ert meg semmit, nem kommunikal es ha a kerdezo oszinte onmagahoz semmifele jovoje nincs a gyereknek. pont ugyanilyen lesz 15 ev mulva is csak sokkal erosebb lesz fizikalisan. Mi ebben az orom " a mindenem???"

2023. febr. 22. 07:10
 38/57 anonim ***** válasza:
62%

Az ő gyermeke ő horda ki ő szülte meg ezért a mindene.

"Te kidobtad volna?"

2023. febr. 22. 08:14
 39/57 anonim ***** válasza:
35%

Én tudom mi benne az öröm, és nem a szülés meg kihordás.. ez a saját lelki szegénységetek. A gyerek fejlődik a maga módján, reagál a maga módján, ölel, puszil, simogat, hozzádér, rácsodálkozik dolgokra, szép, hasonlít rátok, tanul a maga módján, örül, ha bánatot érez együtt érzel vele, meg tudod nyugtatni(néha) akkor ezek hatalmas sikerek és így nőnek hozzá az emberhez. Egy egy mosoly, egy egy apró siker, kedvesség, szeretet, illetve függ tőled, számít rád, felelősségérzet, hozzád tartozás, megszokás stb.. Ezért kötődik az ember egy üvöltő magatehetetlen babához is, pedig kb ugyanaz a szint.

Nem logikai alapon, hanem érzelmi alapon szereti, de le is lehet vezetni. Micsoda érzelemszegény szociopatának kell ahhoz lenni, hogy valakiben felmerüljön ilyen kérdés.. nem lennék ismerősöd az tuti, igazi érdekember, és nem is veszi észre, mert nincs rá képessége.

2023. febr. 22. 09:00
 40/57 anonim ***** válasza:
87%
nem vagyok erdekember es nem en voltam az egyetlen aki azt tanacsolta hogy adja bentlakasos intezetbe. Igen, en valoban nem nevelnek serult gyereket es foleg nem olyat akinel esely sincs arra hogy minosegi elete legyen. mit gondolsz ha meghalnak a szulok lesz egyetlen ember aki kepes szeretni egy ennyire beteg , raadasul agressziv embert. Ne ringasd magad illuziokban , mert nincs ilyen. egyebkent valaki azt mondta (igaza volt) hogy sok ilyen szulo azert nem meri intezetbe adni a gyereket mert "mit szolnak az emberek??!!" Nos nekem is egy eletem van es nem aldoznam fel ertelmetlenul senkiert. nagy orom lehet majd amikor 20 evesen 60 kilosan is pelenkazni kell, nem lesz kepes onalloan semmire. ezert senkit se karpotol hogy idonkent ravigyorog vagy odamegy hozza egy ilyen beteg gyerek. Az en eletem ugyanolyan fontos mint mase, miert kellene felaldozni remenytelenul. az sincs kizarva hogy az apa elobb utobb beleun ebbe az eletformaba mert lehet hogy a felesegenek megfelel de nem biztos hogy hosszutavon a ferjnek is. Ha megnezed hany csaladbol lep le jogosan egy ilyen helyzetbol a ferfi akkor meg leszel lepve. en pedig igazat adok nekik, mert ez igy nem elet csak vegetalas. hiszen nincs egy nyugodt felorajuk egymasra mit gondolsz mikor kerulhet sor arra hogy intim egyuttletuk is legyen? vagy a ferfi tegyen szuzessegi fogadalmat mert a felesege az o kis mindenevel tolt 24/7 es vele nem er ra se nonek se felesegnek lenni? erre is gondoltal vagy csak az alszent modon hajtogatod a "kotelezo onfelaldozast"? Azt meg vegkeppen nem tudjuk az anya tudta-e a terhessege alatt hogy sulyosan beteg a gyereke, es ha igen akkor onzes volt a vilagra hozni ezt a szerencsetlen gyereket. ha nem tudta akkor borzaszto csapas de ha tudta akkor egy felelotlen onzo ember aki a sajat erdeket nezte hogy "babazhasson" es nem azt hogy ez a beteg gyerek milyen zoldsegeletet fog elni.
2023. febr. 22. 10:50
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!