Egy éves Kisfiam iszonyatosan tépi mindenki haját, főleg az enyémet. Csecsemő kora óta így van, reméltem kinövi, de még mindig nem sikerült. Valaki hasonló cipőben?
Gondolom tetszik neki a reakciótok.
Lelki dolog? Kezdődő neveletlenség.
Jól tudod. Azt fogja tanulni, hogy az erőszakra erőszak a megoldás, ezért (is) nem célszerű ilyen módszerrel nevelni gyereket, pláne nem ilyen kicsit, hisz ő még nem érti, mi a rossz, csak annyi fog neki lejönni belőle hogy anya is csinálja, én is csinálhatom. Saját tapasztalat.
De ha megnézel pl. egy óvodás/iskolás csoportot, simán rá lehet jönni, hogy melyek azok a gyerekek, akiket ütnek otthon, mert ezek a gyerekek vagy gyanúsan jólneveltek, vagy neveletlenség hatását keltik.
Azért is vagyok annyira e nevelési módszer ellen, mert én is ilyen neveltetésben részesültem, és - rettentően finoman fogalmazva - nem úgy emlékszem a gyerekkoromra, hogy pár éves koromban milyen boldog és vidám kisgyerek voltam. Rám is mindig azt mondták az ismerősök, hogy milyen jólnevelt ez a gyerek, milyen csendes, milyen nyugodt. De azt nem tudták, hogy a jólneveltségemért milyen árat fizettem. Arról nem is beszélve, hogy sosem tudtam igazán szeretni az anyukámat.
Szóval azt tanácsolom, hogy semmiképpen ne "add vissza" a gyerekednek, inkább, mint már mondtam, kapd el a kezét egy határozott NEM kíséretében. Akadályozd meg abban, hogy meghúzza a hajadat, előzd meg a problémát, ne utána cselekedj. Majd kinövi. Sokat fog még változni, hisz még csak egy majdnem-csecsemő. Sok sikert! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!