Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Anyukák! Kisfiam januárban...

Anyukák! Kisfiam januárban volt 2 éves, pár hete fél mindenkitől, akivel azelőtt jóban volt attól is, mi lehet ennek a hátterében?

Figyelt kérdés
Előtte éjszakánként felsírt, alig lehetett megvigasztalni, gondoltam rossz álom, most az elmúlt, de nappal ha jön valaki azt mondja, hogy Gergő fél a bácsitól, nénitől, nagyon kapaszkodik belém, nem lehet letenni. Januárban született meg a kisöccse, testvérféltékenység? De ennek más jelét nem tapasztalom, szereti, megöleli a tesóját.
2010. máj. 27. 08:45
 1/4 anonim ***** válasza:

Nem vagyok anyuka,amúgy,de próbálok válaszolni.

Szerintem neki ez egy ilyen félős időszak,majd elmúlik.Vagy lehet,hogy olyat látott a tévébe,amit nem kellett volna?Mondjuk horrort?Nem hagytátok sosem véletlenül bekapcsolva a tévét?

Vagy lehet,hogy megijedt,mikor este felsírt a kisöccse,már ha volt ilyen(tuti volt).

Vagy több oka is lehet,de semmiféleképp sem testvérféltékenység,hisz ahogy írtad,úgy tűnik,hogy szereti az öccsét!

Szerintem 2-3 hónap múlva elmúlik.De lehet,hogy később,sosem tudni.

2010. máj. 27. 19:40
 2/4 anonim ***** válasza:
Nem ijesztett rá valaki? Lehet te épp nem láttad, de neki trauma.Nem hinném, hogy a kistesótól van.
2010. máj. 29. 14:56
 3/4 anonim ***** válasza:

Szerintem a teso is allhat a hatterbe.Vagy esetleg a rossz alom miatt.

Az en kisfiam februarban volt 2 eves,nem felos de nagyon ragaszkodo par hate.Mindent en csinaljak,cipofeladasa es ami vele kapcsolatos mindent.Wc-re is jon utannam.Nalunk szeptemberre jon a teso.Biztos megerzi es tudja is hogy keszulodik valami.

Szerintem figyeld meg egy darabig hogy alakul a dolog.Fontos hogy mikor fel mindig mellette legyetek.

Remelem hamarosan javulni fog a helyzet.

2010. jún. 7. 10:33
 4/4 anonim ***** válasza:

Szinte minden gyerek életében van 2-2,5 éves kora között egy időszak, mikor számunkra érthetelen okból elkezd félni. Ekkor kezdi megtapasztalni a világot, ilyenkor rögzülnek be olyan tanult magatartásformák, hogy mi veszélyes, mi nem. Pl.hogy a bogarakat utálom, mert anya is utálja, vagyis ezek az állatok rosszak,stb. Tehát a tanulási folyamat szerves része, hogy megtanulja mi az, ami veszélyes rá. A kijelentései inkább kérdések, amelyek megerősítésre várnak. ( "Gergő fél a nénitől." = "Anya, ettől a nénitől tartanom kell?" ) Ez a dolog egyik része.

A kistesó ügyben a mi esetünket tudom felhozni : a kislányom kiemelkedő gondossággal, szeretettel foglalkozott az öccsével. (26 hónap van közöttük.) 3-4 hónapos volt a kicsi, amikor a leányzó éjszaka elkezdett felriadni. A végén eljutottunk oda, hogy éjszakánként 21-23alkalommal, sikítozva, csapkolódva ébredt. (Gyakorlatilag 20percenként.) Hiába vettük magunk közé, semmi nem segített. Elvittem egy homeopata orvoshoz, aki kimondta, hogy testvérféltékenység. "Dehát szereti az öcsit, nagyon kedves vele, mindig mondja, milyen jó, hogy van a baba!"_válaszoltam. Kiderült, hogy a hozzá hasonlóan példás hozzáállású gyerekek valójában annyira visszafojtják az érzéseiket, hogy az éjjel jön ki rajtuk.

Azóta több barátnőmnél született "második" és tény : 3-4 hónap után MINDEN gyerek átesik a testvérféltékenységen.

Nekünk a pulsatilla pratensis 15ch és a sedatif pc segített átvészelni ezt az időszakot. A www.homeopatia.info.hu-n nézz utána a nektek legjobban megfelelő szernek. Biztosan segít! Kitartás!

[link]

2010. jún. 11. 09:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!