Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Anyák, ti mikor és miért...

Anyák, ti mikor és miért ordibáltatok a legdurvábban a gyereketekkel? Fiatok vagy lányatok van?

Figyelt kérdés

2020. júl. 12. 08:45
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/84 anonim ***** válasza:
79%

Velem akkor, amikor úgy akartam hétévesen villanykörtét cserélni az asztali lámpában, hogy be volt dugva és kapcsolva. Nem tudom, honnan jött az ötlet. Ja, és lány vagyok.

Bátyámmal akkor, amikor harmadikos korában este kilenckor jött haza a játszóról.

2022. jan. 27. 19:24
 52/84 anonim ***** válasza:
79%
Egy brumimaci nevű pedofil írt privátot a kérdés kapcsán, vigyázzatok!
2022. ápr. 11. 21:49
 53/84 anonim ***** válasza:
79%

Ja, nekem is írt...

2022. ápr. 11. 21:52
 54/84 anonim ***** válasza:
82%
#52 #53 nekem szinten, beteg állat... Tiltsatok!
2022. ápr. 12. 00:04
 55/84 anonim ***** válasza:
54%

Aaam..

Azért mert már majdnem hallotávolságon kívül van. Mást nem tudok elképzelni. Miért ordibálnék, orditanék?

2022. máj. 1. 16:48
 56/84 anonim ***** válasza:
88%

Az elkezd szaladi az ùttest felè ès ùgy kiabàlok rà azèrt nem ez a kategòria.

2,5 fèl èves makacs a lànyom, akkor fogy el a türelmem, amikor esti altatàsnàl nem kèpes fekve maradni, pedig màr 1 òràja szenvedünk. De ez összesen max 5 alkalom ès akkor sem üvöltözöm/ordìtok a gyerekkel. Èszreveszem magamat, ès inkàbb kimegyek 1 percre, ha kell. Aztàn elmagyaràzom a lànyomnak. Ő meg simàn mondja, hogy nem szereti a kiabàlàst ès fèl.

Nem vagyok szuperanyu ès nem ks egy sarokban ül a gyerekem magaban egèsz nap.

2022. jún. 17. 11:08
 57/84 anonim ***** válasza:
60%

Fáradtak és kimerültek vagyunk. Nincs eszköz már a kezünkben. A gyerek nevet, azt hiszi viccelsz.

Nem megyünk sokra a veréssel meg büntetéssel.

Nálam soha soha de soha nem értek el vele semmit, sokkal többet ért volna el anyám ha beszélget velem vagy meghallgat vagy többet foglalkozik velem.

Fáradt vagyok és türelmetlen de nem fogom megverni és megbüntetni, a kiabálás sem hatja meg, így marad hogy elmondom ezerszer aztàn majd megérti.

Akik szidják azokat akik nem büntetik a gyereküket meg szuperanyáznak itt azok szimplán bűntudatot éreznek amiatt hogy odacsaptak a gyereknek. Inkább valami szakembert kéne megkérdezni arról hogy mi a helyes út a gyerekhez. Én inkább ezt választom. Aki megveri a gyerekét az azt érdemli hogy őt is jól verje meg valaki. Nem kiabálásról beszélek. Verésről.

2022. aug. 27. 16:05
 58/84 anonim ***** válasza:
86%
Nekem a 8 es 2 eves egesz nap du estig olik egymast, illetve hetvege ünnep errol szol amikor mindketten itthon. Egesz nap uvoltok mert a szép szo nem hasznal. Elfaradtam. Lrgszivesebben en mar elmennek vilagga. Teljesen kikeszitenek idegileg. Egyik sem fogad szot, semelyik nem csinalja amit kerek, csak amikor mar tajtekzok es remegek a duhtol. Es igazabol akkor is kirohognek. Katasztrofa mind a ketto. Teljesen tonkretettek, egy idegbeteg sárkány lettem. Ferjem elvonul, kivonja magat. Segitseg nincs sehol senki a kozelben.
2022. okt. 24. 19:49
 59/84 anonim ***** válasza:
19%
Én nem üvöltök. Én odab@szok.
2022. nov. 7. 15:13
 60/84 anonim ***** válasza:
100%

Életemben egyetlen egyszer üvöltöttem torkomszakadtából, mégpedig, hogy "VACSORAAAAA!!!!" ;)

Komolyra fordítva, saját nincs, gyerekcsoportjaim voltak és szitterkedtem egy-egy gyerekkel többször. Az egyik ovis kislányra -rendszeresen vigyáztam rá- egyszer felemeltem a hangom, pedig az óvodás korú nem igazán tehet arról, hogy ő milyen, legalábbis 4-5 éves korig még nem igazán tudatosak. A rafinériát viszont ösztönösen megtanulják. A kislány otthon királykisasszonynak képzelte magát, bizonyos értelemben, mígnem egyszer én mentem érte az oviba, ahol a megszeppent királylányka szerepét játszotta (szófogadó volt oviban; majdnem röhögőgörcsöt kaptam).

Természetes, h otthon kiengedik a gőzt az ovisok, de azér van egy határ. Sokat lenyeltem, egyszer csak kifakadtam:

"na idefigyelj, elegem van abból, hogy ilyen akaratos vagy, ráadásul nekem vágod, amit nem is értesz, csak mert a felnőttektől hallod...! Méghogy én ügybuzgó? Azért vagyok itt, hogy vigyázzak rád és játsszam veled és szívesen teszem! Tudod mi a kölcsönösség? Vannak szabályok amit neked kell betartanod és vannak, amiket nekem. És van, ami neked is jó, nekem is jó. olyat is csinálhatunk. Nem paramncsolgattam neked és ne mis fogok, csak kölcsönösségre kérlek meg. Te sem parancsolgathasz nekem, világos?! Tudunk játszani, segítek neked, ami egyedül neked nem megy. Te pedig cserébe tudj engedni is néha, például abban, hogy..." (a konkrétum nem ide tartozik, azt nem idézem; pl hogy a játékait este ne hagyja elő, hanem önállóan pakolja el, már nem kisóvodás volt!).

Idővel aztán rutiznosabb lettem, a testbeszédből jól értenek a picik, na meg idővel a gyakorlatban is lejött az elmélet, hogy mikor melyik életkorú milyen, így már ne mizgatom magam ilyenen. következetesen cselekszem és előre szólok, higgadtan, kedvesen: "ezt lehet, azt nem lehet. :)" Ha sumákol és bepróbálkozik az ovis, vagy a kisiskolás, akkor elég csak a testbeszéd, egy laza pillantásom stb, és már érti is a gyerek. :) Onnantól általában szófogadóak. Átlagosak esetén.

(Nyilván megint más egy aspoergeres, egy autista, egy ADHD-s, fogyatékkal élő.)

2022. dec. 2. 22:37
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!