Anyák, ti mikor és miért ordibáltatok a legdurvábban a gyereketekkel? Fiatok vagy lányatok van?
Szerintem is ha jogos igenis rá kell szólni a gyerekre ha kell kiabálni, sőt egy-két füles is elcsattanhat.
Személyes példa kicsi voltam és volt egy ragadós nyilam amihez volt egy tábla és ha odalőttem odaragadt. De persze nem csak erre használtam, hanem az egész lakásba. Anya rám is szolt, hogy ne mert így mást is el fog találni. Persze a szép szóból nem értettem és sikerült fejbe találni a játék nyíllal. Szerencsére a vége puha volt, igy nem sérült meg senki, de akkor én is megkaptam a magamét. Meg is érdemeltem az ordibálást es a fülest is és a nyilam is odalett. Vannak helyzetek amiben elkerülhetetlen es jogos is, de egy ilyen helyzetet utolag úgy gondolom meg kell a gyerekkel beszélni. Ha már ő is lehiggadt meg en is le kell fektetni újra a szabályokat. Úgy gondolom az ilyen helyzetek jobban megmaradnak a gyerekben és máskor jobban figyelnek es vigyáznak.
Oh hát én kiabálok is, és mikor úgy hisztizik, akkor még egy pohár vízzel is meglöttyintem. Egy szuperanyu... :)
Lányon van, 7 éves
Én is tegnap óbégattam a 3 évesemmel.
Mindig, mindent Ő,csak neki, és csak most.
Persze tudom, hogy ez egy életkori sajátosság, de amikor 3-szor nyugodtan szólok, és nem csinálja amit mondok (pld öltözésnél még 3-szor körbefutja a lakást) akkor bizony hirtelen elpattan egy húúúúúúúr...by Dolly.
25-os
Valszeg figyelmet akar magának. Eddig o volt az egyetlen gyerek. Most meg van egy baba, aki elorevalobb nála. Kicsit gondolj bele az ő helyzetebe...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!