Szokott viccelni a 2 éves gyereketek?
Tegnap pl rollerezett bent, kiabál hogy anyuci anyuci, elborultam , elestem jajj jajj. Megyek segítek neki felállni, aztán mentem tovább a dolgomra. Látom a szemem sarkából ahogy felborítja a rollert, lefekszik mellé és megint kabál elborultam segítség! Odamegyek hozzá és kiröhög egy vicceltem felkiáltással.
Olyan cuki, nektek is csinál ilyeneket a két évesetek?
Egyrészt el sem tudom képzelni, hogy egy 2 éves gyerek ilyen összetetten tudjon beszélni.
Másrészt szerintem sem vicces ez. Èn azt tanítottam nekik, hogy ne csináljanak úgy mintha baj lenne, mert ha igazából baj lesz senki nem segít nekik.
A másik valószínü azért csinálja mert másképp nem kap figyelmet, és tudja, hogy így feltudja magára hívni a figyelmet.
Nekem egyébéknt 2évesen szituációkat utánozott a nagylányom, és az tényleg vicces volt. Pl mindig úgy szidtam meg, hogy:" Anna, Anna ezt nem szabad..."
Egyszer a szobájában játszott és épp akkor értem oda, mikor a plüssállatait szétszórta, majd megállt és mérgesen nézett és mondta "Anna, Anna nem nem nem..."
Hát azert egy két éves gyerek aligha lehet tisztában a viccelés fogalmával.
Az, ha direkt elesik, azt még megértemy nem figyelsz rá, fel kell hivnia a figyelmed. Kicsit többet figyelj rá.
De tisztában van a fogalommal, tudom hogy korai, de letesztel én sem hittem.
Pont azért gondolom cukinak mert érti, hogy kamuzik.
Az meg hogy beszél nem átlag fölötti, régóta beszél olyan szokincse van elájulok hogy ezt vajon honnan tudja.
Nekem szokott szerepjátékozni ilyen formában is. Dömperrel ül, úgy csinál mintha felborulna és segítségért kiabál. Előtte szól, hogy te leszel a rendőr vagy mentős, orvos stb. A tesóm rendőr, valamint a Nándi mese hatására gyakran játszik helyszínelőset :) 3 éves
Nem tartom viccnek, szerepjáték, életkori sajátosság inkább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!