Szülők, ti elvinnétek plasztikai sebészhez a gyereketeket ilyen esetekben?
Tegnap láttam egy videót, amiben egy 10 év körüli kislányt, illetve 3 nagyobb tinilányt mutattak, akiket szépészeti beavatkozásra vittek a szüleik, bár én ezek közül csak 2 műtétet tartottam "indokoltnak".
Az egyik a kislány volt, akinek hatalmas, elálló fülei voltak és a szülei mesélték, hogy már egészen kicsi kora óta kérdezgette, miért nincs olyan füle, mint másoknak. Meg hogy folyamatosan szorongott miatta, de főleg akkor, amikor fel volt kötve a haja, mert úgy ugye csak még feltűnőbb volt. Egyébként nem volt egy nagy műtét és amikor pár héttel később levették a kötéseket és megmutatták az "új" fülét, látszott rajta, mennyire boldog.
A másik egy 17-18 éves lány volt, akinek hatalmas, G kosaras mellei voltak és ő mellkisebbítést kapott. Ő a műtét után azt mondta, örül, hogy végre olyan mellei vannak, amik illenek a testéhez és végre a mellbimbói is normális helyen vannak, nem a köldökénél lógnak. Plusz a nagy mellek miatt rendszeresen fájt a háta is, így a műtét után ez sem okozott több gondot.
Ha a ti gyereketek lenne elégedetlen magával valami hasonló dolog miatt, esetleg a suliban is bántanák miatta a többiek, nektek pedig lenne rá lehetőségetek, elvinnétek plasztikai sebészhez? A felsorolt 2 eset közül szerintetek mindkét gyerek szülei jól döntöttek, hogy szépészeti beavatkozásra vitték a lányaikat?
Igen, jól döntöttek.
Ezeket én is megengedném a gyerekekmnek.
Igen. Semmi értelme pl óriási, zavaró mellekkel küzdeni, hàtfàjàst és állandó beszòlogatàst kapni (az utóbbit csak feltételezem), amikor egy pár száz ezres műtéttel örökre elmúlik a probléma.
Az extrém módon elàllò füleknél is érthető szerintem, hogy mennyire zavaró lehet. Ha az orvos szerint nem növi ki, akkor én is megengedném és fizetném.
Nekem a szüleim pl még iskolás koromban lézeres szemműtétet fizettek. Bár nem plasztika, de elsősorban esztétikai okok miatt mentem+praktikussàg.
Szerintem semmi rossz nincs bennük.
Mellnagyobbitàst, orrplasztikàt esztétikai okok miatt nem engednék, csak ha felnőtt már, akkor mehetne.
Ezeket támogatnám. A lányomnak is fog majd kelleni. Amikor kicsi volt baleset következtében szétnyíródott az orra.
Altatásban plasztikázni kellett. És elég nagy eltérés maradt a varrott résznél. Több lépcsős lézeres kezeléssel állitólag szép eredmenyeket lehet elérni. Természetesen fizetni fogom neki, hiszen az arca.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!