Ti elvinnétek vérvételre másfél éves gyereketeket laktóz érzékenység miatt?
Kisfiam úgy néz ki, hogy laktóz érzékeny. Már 3 hónapja kínlódunk, diéta, majd újra próba, de vissza jött az érzékenység. A háziorvos gasztroe.-hoz küldött, majd vérvételre kellene vinni a kisfiamat. Én nagyon félek ennek kitenni őt, nem vagyok egy nyámnyila anyuka de azt már én sem tudnám végig nézni ahogy lefogják a gyerekemet és vért vesznek tőle.
Azt beszéltük itthon, hogy mivel ezen nem múlik az élete, maradnánk a laktóz mentes tejtermékeknél (azok beváltak) és csak később vinném el vérvételre, mondjuk 1 év múlva.
Ti hogy döntenétek? A doktornő próbál rábeszélni a vérvételre, hogy túl fogjuk élni stb... tudom én hogy túl fogjuk élni, de jó lesz az ha utána a gyerek visítani fog minden fehér ruhás ember láttán? (a védőnő mondta ezt így)
Tudom, hogy ez nem "tetszik-nem tetszik" kérdés, de vajon jól döntök ha elhalasztom a vérvételt? Ti mit tennétek?
Én a másik oldalt állok,én veszem a vért az apróságoktól! :)
Azt tanácsolom vidd el inkább most.Most még kicsi,könnyebben elfelejti,könnyebb lekötni a figyelmét vagy épp lefogni egy gyors vérvétel miatt.
Jövőre 2,5 éves lesz.Jobban megmarad az emlékei közt,érdeklődőbb lesz és azt fogja nézni,hogy megy a tű a karjába,sírni,rugdosni,ütni-verni fog.Sokkal-sokkal nehezebb lesz.De persze te tudod!
Amugy hidd el,semmi baja nem lesz egy kis vérvételtől,nem olyan kegyetlen az,csak annak látszik! :)
És mielőtt mondanátok,nekem is van gyerekem,tőle is vettek már vért és őt is lefogták.Nem maradt meg benne negatív élményként.
Egy ápolónéni
Köszönöm a válaszod.
Én magam nem félek a vérvételtől, már másodszorra vagyok várandós, több okból kifolyólag is nagyon sok vérvételen vagyok túl, semmi bajom a vérvétellel csak a kisfiamat féltem tőle... Néha érzéketlen szülőnek tartom magam mert nem vagyok egy túl aggódós anyuka... most viszont nagyon sajnálom szegényt...
Örülök annak amit írtál, mert valószínüleg igazad van, 1 év múlva sokkal nehezebb lesz....
Cukorból van a gyerek, vagy mi?
Ha a doki azt mondaná, szükséges a vizsgálat, akkor vinném. Előtte elmagyaráznám neki, mi lesz, és le is fognám, ha kell, majd megnyugtatom utána.
Sírni meg majd, mikor nem látja, vagy a párom vállán, hogy milyen szmét voltam vele.
Te meg egy paraszt vagy vagy mi? Miért kell így reagálni? Én így látom a dolgokat, te úgy. Egyet is értek a válaszadókkal, azért kértem ki a véleményeket hogy a helyzethez mérten jól dönthessek.
Azért mert nem tetszik valami nem kell itt fujjogni. Köszönöm.
Én elvinném,hogy kiderüljön valóban mi a baj!
Engem jobban zavarna,hogy nem tudom a baj okát,mint az,hogy vért kell venni tőle.
Fiammal 10 hónaposan voltunk vérvételen,ordított,nekem kellett lefogni...engem nyugtattak,mert majdnem sírtam...de muszáj volt!
Szerintem mély levegő,legyetek túl rajta,tényleg hamarabb elfelejti most ezt,mintha 1 év múlva menne!
Már ovis kisfiam van, de voltunk pár vérvételen még 1 éves kora előtt is bőven.
Én lepődtem meg legjobban, de bizony kifogtunk olyan vérvételes nővérkét, aki úgy le tudta venni a vért, hogy a kicsi meg sem érezte- nemcsak, hogy nem sírt, de fel sem tűnt neki- jó, ilyenből van a kevesebb, de sokat számít azért ez is.
(...és igen, voltunk úgy kórházban, amikor valami 15ször szúrták meg, már az intenzív orvos jött fel- és még akkor sem sikerült- a szívem szorult össze, a könnyem potyogott, de tudtam akkor is, hogy ezt kell tenni, neki ott az az érdeke és szükséges a gyógyulásához- nem ezen fog múlni, hogy egészséges, vidám kisgyerek legyen, hidd el!)
Egyébként pedig annyira vékony tűvel csinálják és annyira emberségesebben, mint a felnőtteknél (még a leszorítón is állatminta van :)- hogy hidd el, egy játszótéri esés többet számít- a sírás is gyorsan abbamarad, ha felveszed- kb. mint egy szúnyogcsípés.
Azt gondold végig, hogy mivel szolgálod a gyerek érdekeit.
Nem lenne jobb, ha lenne egy véreredmény, ami objektíven mutatna mindent (még az is kiderülhet, hogy nem a laktóz vagy nemcsak a laktóz a gond)- én egy percig nem gondolkodnék, de ez én vagyok.
Kb. 10 mp-es KELLEMETLENSÉG (és nem fájdalom, nem kínzás...) egy biztos diagnózisért, egy remélhetőleg eredményes terápia megteremtésének lehetőségéért szerintem nem nagy ár.
Egyébként el fogja felejteni- te mire emlékszel 1 éves korodból? :)
Sok sikert, jobbulást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!