Pár hetes korban kialakult laktóz-érzékenység elmúlik?
Nagyjából mikor múlhat el?
Anyatejes babánál, amíg szopizik, addig az anya egyátalán nem fogyaszthat tejterméket, vagy fokozatosan vissza lehet állni?
Mire kell figyelni a szoptatás ideje alatt és mire majd később a hozzátáplálásnál?
Szia nem akarlak elkeseríteni, de én úgy tudom, hoyg a veleszületett laktóz-intolerancia nem nőhető ki, csak a tejfehérje-érzékenység.
Az én lányom a tejfehérjére allergiás, ezért a laktóz anyatejbe való kiválasztódásához nem tudok hozzászólni, ill. ahozzátáplásához sem. Mert nekünk gyógytápszer és teljes tejmentesség van (értsd kifli, virsli stb). De hog ez laktóznál hogy van, fogalmam sincs :(
Hűha... akkor nem vagyok teljesen tisztában a dolgokkal, mert én azt hittem, hogy ez a kettő ugyanaz.
Nem vizsgáltak semmit, csak az anyatejes kiütések jöttek ki és azért mondta a gyerekorvos, hogy csökkentsem a tejtermékeket, ill. szüntessem meg és majd később fokozatosan hozhatom vissza.
Honnan lehet tudni, hogy melyik van neki?
Szia!
Én "saját" tapasztalatomból azt tudom mondani neked, hogy ha a baba tényleg tejcukor- érzékeny akkor anyatejet sem fogyaszthat, legalábbis nekem nem szabadott.
Hogy kinőhető-e sajnos még én sem tudom, de ha nekem meg lesznek az eredményeim leírom szívesen.
5-6éves koromra nekem elmúlt, v alább hagyott nem is tudom, most "visszatérni" látszik. A házidokim azt mondta soha nem fog elmúlni és lehet szövődményként reflux és asztma is később. Bár én eleve gyomorszáj szűkülettel születtem, nem tudom mi és hogyan áll összefüggésben.
Vizsgáltassátok ki a babát, de szerintem nem lehet nála súlyos, mert akkor nem is gyarapodna a súlya és folyamatosan hasmenése lenne, fájó pocival :(
19L
Köszi a válszod!
Szerencsére nálunk nem volt ilyen vészes a helyzet, sőt, én is visszatérhettem a tejes dolgokhoz fokozatosan. Most már ugyanúgy fogyasztom, mint előtte és nincs a babának semmi baja tőle (még mindig szopizik).
Azért nagyon figyelünk majd a tejes dolgok bevezetésével, hogy később se legyen problémája!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!