Laktóz érzékenység - természetgyógyászat segíthet? Vagy valami?
Szia! Én laktóz érzékeny vagyok kb 13 éves korom óta. Bár természetgyógyásznál nem jártam vele, de szerintem valamennyit tudok segíteni. Először is fontos tudni, hogy nem kell nélkülöznie a tejcukrot tartalmazó élelmiszereket!! Bár az enzim hiányzik, de van rá gyógyszer, ezt a háziorvos is felírhatja: Lactase tabletta a neve. Ha ezt beszedi tejes étel elfogyasztása előtt, akkor nem lesz tőle baja. Ezen kívül lehet kapni direkt laktóz érzékenyeknek gyártott élelmiszereket is, pl az intersparban. Ezek általában drágábbak, mint a rendes tejestermékek, de ha valaki beteg, akkor azért néha megengedheti magának. Egyébként pedig vannak olyan tejes élelmiszerek, amiket lactase tabletta szedése nélkül is lehet fogyasztani: pl kemény sajt, Activia (nekem azt mondták csak a zöld változatát lehet). És szerintem fontos azt is tudni, hogy mi tartalmaz még tejcukrot a tejes dolgokon kívül pl. virsli, párizsi, sőt még egyes konzervek is. Erre sajnos figyelni kell :(
Remélem tudtam valamennyit segíteni :)
A laktózérzékenység vagy laktózintolerancia a laktóz, egy a tejben és a tejtermékekben megtalálható cukorféle lebontásának a képtelensége. Ennek oka a lebontáshoz szükséges laktáz enzim hiánya vagy alacsony szintje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!