Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » ADHDs gyerekek szülei vannak...

ADHDs gyerekek szülei vannak itt? Tudnátok tanácsot adni?

Figyelt kérdés
10 éves az impulzív, hiperaktív ADHDs fiunk. Az apja nem tud a helyzettel mit kezdeni. Tegnap már közölte, hogy ő nem ilyent akart és neki csak túlélés az itthon töltött idő. Ugyanis a fiam hétvégén, szünetben egyszerűen pörög, énekel, beszél folyamatosan. Korán kel, nem lehet tőle pihenni. És már olyan sokszor megbeszéltük, hogy vasárnap ne ébresszen fel, ha ő felkel. De ő unatkozik és amúgy is alig várta, hogy együtt van a család. A férjem nem igazán vette ki a részét a dolgokból itthon. Ő inkább elmenekült a műhelyébe és nem jött haza csak akkor, mikor már valószínűleg aludt a gyerek. Nem játszott vele soha, most is hiába könyörög, hogy társasozzon vele, az apja pattintja, hogy neki vasárnap kell az, hogy ráérősen induljon a nap. De nem érti meg, hogy egy hiper nem direkt csinálja, nem ő kérte a problémát,ő is kapta. Minden családi program, nyaralás, szünet veszekedésbe torkollik, mert ő pihenni akar és aludni,a gyerek viszont nem. Én testileg, lelkileg, idegileg kikészültem. Próbáltam vele megbeszélni, hogy segítsen kicsit itthon, de erre csak azt mondta, neki sem segít senki és verjem meg a gyereket és akkor majd ért a szóból.
2019. dec. 16. 09:11
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
90%
Akkor mondd már meg, miért mentél hozzá egy ekkora paraszthoz? Mert aki így gondolkozik, azon látszik a házasság előtt is, meg gyerek előtt is... Azt hitted, a gyerek majd megváltoztatja? Nem jött be. Keress fel egy pszichológust, ő segíteni fog abban, hogy valamerre lépni tudj. A férjedet pedig én választás elé állítanám, mert oké, hogy nehéz, de neked is az, mégse szarsz bele. Így nem lehet élni.
2019. dec. 16. 10:57
 12/47 A kérdező kommentje:

Ezek a tünetek az enyhébb tünetek. Ezek mellé társul az állandó kötözködés, dührohamok, hisztik. A suliban a problémák, amik rajtam csattannak.

Jár a pihenés neki, így van, de úgy érzem, nekem is. És a gyerekem sajnálom, mert van apja, de mégsincs.

2019. dec. 16. 10:58
 13/47 anonim ***** válasza:
85%
Ez egy párkapcsolati probléma, nem a gyerek miatt alakult ki, csak "rosszban" mutatkozik meg, ki milyen igazából és hol vannak a határai. Ha szerinted a férjed menthetetlen, bunkó, utálod... stb., akkor hagyd ott, oldd meg egyedül, ahogy szerinted eddig is tetted és egy stresszforrással kevesebb. Ha meg még menteni akarod, akkor kommunikáljatok vagy ha nem megy, menjetek el pártterápiára vagy minimum adjátok le a gyereket havonta egyszer és csináljatok valamit, amit régen. Simán lehet, hogy ha ő írna ki ide kérdést, azt hallanánk, hogy mióta anya lettél, ő háttérbe szorult és nem érzi, hogy bármit jól csinálna, ezért feladta, a gyerek már a te nevelésed, tőle csak a pénz kell, állandóan megsértve és kizárva érzi magát. Persze nem biztos, de az egy nagyon tipikus felállás, amikor mindenki magát látja mártírnak és hiába várja, hogy ne a teljesítményéért, hanem önmagáért szeressék. És ilyenkor jön, hogy a tyúk vagy a tojás volt-e előbb, miközben persze senki nem olyan, hogy ha a szemébe mondják / fejére öntik a hibáit máris alázatosan bólogatni fog és változtatni.
2019. dec. 16. 10:59
 14/47 A kérdező kommentje:
Házasság előtt nem volt ilyen, vagy nem láttam, hogy ilyen. Csak megszületett a tipikus három emberes baba, és senki nem volt, aki segített volna. Egyedül hagyott vele, aztán csodálkozott, hogy elhidegültünk egymástól. Mert oké, hogy dolgozott, de én sem a lábam vakargattam egész nap. És csak néha olyan jó lett volna, ha egy órára el tudok menni egyedül vásárolni. De sosem volt ilyen.
2019. dec. 16. 11:01
 15/47 A kérdező kommentje:
13as, az a gond, hogy a fele nyáron nem volt itthon a gyermek. Mondtam neki, menjünk el moziba, utána sétálunk egyet, fagyizunk, valami. Annyi volt a válasz, hogy én ne gondoljam, hogy ő autózik egy mozi miatt. Meg a sétálgatás is minek, örül, hogy nekem ennyi időm van, hogy sétálgatok. Este bezzeg jött a gyere, szexeljünk. És nem érti, hogy miért nincs kedvem.
2019. dec. 16. 11:04
 16/47 anonim ***** válasza:
79%
És ha szexeltek, utána kedves lesz?
2019. dec. 16. 11:07
 17/47 anonim ***** válasza:
100%
Jó akkor itt alapjaiban vannak a problémák. Lehet a válás a megoldás.
2019. dec. 16. 11:17
 18/47 A kérdező kommentje:
Szex után közvetlenül igen, de aztán minden megy a régi útján.
2019. dec. 16. 11:18
 19/47 anonim ***** válasza:
100%
Ez egy szemét kizsákmányoló ember, dobd!
2019. dec. 16. 11:25
 20/47 anonim ***** válasza:
100%

Akkor a férjed is a "faék" típus, így vagy ráveszed arra szexxel, amire szeretnéd ("Drágám, ha felmosol/elmegyünk fagyizni/társasozol a gyerekkel, este ébren maradok"), mint nagyanyáink a házastársi kötelesség címén tették, vagy ha valami romantikusabb kell, válj el és újra próbálkozhatsz. Legalább akkor havonta két hétvégén meg nyáron egy hónapot muszáj lesz tök egyedül megoldania. :)

Az sajnos igaz, hogy ha eddig csak te voltál a gyerekkel és csak te csináltál házimunkát, nem fogja értékelni, mert azt sem tudja, mekkora meló. Az a baj, hogy ha nem volt soha rákényszerülve, hogy ő legyen a gyerekkel annak minden felelősségével, akkor nehéz 10 évvel később rajta követelni, hogy kötődjön hozzá. Nem tudom persze, hogy ő nem akarta a gyereket, vagy te féltetted őket egymástól, esetleg mindkettő. Ha tényleg bántalmazó, akkor nem kérdés, hagyd el, az a kisebbik rossz.

2019. dec. 16. 12:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!