Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ujjszopós gyerekek anyukái,...

Ujjszopós gyerekek anyukái, adnátok tanácsot? Már kisebesedett az ujjacskája!

Figyelt kérdés

Lányom 2 éves múlt, első perctől az ujját szopta, cumi nem kellett neki sosem. Mostanában elkezdett neki hamlani, majd kipirosodott az egész hüvelykujja, egy kicsit be is van duzzadva, mert vastagabb neki mint a másik, és elkezdett az ujjbegyén a bőr megkeményedni, meg bevarasodni.

Kenegetem neki Betadine oldattal, meg Neogranormonnal többször is egy nap. Neha eltelik egy délelőtt hogy be sem kapja, de ha nyűgósebb, állandóan a szájában van.

Nagyon sokat sír a napokban ha nem tudja bekapni.

Mit tudunk csinálni a sebes ujjaval? Be kellene kötni hogy végleg leszokjon róla? Meg olyan kicsi, ettől nyugszik meg, úgy érzem hogy az nagyon drasztikus leszoktatás lenne, raadasul biztos h éjszakákat ordítana.

Vagy várható h lassan begyogyul neki, elég ha kenegetem?

Nektek hogy volt? Segítsetek! Köszönöm!

2015. jan. 20. 14:09
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Hipp Baby Sanft krémmel kentük az ujját, az szépen rendbe hozta, és amikor kentem neki, akkor emiatt direkt nem szopizta, mert tudta nem olyan jó lenyalni azt a krémet. :)

Amúgy lányom 2,5 éves volt, amikor kitaláltam, hogy létezik egy nagyon kedves cumiboszi, aki apró ajándékot hoz, ha a gyerekek nem kapják be az ujjukat napközben, és éjszaka is enélkül alszanak el. Mikor nem kapta be az ujját, reggelre a cumiboszi hozott neki valami kis ajándékot.

3 nap alatt leszokott az ujjszopásról. :)

2015. jan. 20. 14:13
 2/11 anonim ***** válasza:
54%

2,5 éves múlt a fiam, kezdetektől az ujját szopja, cumi nem kellett neki. Van, hogy kisebesedik az ujja, de ritkán, viszont érezhetően meg van a szopizott ujján keményedve a bőr. Mondjuk ő nappal nem csinálja, alváshoz kapja be illetve ha nagyon fáradt (ez ritka).

Én nem kenegettem soha, erőszakkal nem akarom leszoktatni (nem is nagyon lehet), majd abbahagyja, ha megérett rá. Én jobban örülök ennek, mint ha cumija lenne, nem egy 4-5 évest látok, hogy egész nap lóg a szájából a cumi, nem csak alváshoz.

2015. jan. 20. 14:17
 3/11 A kérdező kommentje:
Én sem szeretném leszoktatni, csak attól tartok, hogy az ujja épségének érdekében vmit lépni kell, mert így hiaba kenegetem ha állandóan bekapja be sem tud a seb gyógyulni. Felek, h elfertőződik neki. :(
2015. jan. 20. 14:27
 4/11 anonim ***** válasza:
90%

Nehogy azt higgyétek, hogy erőszakkal szoktattam le. :)

Ugyan. De hát egy kis szülői segítség, és lám elhagyta az ujjszopást. Nem fájt neki, sőt nagyon büszke volt magára.

Feltételezem mert megérett rá. Sokkal értelmesebbek, mint hinnénk.

2015. jan. 20. 14:28
 5/11 anonim ***** válasza:
2. vagyok. Esetleg Aloe First nem lenne jó rá? Csak egy ötlet, mondom nálunk nem ennyire durva a dolog.
2015. jan. 20. 14:29
 6/11 anonim ***** válasza:
2. vagyok. Az a baj, hogy az én fiam annál sokkal makacsabb, hogy így meg tudnám vesztegetni. Tiszta apja :)
2015. jan. 20. 14:30
 7/11 anonim ***** válasza:

PEdig, mivel sebes, kössétek be. Ha sír, hát sír, de az ujja gyógyuljon meg.

Én amúgy 10-11 éves koromig szoptam, bajom nem lett belőle, csak bőrkeményedéses lett, ami mondjuk fél év alatt elmúlt aztán.

2015. jan. 20. 14:39
 8/11 A kérdező kommentje:
Lehet h várok hétvégéig a bekötéssel, mert az éjszakákat vegig ordítja majd, az tuti, és van egy ovis nővére, akit reggel oviba kell vinni, es valószínű, hogy semmit nem alszunk majd napokig...
2015. jan. 20. 14:45
 9/11 Vilcsianyuja ***** válasza:

Az én lányom detto ilyen volt, már ultrahangon is látszott, hogy az ujját a szájába rakja, nem érdekelte soha a cumi (max. a cumicsipesz és a zsinór rágcsálása). Ő is bőrkeményedésesre rágta az ujját, sőt, a foglenyomata is "belekeményedett". A körme is mindig berepedt, letöredezett. Viszont pár napnál tovább sose volt piros, sebes az ujja, mindig magától meggyógyult. Szerintem meg kellene mutatni azt az ujjacskát a gyerekorvosnak, nehogy tényleg valami durvább elfertőződés alakuljon ki.

Amúgy a lányom 5 éves múlt, de még most se jött le a szerről teljesen, de azért már látszik az ujján, hogy alig "használja", mert már nincs bőrkeményedés, és a körme is normális.

Én nem tennék drasztikus lépéseket a leszoktatás irányában. A cumi más dolog, az el lehet tenni, de az ujjacskája mindig "kéznél lesz", szerintem csak kínoznád eredmény nélkül. Persze kivétel, ha tényleg muszáj a fertőzésveszély miatt a gyógyulásig bekötni. Annyi ötletem volna, hogy esetleg vízálló ragtapasszal kellene körberagasztani. Akkor akár még szopni is tudná, és talán elég nagy már, hogy ne nyelje le, ha véletlenül sikerül neki lecuppantani. És így a nyála se áztatná állandóan a sebet. De ezt csak akkor, ha tényleg kinőtt már a mindent megevős-lenyelős korszakból.

2015. jan. 20. 15:26
 10/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tanácsokat! Szóval az ujja egyáltalán nem javul, duzzadt, piros a tövéig, a vége meg csúnya sebes, hiába kenegetem, valamivel kevesebbet van a szájában,de a javuláshoz úgy néz ki, hogy sajnos kevés.

Úgyhogy vegül muszáj volt beköttetnünk a gyerekorvossal a gyulladás miatt. Bekente egy antibiotikumos kenőccsel a kötés alatt. Ha minden jól megy 2 nap mulva megyünk kötéscserére, ha bírjuk addig....nagyon sajnálom szegénykémet, most delután elaludt úgy, hogy bekapta a másikat, de hogy éjjel mi lesz....

2015. jan. 21. 15:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!