Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2-3 év közötti gyerekek...

2-3 év közötti gyerekek anyukái, akik mostanában indultok vissza dolgozni, hogy élitek meg, hogy oldjátok meg a gyerkőcöt?

Figyelt kérdés
Vissza tudtok menni a régi állásotokba? Én is most indulok vissza majd, 2,5 éves múlt és néha olyan kilátástalannak érzem a helyzetet, sok minden aggaszt, állandóan ezen agyalok, stresszelek hogy lesz majd. Pl. hogy érek vele időben oda a bölcsibe - elég hisztis öltözésnél, munkahelyen sok lesz a túlóra, hogy bírom még este vele foglalkozni ha hazaesek fáradtan, háztartás ellátása stb. stb. Érdekelne, hogy csak én látom ilyen bonyolultnak a helyzetet, pedig tudom ez az élet rendje...
2015. jan. 9. 21:05
 1/4 anonim ***** válasza:

elősször is, gondolom van apuka is nem?

Szóval ha nem érnél oda a bölcsibe akkor ő is nyugodtan elhozhatja a gyereket.

Én 6 órába mentem vissza, esetleg nálatok ilyen lehetőség nincs?

Reggel korábban kell kelni az tuti mint mikor nem volt gyered, mert őt is fel kell öltöztetni, meg a bölcsibe az út és ott ismét öldözni. Érdemes minél közelebbi bölcsit választani. Nem kell stresszelni, a gyereked jól fogja a bölcsiben érezni magát, mégha az elején sírdogál is esetleg, de ez sem biztos.

Inkább azon aggódj, hogy mikor lebetegszik, mert ilyen tuti lesz pláne a bölcsi kezdetekor, akkor sokat lesztek otthon, ezt a munkahelyed hogy veszi majd. Jó lenne egy nagyszülő aki néha megoldaná a felügyeletet, ne kelljen otthon lenned végig amíg a betegségből a gyerek felgyógyul, legfeljebb az első napokban, amíg pl lázas emiatt nagyon nyűgős.

2015. jan. 10. 13:40
 2/4 anonim ***** válasza:

Szia! Én fél éve mentem vissza,márciusban lesz 3 éves a Kisfiam. Én is ilyen gondolatokkal voltam. De nyugi vele lehet rázodni. Én is csak 6 orába mentem vissza. Bőven elég..... Nekem reggel apa meg mama viszi. Mama közel lakik. Délután mindig én megyek érte. 200m a bölcsi hozzánk. Nekem 4féle tel allergiája van. A kajában sajnos senki nem tud segiteni. Főzni mindig kell. Enni jol eszik a fiam . A bölcsiben is megoldják.

Az első hét volt nehéz mindenkinek. De Mostmár minden flottul megy.

2015. jan. 10. 14:58
 3/4 anonim ***** válasza:
Szia! Szerintem teljesen természetes, amit érzel. Én is, és szerintem még nagyon sokan keresztül mentünk ezen. Nem könnyű az első pár hét (hónap), de ha nem lát rajtad bizonytalanságot a kicsi, akkor hamar elfogadja a helyzetet és ezzel együtt beilleszkedik majd, és hidd el, jól fogja érezni magát. Nem úgy bánnak vele, nem úgy vígasztalják meg, igen, kell majd önállósodnia is, bizonyos helyzetekben kiállni magáért, de ez természetes, és megoldják, megszokják nagyon hamar. (Az új helyzethez ugyanúgy alkalmazkodnak, mint ahogy azt is tudják, a nagyinál másképp bánnak vele, esetleg mást is megengedhet magának.) Csak ne lásson rajtad bizonytalanságot!!! Aztán ha ő túl van a nehezén, és látod, hogy minden rendben, jól érzi magát (persze lehet, hogy kezdetektől így lesz), Te is megnyugszol és szebbnek látod majd az egészet. És tényleg próbálj másokat is bevonni, segítségre mindenkinek szüksége van! Kitartás, minden rendben lesz!!!
2015. jan. 12. 20:53
 4/4 A kérdező kommentje:
NAgyon köszi a tanácsokat, biztatást! Remélem minden simán megy majd, csak túlaggódom.
2015. jan. 12. 22:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!